Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ricciardone'dan giderayak methiyeler
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Ricciardone'dan giderayak methiyeler

Son Güncelleme: 05 Haziran, 2014 - 18:07
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Ricciardone'dan giderayak methiyeler
Fotoğraf Başlığı Ricciardone'dan giderayak methiyeler

Görev süresi önümüzdeki ay sona erecek olan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, veda yemeğinde konuştu.

Kaydet
a- | +A
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi için iş dünyasına ihtiyaç olduğunu belirterek, 2010 yılından bugüne kadar iş hacmimiz yüzde 75 arttı. Yatırımlar da çok iyiye gidiyor. Türkiye'den ABD'ye yapılan ihracat yaklaşık 7 milyar dolar düzeyindedir. İyi ama, artması gerekiyor. ABD'nin Türkiye'ye yaptığı ihracat ise 12 milyar dolar seviyesindedir. Bunların artmasını bekliyoruz dedi.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), önümüzdeki ay görevi sona erecek ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone için veda yemeği verdi. DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Koray Arıkan'ın ev sahipliğinde Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Ricciardone, Türkiye'nin kendisi ve ailesi için çok büyük bir deneyim olduğunu vurgulayarak, Türkiye'ye kendilerini çok yakın hissettiklerini, bundan sonra da öyle olmaya devam edeceğini söyledi.
Türkiye ile ABD ilişkilerine yürekten inandığını ifade eden Ricciardone, Benden sonra çok önemli bir meslektaşım, John Bass görevi devralacak. DEİK ve İş Konseyi, geçtiğimiz yıllarda iş ve ticaret anlamında olağanüstü işler yaptı. İş dünyasının sesi, gücü her zaman önemli olmuştur. ABD de dünyadaki ilişkilerini bu yolla geliştirmeye çalışıyor. Bir araya gelmemiz, iş standartlarını, şeffaflığı, sözleşmelerin uygulanabilirliğini, mülkiyet haklarının korunmasını, iş ve çevre ile ilgili standartların yükselmesini hep birlikte sağladık. Geçtiğimiz 3,5 yıl içerisinde hepinizin çabalarını gördüm. Önümüzdeki yıllarda da şirketlerin, iş dünyasının sesi yükselmeye devam edecek. ABD'de ve Türkiye'de en yüksek iş standartlarının uygulanacağına inanıyorum diye konuştu.
Ricciardone, ABD ile yakın ortakları arasında işbirliğinin her zaman arttığının görüldüğünü anlatarak, teknik yetkinliklerin artırılması, yasal düzenlemelerin iyileştirilmesi, diplomasi, yasa, istihbarat alanlarında işbirliği çalışmalarının bulunduğunu söyledi.
HÜKÜMETLER ARASINDA EN YÜKSEK DÜZEYDE GÖRÜŞMELER YAPILIYOR
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ABD'de meslektaşlarıyla bir araya geldiğini, Obama'nın başkanlığında bir inisiyatif başlatıldığını belirten Ricciardone, şöyle devam etti.
Sayın Gül ve Erdoğan, ikili ilişkilerimizi stratejik düzeyde artıracak. Çünkü taraflar, bulunduğumuz durumdan çok memnun değil. Güvenlik, NATO konularında soğuk savaştan bu yana yapılan birçok şey var ama, iş dünyaları arasında yapılması gereken çok şey bulunuyor. Bunlarla ilgili yüksek komitelerimiz de var. Hükümetler arasında en yüksek düzeyde görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler aracılığıyla gerçek sorunları derinlemesine çözmek istiyoruz ve ilerleme de kaydediyoruz.
Ricciardone, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye geldiğinde Türkiye'nin stratejik bir ortak olduğunu ifade ettiğini ve Başkan olarak ziyaret ettiği ilk ülke olduğunu söylediğini hatırlatarak, ilişkilerin derinleştirilmesi için iş dünyasına ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.
2010 yılından bugüne kadar iş hacmi yüzde 75 arttı diyen Ricciardone, şunları söyledi
Yatırımlar da çok iyiye gidiyor. Türkiye'den ABD'ye yapılan ihracat yaklaşık 7 milyar dolar düzeyindedir. İyi ama, artması gerekiyor. ABD'nin Türkiye'ye yaptığı ihracat ise 12 milyar dolar seviyesindedir. Bunların artmasını bekliyoruz. Teknoloji ve endüstri alanlarında ortaklıklar oluşturmaya çalışıyoruz. Ticari hizmetlerimiz sayesinde bu alanlarda önemli gelişmeler kaydettik. Eylül veya Ekim ayında ihracat konseyi ile ABD'den CEO'lar, iş dünyası temsilcileri Türkiye'de daha fazla iş fırsatı yakalamak için buraya gelecek.
EYLÜL AYINDA YENİ GÖREVİME BAŞLIYORUM
Türkiye'ye genç yaşlarda geldiğini belirten Ricciardone, Türkiye dinamik bir toplum, hukuk devleti ve seçimler yapılacak. Tabii ki demokrasi yolunda yapılması gereken çok şey var. İleri demokrasi için çok önemli gelişmeler göreceğiz. Ancak benim gibi insanlar bu ülkenin avantajlarını, güçlerini görmekten aciz değiller. Bana gösterdiğiniz dosluk ve misafirlik için teşekkür ederim. Kariyerimin 35 yılının 10 yılını Türkiye üzerine çalışarak geçirdim. Bundan sonra da temas halinde olmak isterim. Eylül itibariyle Atlantik Konseyi'nde çalışmaya başlayacağım. Tüm Ortadoğu'yu ilgilendiren görev üstleneceğim diye konuştu.
Türkiye'nin siyaset konusunda, iş dünyası liderliğinde çok önemli diyaloglar gördüğünü, modern demokrasinin ihtiyaçlarıyla ilgili akademisyenler ve iş dünyası temsilcilerinin kafa yorduğunu aktaran Ricciardone, Beklenti açısından anayasal süreçte önemli gelişmeler bekliyorum. Seçimlerle birlikte bu durabiliyor, ancak anayasal tartışmalar devam edecek, sonra sonuç vermeye başlayacak dedi.
Ricciardone, Türkiye devletinin, daha modern, açık, ileri bir demokrasi ortaya koyacağını şimdiden görebildiğini vurgulayarak, 1982 Anayasası'nın yenilenmesi ve yeni neslin ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, bunlardan biri. Hepimiz Türkiye'nin bölge için önemli etki yaptığının farkındayız diye konuştu.
Bugünün Türkiye'sinin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Ricciardone, Özellikle genç Türklere güveniyorum. Dünya ile temas etmekten, seyahat etmekten, yurtdışında eğitim almaktan çekinmiyorlar, sosyal medyayı kullanıyorlar. Genç Türklerin korkusu yok. Genç kuşak böyle olduğunda, gerçekten önemli sonuçlar elde ediliyor şeklinde konuştu.
DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Koray Arıkan da, Türkiye ile ABD ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkı sunduğunu belirterek, Ricciardone'ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Arıkan, Ricciardone'ye anı plaketi takdim etti.




Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 05 Haziran, 2014 - 18:07
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
  • 5
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi? Şehirde kazanan hangisi!
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi?
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Ece İrtem’in sözleri yeniden gündemde
    Ece İrtem’in sözleri yeniden gündemde
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Beyaz ette fahiş fiyat uygulayan marketler tek tek tespit edildi! 10 milyon liralık ceza
Beyaz ette fahiş fiyat uygulayan marketlere 10 milyon lira ceza
Kaydet
Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor
Kaydet
TFF 1'inci Lig'de sürpriz transfer: Orkun Kökçü'nün ağabeyi imzayı attı
1. Lig'de sürpriz transfer: Orkun'un ağabeyi imzaladı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası