Ünlü senaristten Kılıçdaroğlu'na tepki: O söz benim kullanamazsın!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ünlü senaristten Kılıçdaroğlu'na tepki: O söz benim kullanamazsın!

MAGAZİN Haberleri

Bir dönem TRT ekranlarında yayınlanan Yunus Emre dizisinini yazarları arasında yer alan ünlü senarist İsa Yıldız, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, şahsına ait sözü Yunus Emre üzerinden sloganlaştırmasına tepki gösterdi. "O söz bana ait" diyen Yıldız, telifini vermedikçe sözünü kullanamayacaklarını belirtti.

Bir dönem ekranlarda yayınlanan ve izleyicilerin severek takip ettiği Yunus Emre dizisinin yazarlarından İsa Yıldız, yazdığı bir repliğin Yunus Emre'ye mal edilmesi sebebiyle tepki gösterdi.  Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim konuşmasında Yunus Emre'den alıntı diyerek kendisine ait olan sözü kullandığını ifade etti. Senarist Yıldız, "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" sözünün kendisine ait olduğunu söyleyerek, "Yunus Emre'nin böyle bir sözü yok. O, dizi için yazdığım bir replikti. Ya telifimi verin ya da bu sözün Yunus'a ait olduğunu ispat edin" dedi.

SEÇİM SLOGANI OLARAK KULLANILMASINI İSTEMEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu pazartesi günü ittifak liderlerinin uzlaşmasıyla ortak aday olarak belirlendi ve aynı günün akşamı Saadet Partisi Genel Merkezi önünde konuşma yaparak seçim mesajları verdi. Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmada kullandığı "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" sözlerine tepki geldi.

Kılıçdaroğlu'nun Yunus Emre'den alıntı yaparak kullandığını söylediği bu sözler sonrası Yunus Emre dizisinin senaristlerinden İsa Yıldız, Sabah'a verdiği demeçte Yunus Emre'nin böyle bir sözü olmadığını, dizi için kendisi yazdığını belirtti ve seçim sloganı olarak kullanılmamasını istedi.

Ünlü senaristten Kılıçdaroğlu'na tepki: O söz benim kullanamazsın!
Senarist İsa Yıldız

"YA TELİFİMİ VERİN YA DA..."

Yıldız, Kılıçdaroğlu'na tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Yunus Emre'nin böyle bir sözü yok. O, dizi için yazdığım bir replikti. Bu sözü seçim sloganı olarak kullanamazsınız.

Ya telifimi verin ya da bu sözün Yunus'a ait olduğunu ispat edin!"

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...