Sahil kenarları otoparka döndü... Karavan istilası!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sahil kenarları otoparka döndü... Karavan istilası!

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pandemide bir heves ile alınan karavanlar şimdilerde sahil hattı, site otoparkları ve yol kenarlarını istila etti. Normal şartlarda karavanparklarına çekilmesi gereken bu araçlar fiyatların yıllık 100 bin lirayı bulması sebebiyle otoparklara bırakılıyor. Bazı karavanlar ise otel gibi günlük olarak kiralanıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

Pandemi ile birlikte doğal hayat konseptinin yaygınlaşması karavan hayatına geçişleri artırmıştı. 2021-2022 yılları arasında ülkemizde yapılan karavan satışları pandemi öncesine göre dört kat birden artmıştı. Yollarda bulunan motokaravan ve çekme karavan sayısı 400 bini buldu. Ancak hayatın normale dönmesi ile birlikte karavanlar eski cazibesini kaybetti. Hâl böyle olunca kullanılmayan karavanlar birçok yeri istila etti. Sahil kenarları, site otoparkları ve yol kenarları karavanlarla doldu. Konuyla ilgili CİMER’e binlerce şikâyet düşmeye başladı. İspark’ın otoparklarında bile yer problemi oluştu. Hafta sonu sahillere inmek isteyenler araçlarını çekecek yer bulamaz oldu. Bazı karavanlar ile günlük ve saatlik olarak kiralanmaya başladı. ‘Deniz manzaralı otel konforunda’ sloganıyla kiralanan karavanlarda kanun dışı olayların da yaşandığı iddia edildi.

SAHİL ŞERİDİ DOLDU

Konuyla ilgili görüş aldığımız otopark yetkilisi şu bilgiyi verdi: Normal şartlarda karavanların park edilmesi için özel otoparklar var. Bunlar karavanpark olarak geçiyor. Şehir merkezinden uzak ve içinde su ve elektriğin olduğu bir hayat alanı gibi düşünebiliriz. Ancak fiyatları çok pahalı olduğu için bazı karavan sahipleri buraları tercih etmiyor. Yıllık ücreti 80 100 bin arasında değişiyor, aynı marinaya tekne bağlamak gibi… Durum böyle olunca karavancılar araçlarını İspark gibi yerlere park etmeye başladı. Yol kenarlarına ve site otoparklarına karavanlarını bırakanlar da var. İnsanlar bu durumdan şikayetçi. Çünkü sahile ailesi ile gelenler hem park problemi yaşıyor hem de görsel olarak iyi bir görüntüsü yok” dedi.

UCUZA KAPATIYORLAR

Belediyeye şikâyet ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen yetkili “Bu karavanları çekmek de zor. Otomobil gibi olmadıkları için çekiciler kaldıramıyor. Cüzi miktardan ceza kesiliyor, karavancı da bunu ödüyor. Karavancı yıllık 80-100 bin lira vermek yerine vatandaşın park etmesi gereken yerlere yıllık 20-25 bin lira ödeyerek istila ediyor” dedi. 

DENİZ MANZARALI KİRALIK KARAVAN

Bazı karavancıların günlük kiralama yaptığını da söyleyen yetkili “İlginç olaylar yaşıyoruz. Sahil hattına çekilen karavanlar otel odası gibi kiralanıyor. İnsanlar günlük hatta saatlik olarak bu karavanlarda kalıyorlar. Ücretleri de 300 lira ile 800 lira arasında değişiyor. İçeride ne olduğunu kimse bilmiyor, adli vakaların yaşandığına da şahit olduk” dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...