Minik Ecrin ve babası toprağa verildi: Acılı annenin feryadı yürekleri dağladı: Bebeğimi gösterin bana
İstanbul'da Beyoğlu'na bağlı Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde dün meydana gelen bombalı terör saldırısında 6 kişinin hayatını kaybetti, 81 kişinin yaralandı. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 2'si Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in cenazeleri, toprağa verilmek üzere uçakla Adana'ya getirildi. O anlarda ise Ecrin'in annesi fenalık geçirdi. Acılı anne "Gösterin bana, bebeğimi istiyorum" diyerek herkesin yüreğini yaktı.
Dün saat 16.20'de Türkiye bir terör saldırıyla sarsıldı. Saldırı İstiklal Caddesi'nde yapıldı ve 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı. Saldırı sonrası, olayın failinin peşine düşüldü ve gece saat 02.00 sularında Küçükçekmece'de terörist ve beraberindekiler yakalandı. İfadesi alınan terörist kadın olayı itiraf etti ve PKK/YGP/PYD'nin talimatıyla Türkiye'ye yanındaki bir kişi karı-koca kılığında Afrin üzerinden girdiklerini söyledi. Öte yandan saldırı sonrası yaralı 50 kişi taburcu edilmiş, 31 kişinin ise tedavisi sürüyor. Yaralar sarılmaya çalışılıyor ancak vefat edenlerden geriye ailelerinin yüreğinde yanan ateş kaldı.
Terör saldırısında hayatını kaybeden Yusuf Meydan ile 9 yaşındaki kızı Ecrin'in cenazeleri, Adana'da toprağa verildi. Kardeşinin nişanı için gittiği İstanbul'da dün meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 34 yaşındaki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanı Yusuf Meydan ile kızı Ecrin'in Türk bayrağına sarılı naaşları, Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi'ndeki evlerinin önünden helallik alınmasının ardından tören için Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü.
ANNENİN FERYADI YÜREK YAKTI: BEBEĞİMİ İSTİYORUM
Tabutlar cenaze aracına konulduktan sonra anne Mevlide Meydan, "Gösterin bana, bebeğimi istiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anne Mevlide Meydan, ambulansa bindirildi.
'ÜZERİMDE KOCAMLA KIZIMIN KANI VAR'
Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Mevlüdiye Meydan, kızı ve eşinin fotoğraflarını öperek, “Üzerimde kocamla kızımın kanı var" diyerek gözyaşı döktü.
Buradaki törene katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Vali Süleyman Elban ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Meydan'ın aynı saldırıda yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen eşi Mevlüdiye ile annesi Fatma Meydan ve yakınlarına başsağlığı diledi.
İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından baba kızın cenazeleri, burada toprağa verildi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde dün meydana gelen terör saldırısında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanı Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in de arasında olduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, Meydan'la aynı kurumda çalışan karısı Mevlüdiye'nin de aralarında bulunduğu 81 kişi yaralanmıştı. Mevlüdiye Meydan tedavisinin ardından taburcu edilmişti.
NİŞAN İÇİN İSTANBUL'A GELMİŞLERDİ
Meydan'ın, kardeşi Uğur Meydan'ın 12 Kasım'daki nişanı için eşi ve kızı Ecrin'le İstanbul'a gittiği, ailenin 5 yaşındaki kızları Derin'i ise Adana'da yakınlarına bıraktığı öğrenilmişti. (AA-İHA)
