Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Suriye'ye kardeşlik köprüsü
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Suriye'ye kardeşlik köprüsü

Son Güncelleme: 24 Aralık, 2012 - 22:27
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Suriye'ye kardeşlik köprüsü
Fotoğraf Başlığı Ev almak için son 15 gun

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 50 bin ton ekmeklik buğdaydan çevrilecek olan 37 bin ton unun Suriye halkına gönderileceğini söyledi

Kaydet
a- | +A
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 50 bin ton ekmeklik buğdaydan çevrilecek olan 37 bin ton unun Suriye halkına gönderileceğini belirterek, "Bu ekmeklik buğday unu zarar gören sivil halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı'na teslim edilecek. Ve teslim edilecek buğdaylık ekmek ununun nakliyesi ve dağıtımını da Türk Kızılayı gerçekleştirecektir. Bütün bunların çok kısa süre içerisinde yapılması için gereken tedbirler de alınmıştır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun birer sunum yaptığını kaydeden Arınç, akaryakıt kaçaklığını önlemek için hazırlanan yeni tasarının TBMM'ye sevk edildiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Bakanlar Kurulu'na sunduğu kanun tasarısının ise, ormanların korunmasını ve DSİ'ye ilişkin yeni düzenlemelerin öngörüldüğünü söyleyen Arınç, "Konu üzerinde yeni bazı çalışmalar yapılacak, ondan sonra tasarı imzalanarak TBMM'ye sunulacaktır" dedi.

AB'ye katılım sürecine ilişkin olarak Bakan Egemen Bağış'ın açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Arınç, Güney Kıbrıs'ın dönem başkanlığının sona ermek üzere olmasına dikkat çekti. Dönem başkanlığının İrlanda'ya geçecek olmasını hatırlatan Arınç, "İrlanda ile ilişkilerimizin çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz" diyerek, İrlanda'nın dönem başkanlığında Türkiye'nin AB üyeliğinin geçmişe göre daha da hızlanacağını ifade etti.

"SURİYE'YE 50 BİN TON EKMEKLİK BUĞDAY UNU GÖNDERİLECEK"

Suriye konusununda gündeme geldiğini ve dün gerçekleşen saldırılarda bir fırın önünde kuyruğa giren sivillerin bombalanarak öldürüldüğünü söyleyen Bülent Arınç, Esad rejimine ait uçakların füzelerle bazı şehir merkezlerini bombaladığını belirtti.

"Türkiye her konuda olduğu gibi insani yardım yapma konusunda Suriye'ye 50 bin ton ekmeklik buğday karşılığı unu; yaklaşık 36-37 bin ton ediyor, hibe etmek konusunda bir kararname imzaladık. Yani Toprak Mahsülleri Ofisi'ne yetki verildi. 50 bin tona kadar ekmeklik buğdayın un haline getirilip; karşılığının 37 bin ton olacağını düşünüyoruz, Suriye'ye gönderilmesi ve halkın ekmek ihtiyacının acilen karşılanması konusunda bir insani yardım amacıyla kararnameyi imzalamış bulunuyoruz. Bu ekmeklik buğday unu zarar gören sivil halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı'na teslim edilecek. Ve teslim edilecek buğdaylık ekmek ununun nakliyesi ve dağıtımını da Türk Kızılayı gerçekleştirecektir. Bütün bunların çok kısa süre içerisinde yapılması için gereken tedbirler de alınmıştır."

Bülent Arınç, gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının 2012 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısı olduğunu hatırlatarak, başarılı alanların tekrar gözden geçirildiğini ve 2013 yılına sarkacak takvim içinde de hangi çalışmaların yapılacağının, hangi adımların öncelikli atılacağı konusunda geniş bir fikir alışverişi yapıldığını anlattı.

4. YARGI PAKETİ GÜNDEME GELMEDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Gazetecilerin akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili TBMM'ye sevk edilen kanun tasarısının içeriğinde neler bulunduğunu sorması üzerine Arınç, içeriğe ilişkin bilgi veremeyeceğini belirterek, Türkiye'nin büyük bir vergi kaybıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu vergi kaybını önlemek ve haksız kazancı engellemek için bu adımın atıldığına vurgu yapan Arınç, "Bazılarına mükerrer ceza, bazılarına idari para cezası verildiğini, yargının da bu konuda tek bir hüküm ve bu hükmün de kolayca uygulanabilir olmasının gerektiği konuşuldu. Yani mevcut yargıdaki dosyalarla ilgili olarak kamuoyunda ve taraflar arasındaki tartışmaların devam ettiğini biliyoruz. Bunların ortadan kalkması lazım ve akaryakıt kaçakçılığının Türkiye'de mutlaka caydırıcı önlemlerle sonuna gelmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bülent Arınç, 4. Yargı Paketi'nin gündeme gelip gelmediği sorulması üzerine ise, daha önceki Bakanlar Kurulu toplantısında Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den konu üzerinde çalışmalar yapmasının istendiğini hatırlatarak, "Bu nedenle bugün sonuçlanmış ve Meclis'e sevk edilmek üzere hazır hale gelmiş bir 4. Yargı Paketi'nden bahsedemiyorum" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE OLUMLU SONUÇLAR ALIYORUZ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın terörle mücadele konusundaki bazı söyleriyle ilgili bir soru üzerine "Sayın bakanımızın da görev alanı içerisinde; Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, istihbarat ve alanda terörle mücadele yapan güvenlik güçlerimiz bütün imkanlarını kullanarak bu konudaki adımlarını atıyorlar ve olumlu sonuçlar alıyoruz" diye konuştu. Arınç ayrıca 2013 yılında ayrıca yapılacaklarla ilgili bir tartışma gündeme gelmediğini belirterek, "Mevcut devam eden sürecin başarılı olarak devam edeceğini ve güvenlik güçlerimizin bu konuda üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıklarını biliyoruz" şeklinde konuştu. Bülent Arınç, açıklamalarının sonunda ise vatandaşların yeni yılını, Hristiyan aleminin de Noel'ini kutladı.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 24 Aralık, 2012 - 22:27
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
  • 3
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi? Şehirde kazanan hangisi!
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi?
    Kaydet
  • 4
    Proje okulları 2026 atama haftasına girildi! Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilecek?
    Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak...
    Kaydet
  • 5
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • 400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Kaydet
  • Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Yok böyle bir yükseliş! Dolar bazında 2 günde %48
Yok böyle bir yükseliş! Dolar bazında 2 günde %48
Kaydet
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Fatih Terim'e tepki: Kimden hesap soracaksın?
Hacıosmanoğlu'ndan Fatih Terim'e tepki: Kimden hesap soracaksın?
Kaydet
İran, ABD'de sahaya çıktı! Yeni Zelanda ile yenişemediler
İran, ABD'de sahaya çıktı! Yeni Zelanda ile yenişemediler
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası