Simitte 'kazık' engellendi! Maliyet yalanını bakanlık çürüttü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Simitte 'kazık' engellendi! Maliyet yalanını bakanlık çürüttü

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ankara’da simidi 15 liraya çıkaran odanın hesabını bakanlık, rakamlarla kalem kalem çürüttü: Bir simidin maliyeti 11,2 değil, 8,5 lira.

Ankara Simitçiler Odası, geçen hafta simidi 15 liraya çıkardı. Karar, büyük tepki çekti. CHP medyası, Oda Başkanı Savaş Delibaş’ın “Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan bizi çağırdı. Zammı geri alıyoruz, seçimden sonra yapacağız” dediğini yazdı. İddiaya cevap veren Mahmut Gürcan ise Ankara Simitçiler Odasının beklentiye göre zam bindirdiğini bildirdi.

"CEZAYA MARUZ KALACAKLAR"

Simitçilerin maliyet hesabının piyasa ile uyuşmadığını belirten Gürcan “Odanın, fiyatları zam gelebilir beklentisi ile tespit ettikleri anlaşılmıştır. Piyasadan almış olduğumuz fiyatlarda aslında simidin maliyetinin maksimum 7,50 ile 8,50 TL aralığında olduğu görülmektedir. Ankara Simitçiler Odasının çıkarmış oldukları maliyette ise %20 kâr konan simide ardından ikinci defa %35 kâr daha ilave ederek, 15 Türk lirası olarak simit fiyatını açıkladıkları görülmüştür. Kendilerine 2023 Temmuz ayında zaten fiyat artışı verildiği, şimdi bu istenen zam rakamının fahiş olduğu ifade edilmiştir. Esnafımızın fahiş fiyatla mal satmaları hâlinde haksız fiyat kurulunca cezaya maruz kalacakları kendilerine ifade edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...