Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Tasarım devleri Türkiye'de buluşuyor
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Kültür - Sanat

Tasarım devleri Türkiye'de buluşuyor

Son Güncelleme: 06 Ocak, 2013 - 13:28
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Tasarım devleri Türkiye'de buluşuyor
Fotoğraf Başlığı Tasarim devleri Türkiye'de bulusuyor

Dünyaca ünlü tasarımcılar, İstanbul'da 2 gün sürecek olan "alldesign 2013" tasarım buluşmasında bir araya geliyor. 22-23 Şubat 2013 tarihlerinde Hilton Convention Center'da düzenlenecek olan alldesign2013'te kendi dalının uzmanları tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaşacak.

Kaydet
a- | +A
İstanbul, şubat ayında tasarım dünyasının dünyaca ünlü dahilerini ağırlayacak. Darren Aronofsky, George Lois, Ron Arad, Es Devlin gibi ünlü isimler alldesign 2013kapsamında Hilton Convention Center'da olacaklar. Dünyaca ünlü tasarımcıları İstanbul'da 2 gün sürecek olan bir tasarım buluşmasında bir araya getirecek olan alldesign, 2. yılında da büyük ses getirecek bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. Darren Aronofsky, George Lois, Ron Arad, Stefan Sagmeister, Diego Gronda ve Es Devlin gibi tasarım dünyasının dahilerine ev sahipliği yapacak.

##tgvideo##

Alldesign2013'de dev isimler
22-23 Şubat 2013 tarihlerinde Hilton Convention Center'da düzenlenecek olan ve hayatımızın her alanına yön veren yenilikçi endüstrilerin ele alınacağı alldesign2013'te kendi dalının uzmanları tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaşacak.

Bu ünlü isimler arasında Requiem for a dream, The Wrestler ve Oscar'lı Black Swan gibi baş yapıtların yönetmeni Darren Aronofsky; ünlü Mad Men dizisine ilham verdiği söylenen ve tasarımları MOMA'da sergilenen ikonik reklamcı, sanat yönetmeni, yazar, tasarımcı George Lois, tasarım harikası Bookwarm kitaplık ve dev Swarovski kristal avizelerin ustası, Belçika'daki Mediacite'nin ve İsrail'deki Holon Tasarım Müzesi'nin de mimarı Ron Arad; Batman ve Hamlet gibi showların sahne tasarımcısı , Jay-Z, Lady Gaga ve Muse gibi ünlü şarkıcıların kostüm ve konser sahnelerinin ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunların Kapanış Törenlerinin tasarımcısı Es Devlin; dünyaca ünlü mücevher tasarımcısı John Hardy; Buddha Bar restoran, kulüp ve müzik derlemeleri sanatçısı FransızDJ/müzisyen Claude Challe; Mamma Mia, Titanic ve Spiderman 2 ve 3filmlerinin makyaj tasarımcısı Tina Earnshaw; grafik tasarımın rock starı olarak gösterilen Stefan Sagmeister; W Paris - Opera, Grant Hyatt (Taipei amp; Chicago), Beyrut'taki Intercontinental Phoenicia, Volkwagen ve Audi'nin Almanya'da bulunan forumları, Lincoln Center'da bulunan Ertegün Caz Salonu ve Cirque de Soleil'in Hong Kong, Las Vegas ve Paris'teki sahneleri gibi işleriyle öne çıkan, Rockwell Group Avrupa Ofisi Yöneticisi tasarımcı, mimar Diego Gronda; Motorola Dijital Tasarım bölümü Küresel Başkan Yardımcısı, tasarımcı Marco Susani; LEGO Mindstorms Çevrimiçi Topluluk Yöneticisi ve tasarımcısı Steven Canvin ve daha pek çok ünlü isim yer alıyor.


Türkiye'ye ilk defa geliyorlar
Türkiye'ye ilk kez gelecek olan ünlü isimlerin yanı sıra alldesign'da endüstriyel tasarımcılardan Defne Koz, Zeynep Falay, Aydın Mert, Şebnem Timur Öğüt; Finding Nemo, Antz, Shrek, The Incredibles ve Cars gibi ünlü Hollywood animasyon filmlerinin görsel efekt takımında yer alan Erdem Taylan ; yönetmen Mustafa Altıoklar; İTÜ Endüstriyel Tasarımı Bölüm Başkanı, IDA İstanbul Başkanı Prof. Alpay Er; endüstri ürünleri tasarımcısı Ümit Altun; yapımcı Mehmet Altıoklar; ünlü sinema ve televizyon yıldızı Demet Evgar; sanat yönetmeni ve tasarımcı Ali Gürevin; Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı ve European Academy of Design Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Özlem Er, Genco Demirer, Aziz Kedi, Bora Yeter, Olcayto Cengiz ve Bahriye Sarıkaya gibi daha pek çok Türk konuşmacı yer alıyor.


Aklın gözüyle görmek
Tasarımı farklı bir bakış açısıyla ele alan alldesign'ın mottosu 'aklın gözüyle görmek'. All Design Grup Koordinatörü Can Gürcan, etkinliğin temel felsefesini şöyle özetliyor : "Görünenin ardındakini anlamak için hayata farklı bakmak gerekir. Ne de olsa hayatımız tasarım."
Alldesign'ın ana amacı tasarımcı düşünce ve tasarımın oluşturduğu farkların pazarlama ,markalaşma, ergonomi gibi birçok alanda kullanımının irdelenmesi, günümüz ve geleceğin tasarımcılarına farklı bir bakış açısı kazandırması. Bu amaçla yola çıkarak alldesign, iki gün boyunca tasarımcılarla pek çok sektörden üreticinin bir araya geleceği bir organizasyonla sadece yeni tasarımlara, yeni objelere hayat vermekle kalmayacak, gerek tasarım şirketlerine, gerekse üreticilere yepyeni iş birliktelikleri sunacak.

Alldesign Grup Koordinatörü Can Gürcan: "Tasarım kavramı hayat kalitesini arttırmak ve ürün inovasyonu için kullanılan en önemli güç olarak ortaya çıkmaktadır. Hayatımızın her alanında görsel ve fonksiyonel açıdan geliştirilen tasarımlar, işin kalitesini ve satış imkanlarını kuvvetlendirmektedir. alldesign konferansları ile tasarım ve tasarımcı düşüncenin bizleri en doğru hizmete nasıl ulaştırdığını, müşteri alışkanlıklarını ve toplumsal vizyonu nasıl etkilediğini keşfedeceğiz. Tasarımı fonksiyonel, üretilebilir, kullanılabilir ve hayatın her alanına nüfuz edebilir bir noktaya getirmeye odaklı olan alldesign'ın hedefi, farklı sektörlerdeki yenilikçi endüstriler için yeni perspektifler açmak." diyor.

2000 metrekarelik alana fuar kurulacak
Konferans programının yanı sıra pek çok renkli aktiviteye de ev sahipliği yapacak alldesign 2013'te bu yıl yaklaşık 2000metrekarelik bir fuar alanı da kurulacak. Türkiye'nin önde gelen tasarım markaları, İç Mimari, Dekorasyon, Obje Tasarımları ve Ürünleri Fuarı alanında şimdiden yerlerini almaya başladı. Üretici ve tasarımcının bir araya geleceği fuarda, tasarımlardaki son trendler kullanıcısına ulaşacak, katılımcılar yeni iş birliktelikleri yapabilecekler.


TC Kültür Bakanlığı destekliyor
Fuarcılık ve organizasyon dünyasının deneyimli ismi Türkel Events tarafından organize edilen alldesign, marka danışmanı Erol Batislam'ın moderatörlüğünde düzenleniyor. alldesign2013'ün Danışma Kurulu'nun bir başka önemli ismi de U2 gibi dünya çapında ünlü grup ve sanatçıların turlarının ve Eurovision 2008'in sahne tasarımcısı, aynı zamanda George Clooney'in başrolünü oynadığı The American - Centilmen, Ejderha Dövmeli Kız gibi filmlerin de sanat yönetmenliğini yapan Mikael Varhelyi. Kurulda ayrıca kültür tarihçisi Nezih Başgelen, iç mimar/tasarımcı Murat Denizaltı, endüstriyel tasarımcı Demir Obuz, tasarımcı Sertan Özbudun, iç mimar/tasarımcı Esin Sözer ve iç mimar/tasarımcı Müge Hansoy gibi isimler yer alıyor.
TC Kültür Bakanlığı, İBB, Mimar Sinan Üniversitesi, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu gibi birçok önemli kurumun desteğiyle, Bosch ve KLK Gayrimenkul 'ün ana sponsorluğunda, Arketipodesign/Designo'nun Darren Aronofsky konuşmacı sponsorluğunda ve Armaggan'ın co-sponsorluğunda gerçekleşecek olan alldesign, 2013'ün en çok konuşulan tasarım organizasyonu olacak.

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 06 Ocak, 2013 - 13:28
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 2
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Beşiktaş'ta 3 yabancı, Slovakya kampında olmayacak: Kendinize takım bulun!
Beşiktaş'tan 3 yabancıya: Kendinize takım bulun!
Kaydet
X çöktü mü, Twitter neden açılmıyor? 16 Haziran X (Twitter) erişim sorunu gündeme geldi
X çöktü mü, Twitter neden açılmıyor?
Kaydet
Hayatını kaybeden ünlü oyuncu Ece İrtem’in annesi Nuriye İrtem’in ilk ifadesi ortaya çıktı: Ağzından sıvı geldiğini gördüm
Oyuncu Ece İrtem’in annesinin ilk ifadesi ortaya çıktı!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası