Merdan Yanardağ'a tahliye kararı

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

Bir televizyon kanalında Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında “suçu ve suçluyu övme” ve “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Yanardağ, tahliye edildi.

Bir televizyon kanalında silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları nedeniyle tutuklanan ve hakkında 10,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen gazeteci Merdan Yanardağ'ın yargılandığı davadan karar çıktı.

SAVCI HAPİS İSTEDİ, MAHKEME TAHLİYE ETTİ

Merdan Yanardağ ilk savunmasını yaptı. Ardından savcılık, Merdan Yanardağ'ın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti ise davanın ilk duruşmasında Yanardağ’a 2 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutuksuz yargılanmasına hükmetti.

İDDİANAME

İddianamede, Merdan Yanardağ'ın katıldığı bir televizyon kanalında 20 Haziran 2023'te yayımlanan programdaki açıklamalarının "PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerine başvurmayı teşvik edecek" nitelikte bulunduğu belirtilmişti. Yanardağ'ın "basın yoluyla suçu ve suçluyu övme" ile "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...