Mazbatasını alınca Sayıştay’ı çağıracak

Mazbatasını alınca Sayıştay’ı çağıracak

GÜNDEM Haberleri

Mahallî seçimlerden zaferle çıkan MHP’nin kazandığı yerlerden biri olan Bilecik’in Söğüt ilçesinde belediye başkanı seçilen İsmet Sever’in hikâyesi dikkat çekiyor. Yardımcısı olduğu eski başkan Halil Aydoğdu’ya karşı zafer kazanan Sever, Osmanlı Beyliği’nin ilk başkenti Söğüt’ün yeni başkanı oldu.

Ebru Karatosun
ANKARA

Kıran kırana geçen yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanan isimlerin, adaylık sürecinde yaşadıkları hikâyeleri de ortaya çıkıyor. Osmanlı Beyliği’nin ilk başkenti olan Söğüt, ‘sembolik’ olması sebebiyle hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı’nın kazanmayı çok istediği yerlerdendi. 2014 yılında MHP’den belediye başkanı olarak seçilen Halil Aydoğdu, partiden 2015 yılındaki olağanüstü kurultay döneminde ayrıldı. O dönem Meral Akşener’in “MHP Genel Başkanı” olması yönünde ilk imzayı veren isimlerden olan Aydoğdu, İYİ Parti’ye geçmişti. Aydoğdu, Millet İttifakı kapsamında CHP ve İYİ Parti’nin ‘ortak adayı’ olarak Söğüt’ten aday gösterilmişti.

YARDIMCILIKTAN BAŞKANLIĞA
Cumhur İttifakı’nın adayı olan İsmet Sever de eski belediye başkanı Halil Aydoğdu’nun yardımcısıydı. Sever’in, Halil Aydoğdu ile arası MHP’nin olağanüstü kongre sürecinde bozulmuştu. Görevden istifa ederek 31 Mart mahallî seçimlerinde Aydoğdu’nun karşısına aday olarak çıkan Sever, yüzde 54,63 oy alarak Osmanlı Beyliği’nin ilk başkenti Söğüt’ün yeni başkanı oldu.
Başkan Sever, mazbatasını aldıktan sonra önemli bir adım atacak. Sever’in, koltuğa oturmadan Sayıştay’dan “belediyedeki yolsuzluklarla ilgili denetleme isteyeceği” ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...