Seyyar sandıkta kimler oy kullanabilecek? YSK kararı Resmi Gazete’de

- Güncelleme:
Seyyar sandıkta kimler oy kullanabilecek? YSK kararı Resmi Gazete’de

GÜNDEM Haberleri

Gözler 14 Mayıs seçimlerinde. Seçime 57 gün kaldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde seyyar sandıklarda oy kullanacak vatandaşlara ilişkin usul ve esasları belirledi. Kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne günler kaldı. Seçim yaklaşırken ittifaklar şekillenmeye devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçim’lerine ilişkin uyulması gereken usul ve esaslara ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayınlanmaya devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu 14 mayıs seçiminde seyyar sandıklarda oy kullanacaklara ilişkin usul ve esasları da belirledi.

Seyyar sandıkta kimler oy kullanabilecek? YSK kararı Resmi Gazete’de

SEYYAR SANDIK KARARI RESMİ GAZETE’DE

Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Seyyar sandıklarda oy kullanacak engelli ya da hastalığı olan kişilerin yakınları YSK'nın internet sitesindeki formu doldurup, doktor raporuyla birlikte 2 Nisan'a kadar muhtarlıklara başvuru yapacak. Bir önceki seçimde kalıcı olarak yatağa bağlı olduğu tespit edilen ve seyyar sandık listesinde yer alan seçmenlerden ise sağlık raporu talep edilmeyecek. Görme ve işitme engelli olan seçmenler ise seyyar sandıklarda oy kullanamayacak.

Seyyar sandıkta kimler oy kullanabilecek? YSK kararı Resmi Gazete’de

SEYYAR SANDIK BAŞVURUSU

Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için seçmenin il ve ilçe merkezlerinde ikamet etme şartı aranmaktadır.  Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler, askı süresi içinde “Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu” veya “Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formunu” doldurup yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabileceklerdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...