Prens Harry ve eşinin ünvanları geri alınıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Prens Harry ve eşinin ünvanları geri alınıyor

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İngiltere’de muhafazakâr milletvekili Bob Seely, Prens Harry ve eşi Meghan Markle hakkında, kraliyet ünvanlarının kaldırılması için harekete geçti.

HABER MERKEZİ - Yaptıkları ifşaatla ülkede “ırkçılık” tartışmalarına yol açan çift, verilecek kanun teklifiyle “Sussex Dükü” ve “Sussex Düşesi” ünvanlarını kaybedebilir. Bu, ülkede “nükleer seçenek” olarak adlandırılıyor. Tartışmalar, çiftin gayriresmî sözcüsü Omid Scobie’nin yazdığı Endgame isimli kitapla alevlendi. Kitapta çiftin ilk çocuklarının dünyaya gelmesi öncesinde kraliyet ailesinde üst düzey iki kişinin bebeğin rengiyle ilgili endişelerini ifade ettiği dile getiriliyor. Seely, “Kraliyet ailesini karalamak için ırkı kullanma gibi zehirli derecede sinsi teşebbüs sebebiyle harekete geçmek zorunda kaldım” ifadesini kullandı. Kanun teklifi verildikten sonra Avam Kamarası veya Lordlar 40 gün içinde buna karşı bir önerge sunmazsa, rapor onay için Kral’a sunulacak.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...