Çavuşoğlu: ABD, müeyyide adımı atarsa cevabını veririz

Çavuşoğlu: ABD, müeyyide adımı atarsa cevabını veririz

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin Rusya’dan S-400’lerin alımına ilişkin hiçbir şekilde geri adım atmayacağını belirterek “ABD ne derse olur gibi bir anlayış yok artık. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin S-400 havasavunma sistemini almaya kara verdiğini, imzaları attığını, parasının bir kısmını ödediğini, bir kısmının da krediye bağlandığını belirten Çavuşoğlu “Her şey bitti, şimdi tamamen teslim süresiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Türkiye’ye bunlar gelecek” dedi.
“Hiçbir şekilde bu konuda geri adım atmayacağız” mesajı veren Çavuşoğlu, Türkiye’nin, yaptırımlarla karşılaşması durumunda nasıl bir tutum alacağına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: ABD bu anlayıştan vazgeçmeli. Bu tutumdan AB de rahatsız. Bir ülkeye yönelik hamlede bulunursanız, olumsuz bir adım atarsanız o ülkenin de size vereceği karşılığı vardır. Biz bunu tercih etmeyiz ama ABD bize yönelik menfi adımlar atarsa CAATSA ile ilgili bizim de buna karşı atacağımız adımlar vardır. Zaten bunun çalışmalarını Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapıyoruz. Yeri geldiği zaman bunları da açıklarız. Yani “ABD bu kararları aldı, biz sessiz sedasız oturalım, ağzımızı kapatalım, ABD ne derse olur” gibi bir anlayış yok artık. Bize yönelik bir olumsuz davranış veya bir adım olursa bunun karşılığını mutlaka vereceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...