Tiyatroda boykot var!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tiyatroda boykot var!

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze’de yaşanan insanlık dramı üzerinden savaşa destek verdiği düşünülen bazı markaları boykot etme eylemi, tiyatro sahnesine taşınıyor...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Vodvil Sahne’nin yeni oyunu “Bu Benim Meselem Değil”, boykot mefhumunu dram ve komedinin iç içe geçtiği bir hikâye üzerinden ele alıyor. “Parola boykot!” sloganıyla hayata geçirilen oyun, 2 Aralık’ta Altunizade Kültür ve Sanat Merkezinde ilk defa sahnelenecek. Oyunun yönetmenliğini Burak Kılıç üstlenirken, genel sanat yönetmenliğini ise Osman Doğan yapıyor. 

“GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞTIK”

Eser hakkında sorularımızı cevaplayan Doğan “Filistin’deki olaylar devam ederken bu konuda bir tiyatro oyununa imza atmak önce bize etik gelmedi. Ancak sonra boykot meselesi için harekete geçmemiz gerektiğini düşündük. Oluşturduğumuz hikâye üzerinden iki hafta geceli gündüzlü provalar yaparak oyunu hazır hâle getirdik” diyor. Doğan, Filistin hakkında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydederek “Bazı markaları boykot ederek Filistin’e destek verme eylemi arttı. Biz de bu duruşa sahneden destek vermek istiyoruz. Meseleyi mizahla yoğurarak genç kitleyi yakalamak istiyoruz” diye konuşuyor. 

Eser, markalar tarafından esaret altına alınan insanların tedavi gördüğü hayali hastaneye Yasin adında eski bir gazeteci gelmesiyle gelişen hadiseleri işliyor… 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...