Sonraki planı deşifre olmuştu... Sahte doktor Özkiraz hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sonraki planı deşifre olmuştu... Sahte doktor Özkiraz hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

GÜNDEM Haberleri

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte evraklarla doktorluk yaptığı ortaya çıkan Ayşe Özkiraz hakkında hazırlanan iddiname kabul edildi. Özkiraz, 13 yılla yargılanacak.

Tüm Türkiye’nin konuştuğu sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın, davasında son dakika gelişmesi yaşandı. Son olarak Tekirdağ'ın ardından Ankara Şehir Hastanesi'nde calışabilmek için yeni evraklar ve kanıtlar topladığı öğrenilen Özkiraz için hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. Özkiraz, 13 yıl hapis cezası ile yargılanacak.

13 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Çerkezköy Devlet Hastanesinde sahte doktorluk yaparken bir anda ülkenin gündemine oturan Ayşe Özkiraz ile ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma tamamlandı. Özkiraz hakkında hazırlanan iddianame, Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

İddianamede, Özkiraz hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve 'yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı Kanun'a muhalefet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

BAKAN KOCA: MAAŞ ALMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sahte doktor olayına ilişkin değerlendirme yaptı. Koca, "Göreve başlaması ve maaş alması gibi bir durum söz konusu değil. Bir iki gün içinde olay daha net anlaşılmış olacak. Ona göre nasıl bir tedbir almamız gerektiği de netleşecek. Onu da kamuoyuna duyuracağız. Ülkemizde diplomaların nasıl kontrol edileceği bellidir. Biz ayrıca kendi veri tabanımızda da kayıtları tutuyoruz. Güçlü bir bilişim altyapımız var. Gözlem ve staj amaçlı talepler il sağlık müdürlükleri aracılığı ile takip edilmelidir. Mevcut uygulamamız da budur. Olayı her boyutu ile değerlendiriyoruz" açıklamasını yaptı.

Sonraki planı deşifre olmuştu... Sahte doktor Özkiraz hakkında hazırlanan iddianame kabul edildiSahte doktorun, kendisine okul arkadaşlarından gelmiş gibi çelenk yolladığı da ortaya çıkmıştı.

SAHTE DOKTORUN YENİ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Çerkezköy Devlet Hastanesindeki sahte doktor olayında yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın (21) ameliyatlarda yer aldığı ve ameliyata girmeden önce hastane personeli tarafından giydirildiği görüldü. Özkiraz’a hastanedeki personel tarafından doğum günü kutlaması düzenlendiği, boynunda yaka kartı ile hastane acili önünde gece nöbetlerine kaldığını ima eden fotoğraflar ortaya çıktı.

BİR SONRAKİ HEDEFİ ANKARA ŞEHİR HASTANESİ

Olaya ilişkin ortaya çıkan yeni bilgilere göre, sahte doktorun Çerkezköy Devlet Hastanesinden sonraki durağı için planlar yaptığı anlaşıldı. Sahte doktor Özkiraz'ın bir sonraki hedefinin ise Ankara Şehir Hastanesi olduğu öğrenildi. Özkiraz'ın, gitmeyi planladığı Ankara Şehir Hastanesinde inandırıcılığını artırmak için, gitmeden önce Çerkezköy’de sahte kaşe, kimlik kartları yaptırdığı ve ameliyat başında video hazırlatmaya çalıştığı öğrenildi.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Daýanç 23 Aralık 2022 15:23

Ben bu kizin hareketlerini yalnis buluyorum ama boyle 13 yila kadar yargilanmasini kanun tarapindan dogru bulmuyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...