Seyyid Ahmet Arvasî'ye vefa

/ Kaynak: OZEL
Seyyid Ahmet Arvasî'ye vefa

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / OZEL

Türkiye gazetesi yazarlarından merhum Seyyid Ahmet Arvasî, vefatının 24. yıl dönümünde; İstanbul (Fatih-Üsküdar), Aydın, Nazilli, Sivas ve İzmit'te yâd edildi. Ankara'da, Seyyid Ahmet Arvasî Parkı, törenle hizmete açıldı.

Eğitimci-sosyolog ve büyük mütefekkir merhum Seyyid Ahmet Arvasî, vefatının 24. yıl dönümünde İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli il ve ilçelerinde yâd ediliyor. Arvasî Hoca için, İstanbul (Fatih-Üsküdar), Aydın, Nazilli, Sivas ve izmit başta olmak üzere Anadolu'nun çok sayıda il ve ilçesinde anma toplantıları düzenlendi ve düzenlenmeye devam ediyor. Öte yandan, Ankara'da, Çankaya Belediyesi'nin Cevizlidere Mahallesi'nde yaptığı Seyyid Ahmet Arvasi Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Türk Edebiyatı Vakfının Sultanahmet'teki binasında düzenlenen toplantıda, Yrd. Doç.Dr. Sakin Öner, gazeteci yazar Hüdavendigar Onur, Milliyetçi Hareket Partisi eski Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk ve gazeteci Servet Kabaklı, S. Ahmet Arvasî ile ilgili hatıralarını anlattılar. Fatih Belediyesinin düzenlediği toplantıda ise Arvas'nin din, ahlak, eğitim, örf ve ananelerin önemi ve korunması ile batıl ideolojiler hakkındaki fikirleri paylaşıldı.
Üsküdar Ülkü Ocakları tarafından, Seyyid Ahmed Arvasî'yi anma programı düzenlendi. İzmit Türk Ocağı tarafından düzenlenen bir programda Arvasî Hoca'nın eğitimci kişiliği ele alındı.

##tgvideo##

Ankara'da bir parka ismi verildi
Öte yandan, Çankaya Belediyesi'nin Cevizlidere Mahallesi'nde yaptığı Seyyid Ahmet Arvasi Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Parkın açılışına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, eski Bakan Yaşar Okuyan, sanatçı Faruk Demir, Seyyid Ahmet Arvasi'nin kardeşi Halid Arvasi, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, MHP Çankaya İlçe Başkanı Deniz Kaya ile CHP ve MHP teşkilatından çok sayıda partili katıldı.
Nazilli Türk Ocağı tarafından, 'Seyyit Ahmet Arvasî ve Türk İslam Ülküsü' konulu konferans düzenlendi. Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veli Öztürk katıldı. Sunuculuğunu ocağın yönetim kurulu üyelerinden Bahtiyar Türk'ün yaptığı konferansın açış konuşmasını yapan Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim, Seyyit Ahmet Arvasî'nin hocası olduğunu, kendisinden çok önemli dersler aldığını, bunlardan bir tanesinin de kitap okuma alışkanlığı olduğunu söyledi.

56 yıllık ömrünü Türk gençliğine adadı nbsp;
9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veli Öztürk, ailesinin 6 çocuğundan beşincisi olan Seyyid Ahmed ARVASİ'nin, 56 yıllık ömrünü ecdadına, dinine bağlı, vatanını, bayrağını, milletini seven, bilgili ve temiz bir gençlik yetişmesi için çırpınarak geçirdiğini kaydetti. Arvasî'nin, uzun yıllar eğitici, yönlendirici, irkiltici ve uyarıcı yazılar kaleme aldığını hatırlatan Veli Öztürk, "Son dönemin büyük fikir ve ilim adamı merhum Arvasî, bir gönül adamı olduğu kadar, akıl adamı ve iyi bir eğitimciydi. O hayatı boyunca sevgili ve şerefli Peygamber Efendimizi örnek almış, imanı kamil bir mümin ve büyük bir hak aşığıydı. Son nefesine kadar Türklüğe ve İslam'a hizmet etmek için çırpınan, son derece düzgün ahlaklı ve yazdıklarını da yaşayan samimi ve dürüst bir kimseydi" dedi.

Arvasî'nin hayatı çileli geçti
Fertlerden başlayarak, toplumun bütün alanlarında yeni bir dirilişi öngören yazıları, yaptığı ateşli konuşmaları, kaleme aldığı gazete makaleleri ile teorik bir yeni toplum modeli sunan Arvasî'nin her zaman farklı duruşuyla dikkat çektiğini ifade eden Veli Öztürk , "Hemen her fikir adamı gibi, O'nun da hayatı çile ile geçti. Baskılar, yıldırmalar, korkutmalar, hapishaneler, işkenceler, türlü zulümlerden hiç birisi O'nu doğru bildiği yoldan asla alıkoymadı. En olumsuz şartlarda bile hep dik durdu. Gerçeği bütün gücüyle haykırdı. O, inandığı ve uğruna başını koyduğu Türk-İslam davasını milletine anlatmayı aramızdan ayrılana kadar sürdürdü" ifadelerini kullandı. İlgiyle izlenen konferansın sonunda günün anısına Doç. Dr. Veli Öztürk'e üniversiteden öğrencisi olan Nazilli Vaizi Kasım Karaman tarafından çiçek takdim edildi. nbsp;
Türkiye gazetesinde, "Hasbihal" sütun başlıklı köşe yazılar kaleme alan ve ömrü boyunca aydın Türk gençliğinin yetişmesi için çırpınan eğitimci-sosyolog Seyyid Ahmet Arvasî, 31 Aralık 1988 akşamı saat 11:00'de, daktilosu başında vefat etmişti.
Arvasî Hoca, bugün de nbsp;öğrencileri, sevenleri ve ailesi tarafından İstanbul Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında yâd edilecek.


KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...