Köye dönüşünü sanatla anlattı

Köye dönüşünü sanatla anlattı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın 44. kişisel sergisi “Ayağımdaki Diken”, Kültür Yolu Festivaleri çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) sanatseverlerle buluşuyor.

MURAT ÖZTEKİN

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, doğduğu ve yıllar sonra müze açtığı köyü Baksı’ya bir dönüş anlatısı mahiyeti taşıyan otobiyografik sergisinde; çocukluk imgelerini, kırılmalarını ve masum tecrübelerini bir araya getiriyor. Sanatçı; heykel, resim ve enstalasyonlardan meydana gelen sergisi hakkında “Benim hayatımda, masum ve bana ait olanların izi her zaman daha derin oldu. Belki de bu sergi, başka hayatları anlamak ve anlatmak için üretmiş bir sanatçının, kendi yaşamına bakışı ve onunla yeniden tanışma yolunda seçtiği bir arınmadır” diyor. Sergi,  28 Temmuz'a kadar AKM Galeri’de görülebilecek. “Ayağımdaki Diken” ilk olarak 2017’de, Baksı Müzesinde açılmıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...