SPK'dan 'Fatih Terim fonu' açıklaması: Bu tamamen dolandırıcılık

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SPK'dan 'Fatih Terim fonu' açıklaması: Bu tamamen dolandırıcılık

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Ömer Gönül, futbol camiasındaki dolandırıcılık için, “Bu olay bizi ilgilendirmiyor. Yaşananlar bir fon değil dolandırıcılık olayıdır” dedi.

HABER MERKEZİ / ANKARA - Kamuoyunda ‘Fatih Terim Fonu’ diye bilinen dolandırıcılık olayına ilişkin hem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hem de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) açıklama yaptı.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin ‘yüksek getirili gizli fon’ dolandırıcılığı konusundaki sorularını cevapladı. Gönül, “Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık. Adının fon olması, fon olarak lanse edilmesi mevzuatımızdaki fonu kapsamıyor” dedi.

SPK'dan 'Fatih Terim fonu' açıklaması: Bu tamamen dolandırıcılık
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül

İKİNCİ DURUŞMA 12 OCAK'TA

Adalet Bakanı Tunç da 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davasına ilişkin ikinci duruşmanın 12 Ocak’ta yapılacağını söyledi. Tunç “Yargı ile alakalı bir konu. Yargı elbette ki iddiaları araştıracak, kimler suçlu, kimler suçsuz, bu konuda müştekiler, tanıklar, şüpheliler dinlenecektir. Yargısal süreç neticesinde en doğru karar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...