Rüşvet paralarıyla yakalanmıştı: CHP eski Serik İlçe Başkanı ve DSİ yöneticisi tutuklandı!
Antalya’nın Serik ilçesinde rüşvet soruşturmasında suçüstü yakalanan CHP eski Serik İlçe Başkanı Y.E. ile DSİ 13. Bölge Müdür Yardımcısı T.A. tutuklandı. Olay, bir iş adamının 1 milyon lira istendiği iddiasıyla yaptığı şikâyet sonrası jandarmanın seri numarası alınmış paralarla gerçekleştirdiği operasyonla ortaya çıktı.
- CHP eski Serik İlçe Başkanı Y.E., bir kamu kurumunda iş karşılığı iş insanı Ü.Ş.'den 1 milyon TL rüşvet talep etmekle suçlandı.
- Y.E., seri numaraları belirlenen banknotları alırken jandarma tarafından suçüstü yakalandı.
- Olayla ilgili Y.E. ile birlikte DSİ Antalya 13. Bölge Müdür Yardımcısı T.A. ve bir DSİ mühendisi daha gözaltına alındı.
- Jandarmadaki işlemlerinin ardından Y.E. ve DSİ Bölge Müdür Yardımcısı T.A. tutuklandı.
- Diğer DSİ mühendisi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Edinilen bilgilere göre iş insanı Ü.Ş., CHP eski Serik İlçe Başkanı Y.E.’nin, bir kamu kurumunda gördürmek istediği iş için kendisinden 400 bini peşin olmak üzere toplam 1 milyon lira talep ettiğini öne sürerek Serik Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.
Başlatılan soruşturma kapsamında seri numaraları belirlenen banknotları alan Y.E, jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
3 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
CHP eski Serik İlçe Başkanı Y.E. ile birlikte suça karıştığı iddiasıyla DSİ Antalya 13. Bölge Müdür Yardımcısı T.A. ve Serik DSİ işletme ve bakım mühendisi A.A.A., jandarma tarafından gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve 2018 -2020 yılları arasında görev yapan Y.E. ile DSİ Antalya 13. Bölge Müdür Yardımcısı T.A. tutuklanırken, Serik DSİ işletme ve bakım mühendisi A.A.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
