Lastik botla umuda yolculuk başladığı yerde bitti

- Güncelleme:
Lastik botla umuda yolculuk başladığı yerde bitti

GÜNDEM Haberleri

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen 20 düzensiz göçmen, lastik botları su alınca karaya dönmek zorunda kaldı. Sisam Adası’na geçmek için kişi başı 1500 dolarak ödeyen göçmenler, polis tarafından göç idaresine teslim edildi. Organizatörlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. 

Denizli'de yaşayan 20 düzensiz göçmen, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için organizatör oldukları belirlenen 6 kişiyle anlaştı. Organizatörlere kişi başı bin 500 dolar ödeyen göçmenler, önceki gün kapalı kasa bir kamyonetle Aydın'ın Kuşadası ilçesine getirildi. Dün gece saatlerinde Yılancı Burnu mevkiinde iple balıkçı teknesine bağlı olan bir lastik bota bindirilen göçmenler, kıyıdan yaklaşık 100 metre açığa çekildi.

LASTİK BOT SU ALINCA GERİ DÖNDÜLER

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenler, rüzgar ve dalgaların etkisiyle bindikleri lastik bot su alınca, ipi keserek karaya dönmek zorunda kaldı. Kıyıya ulaştıktan sonra taksiye binip uzaklaşmak isteyen göçmenleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, düzensiz göçmenleri kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Denizli'ye gönderilmek üzere Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...