Bu sanat eseri insanlara ait değil

- Güncelleme:
Bu sanat eseri insanlara ait değil

Magazin Haberleri

Sahilde kumlardaki harikulade görüntüleri görenler bunu hangi sanatçının yaptığını düşünüyorlar ama bu sanat eserlerini yapanlar, insan değil...

Malezya'nın Borneo adasındaki Sabah bölgesi sahilinde kumlardaki harikulade görüntüleri görenler bunu hangi sanatçının yaptığını düşünüyorlar. Ama aslında bu sanat eserlerini yapanlar, yengeçler. Yengeçler tünel kazarken çıkardıkları kum toplarını öyle muntazam yerleştiriyorlar ki sanat eseri gibi görünüyor.

Fotoğrafçı Alexander Yurusov (43), Nexus Karambunai sahillerinde yürürken yengeçlerin oluşturdu ğu muhteşem görüntüleri fark etmiş. Yurusov, yengeçlerin yuva olarak kullanmak üzere tünel kazarken çıkardıkları kum toplarıyla oluşan görüntüleri "kum topu çiçekleri" ya da "kum topu galaksisi" olarak adlandırıyor. Fotoğrafçı, yengeçlerin her gün oluşturdukları sanat eseri mahiyetindeki görüntülerin akşam dalgalarla silinip süpürüldüğünü, yengeçlerin ertesi gün işe sıfırdan yeniden başlad ığını bildirdi. Yurusov, "Yakından bakarsanız topların mükemmel derecede yuvarlak olduğunu görürsünüz. Yengeçler adeta mühendis gibi çalışıyor. Çalışmalar ında çok titizler" dedi.

Dış tehlikelerden korunmak için tünel kazan yengeçlerin, bu çalışma sırası nda kaybettikleri bacaklarının yerine yenisi gelişiyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...