Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Bakan Kılıç'tan gençlere uyarı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Bakan Kılıç'tan gençlere uyarı

Son Güncelleme: 11 Ekim, 2014 - 15:16
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bakan Kılıç'tan gençlere uyarı
Fotoğraf Başlığı Bakan Kiliç'tan gençlere uyari

Bakan Kılıç, "Bir ülkede huzursuzluk çıkarmak isteyenlerin ilk kullanmak istedikleri gençler oluyor" dedi.

Kaydet
a- | +A
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çözüm sürecinin sağlam adımlarla devam ettiğini belirterek, "Çözüm süreci demek, kanunların, yasaların içinde yürümesi gereken bir süreç anlamına geliyor. Bu süreç içinde gençlerin birbirini tanımasını sağlamaya çalışıyoruz. Bir ülkede huzursuzluk çıkarmak isteyenlerin ilk kullanmak istedikleri gençler oluyor" dedi.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesinde organize edilen İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun (İKGF-Dİ) 2. Olağan Genel Kurulu'nun son gününde, "21. Yüzyılda Gençlik ve Küresel Sorunlar" başlıklı panel düzenlendi.
Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen panelde konuşan Kılıç, son günlerde sık sık dillendirilen İslamofobi'nin çok ciddi bir sorun olduğunu söyledi. İslam'ın terörle bir araya getirilmesinin büyük bir hata olduğunu ifade eden Kılıç, bir Müslüman'ın hatasının dine mal edilemeyeceğini vurguladı.


Kur'an-ı Kerim'de suçsuz insanlara zarar verilmesinin yasaklandığının altını çizen Kılıç, şunları kaydetti:
"Böyle yapanın hatasını dine mal etmekten vazgeçilmesi gerekiyor. İslam ile terörün bir arada dillendirilmesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın çeşitli ortamlarda verdiği tepkiyi hepimizin vermesi gerekiyor. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da bunun kesin olarak terk edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Bizler bir dinin, medeniyetin mensubuyuz ama yaptığımız hatalardan mensup olduğumuz din değil, biz sorumluyuz. Kimse bir başka dinin adını terörle ya da şiddetle bir araya getirmiyor. Kimse, 'Hristiyan ya da Budizm terörü' demiyor. Ne hikmetse, sosyal medyada konulan bir resim ya da yazının gerçekliği araştırılmadan, bunun peşinden giden insanlar var."


Akif Çağatay Kılıç, ülkenin nüfusunu geleceğe hazırlamada hükümetlere önemli görevler düştüğünü ancak bunun yeterli olmadığını dile getirerek, uluslararası kurumların, sivil toplum kuruluşlarının da katkı sağlamasının önemine değindi.
Hükümetin gençlik konularında ciddi çalışmalar yaptığını anlatan Kılıç, gençlerin de kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi.
Farklı bölgelerde ikamet eden gençlerin birbirlerini tanıması için geziler, programlar düzenlediklerini aktaran Kılıç, "Kararlı bir şekilde sürdürülen çözüm sürecine sağlam adımlarla devam ediyoruz. Çözüm süreci demek, kanunların, yasaların içinde yürümesi gereken bir süreç anlamına geliyor. Bu süreç içinde gençlerin birbirini tanımasını sağlamaya çalışıyoruz. Bir ülkede huzursuzluk çıkarmak isteyenlerin ilk kullanmak istedikleri gençler oluyor" diye konuştu.


Kılıç'tan gençlere öneriler
Bakan Kılıç, bir katılımcının, "Türkiye'de barışçıl bir şekilde değişimler yaşıyorsunuz. Buradaki gençlere mesajınız ne olacak?" sorusunu şöyle cevapladı:
"Hiç bir zaman değişiklik kolay değildir ama her zaman değişiklik olacaktır. Birlikte çalışma yapabilirsiniz, hedefinizin ne olduğunu açığa kavuşturmanız lazım. Hedefiniz, milli bir değer mi oluşturmak? Türkiye'deki değişim de kolay olmadı. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki tartışabiliyoruz, birbirimize tahammül gösterebiliyoruz. Ama bu her zaman böyle değildi. Karşıtlarınızla birlikte çalışmanız lazım. Türkiye'de devlet ve partimizin açık bir siyaseti vardı, bunu değiştirmedik, bunu izledik. Ama aynı zamanda da başka gruplarla da çalıştık. Sizinle birlikte olmak isteyen insanlarla bir araya gelmelisiniz. İnsanlar, toplumların ne istediğini anlamıyorlar, anlamadıkları için de önemsemediler. Şimdi anlıyorlar ve bir araya geliyorlar. Size de bunu yapmanızı öneriyorum. Kolay olmayacak ama zor zamanlar geçirmeden bunlara ulaşamazsınız. Kendi kendinizi de eleştirmelisiniz, kendi kendinize açık olmazsanız başkalarını ikna edemezsiniz."
Akif Çağatay Kılıç, bir başka soru üzerine, "İslam, İslam'dır. İslam'ın önünde, arkasında hiç bir şey olmaz. Allah'ın verdiği, koyduğu isim, Kura'n-ı Kerim'de koyduğu kurallar bunların önüne arkasına bir şey konulmaz" dedi.


"İslam bir ideoloji değildir"
İİT Parlamentolar Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, 20. yüzyıl Müslümanlarının çok fazla sosyolojik ve politik olduklarını söyledi. İslam'ın da içtimai özellikleri olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:
"Fakat, 'İslam eşittir politika' diyemeyiz. Din bir yoldur, o yolun içinde siyasi düzenlemeler de vardır fakat sadece buna indirgemek Müslümanlarda İslam'ın iç tarafını ihmale neden olmuştur. Bütün toplumlar fertlerden oluşur. Eğer siz ferdin eğitimi üzerine yatırım yaparsanız, kaliteli bir toplum elde edersiniz. İslam'daki bütün klasik metinlerde ferdin asaleti, eğitimi çok önem arz eder. Biz bunu ihmal ettik. İslam dünyasının en önemli problemlerinden biri de geleneksel İslam alimlerinin anlattığı İslam anlayışından çok uzak bir anlayışına gelinmesidir. Bir ideoloji haline gelindi. İslam bir ideoloji değildir."


"Hiçbir teknolojik icadın içinde sözümüz geçmiyor"
İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Genel Sekreteri Elşad İskenderov, değişikliklerin arkasındaki en önemli gücün teknolojik gelişmeler olduğunu ancak buna İslam ülkelerinden katkı gelmediğini anlattı.
İskenderov, "Hiçbir teknolojik icadın içinde sözümüz geçmiyor. Siyasi geçişlere bakarsak, insanoğlunun en büyük başarılarından biri demokratik rejimlere geçiş oldu. Burada da İslam ülkelerinde çok az bir katkı geldi. Radikal akımlara üye olanlar var maalesef. Dünyadan görülen, Müslüman gençlerin bunlara katkısı olduğu. Buna karşı değişik stratejiler geliştirilmeli" diye konuştu.
İslam dünyasında radikal akımlara katılan gençlerin 4 gruba ayrıldığını anlatan İskenderov, bunların "adalet ve intikam arayanlar", "kendini ifade yolu arayanlar", "ideoloji arayanlar" ve "macera arayanlar" olarak tasnif edilebileceğini söyledi.
Elşad İskenderov, bu gruplara yönelik farklı yaklaşımlar geliştirmenin gerekli olduğuna işaret ederek, bazı İslam ülkelerine yönelik Batılı güçlerinin askeri operasyonları ile küresel medyanın oluşturduğu algının Müslümanların kontrolü dışındaki faktörler olarak gençleri radikalizme ittiğini kaydetti.
Dünyadaki Müslüman nüfusun yüzde 60'ını 30 yaşın altındakilerin oluşturduğuna dikkati çeken İskenderov, "Bu büyük bir insan kaynağı. Sadece İslam dünyası için değil, Avrupa ve bütün insanlık için de. Bu gençlerin gelişimi sadece İslam dünyasının değil, Avrupa'nın ve dünyanın da sorunu" görüşünü dile getirdi.
İslam dünyasında olumlu örneklere ihtiyaç olduğunun altını çizen İskenderov, bu kapsamda Türkiye'nin iyi bir örnek olarak rolüne işaret etti. Çözüm sürecine değinen İskenderov, kendi içinde barışçıl dönüşümü gerçekleştiren Türkiye'nin İslam dünyası için olumlu örnek olduğunu ifade etti.
Genel Kurul'a yeni seçilenlerin tanıtıldığı panele, İİT Genel Sekreteri İyad Amin Al-Madani, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı.


"İslam Kalkınma Bankası'nda kültürel bir fon oluştuyoruz"
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Amin Al-Madani, İslam ülkelerine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "İslam Kalkınma Bankası'nda kültürel bir fon oluştuyoruz. Genç yatırımcı kardeşlerimiz buradan kredi alıp, çalışmalar yapabilecekler. Bu fon doğru yönetilirse güzel gelişmeler olabilir" dedi.
Madani, İİT bünyesinde organize edilen İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun (İKGF-Dİ) 2. Olağan Genel Kurulu'nun kapanış gala töreninde konuştu.
Teşkilatın başkanlarının genelde erkek ve yaşlı olduğunu ifade eden Madani, bundan sonraki başkanın 40 yaşın altında bir kadın olması gerektiğini dile getirdi. Madani, kadın konusunun İslam'da hassas ve önemli olduğunu vurguladı.
Kadınların İslam dünyasındaki statüsünü geliştirmenin önemine işaret eden Madani, gençler için önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Madani, toplantıda, gençliğin sorunlarıyla ilgili önemli konuların ele alındığını belirterek, gençlerin, sorunlarının çözümünü büyüklere bırakmaması, kendilerinin bulması gerektiğini söyledi.
İİT Genel Sekreteri Madani, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İslam İslam'dır. Hepimiz Müslümanız, ibadet ediyoruz. Bunlarda sorun yok ama konu İslam'ın yorumlanmasına gelince, bu dinamik, farklı bir süreç. Basit bir varsayımla İslam yanıtlanamaz. Çok değişik toplumlarda, dünyanın her yerinde İslam bulunuyor ama farklı kültürlerimiz, tarihsel geleneklerimiz var. Bunları da hesaba katmalıyız. Müslüman olduğumuz için Allah'a şükretmeliyiz ama dünyaya katkı yapmak, dünyayı değiştirmek istiyorsak, İslam'ı yorumlayarak, sorunlara cevaplar üretmemiz lazım. Şükretmek yetmez. İslam mükemmeldir. Müslüman olduğumuz için kendi kendimizi tebrik etmeyi durdurmamız lazım artık. Gökyüzünden çözüm yağmıyor bize. Bu çözümleri bizlerin bulması lazım. Müslümanların dünya ile rekabet edebilir olması gerekir. Çözümlerimizi sadece bize özgü düşünmemeliyiz. Bunlar evrensel değerler. Bütün insanlığı düşünmeliyiz."Teşkilat olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini aktaran Madani, İslam Kalkınma Bankası'nda kültürel bir fon oluşturduklarını, genç yatırımcıların da buradan kredi alıp, çalışmalar yapabileceklerini anlattı. Madani, "Bu fon doğru yönetilirse güzel gelişmeler olabilir" dedi.
Üye ülkelerdeki sosyal medyaya ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Madani, kısa filmler üreterek, sosyal medyada göstermek istediklerini aktardı.
Madani "Kendinizi medyada böyle ifade edebilirsiniz. 2015'te bu alandaki platformu açmayı ümit ediyoruz. Eğitim ve değiş tokuş programımız var. Üye ülkelerdeki üniversitelerde burslar veriliyor. Bakü'de 2016'da 'İslam Oyunları' olacak. Bu oyunları sadece spor değil, çalıştay ve değişik programlarla bir yaşam organizasyonuna dönüştürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra İKGF-Dİ Genel Sekreterliği'ne seçilen Elşad İskandarov görevi devraldı. Ardında da yönetim kurulu ve katılımcılar ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, sahnedeki dev panoya basılı sonuç bildirgesine imza attı.


"İstanbul'un, 2015-2016 İslam Dünyası Gençlik Başkenti ilan edilmesini takdirle karşılamaktayım"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kültürel ve tarihi olarak İslam mirasını barındıran İstanbul'un, 2015-2016 İslam Dünyası Gençlik Başkenti ilan edilmesini takdirle karşıladığını belirterek, bunun İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) kardeş ülkeleri ve halklarıyla bağları daha da güçlendireceğini vurguladı.
Davutoğlu, İİT bünyesinde organize edilen İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun (İKGF-Dİ) 2. Olağan Genel Kurulu'nun kapanış törenine mesaj gönderdi.
Mesajında, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun kurulmasına
Azerbaycan ile öncülük ettiklerini belirten Davutoğlu, forumun, kuruluşundan bu yana Müslüman gençlerin entelektüel gelişimi, İİT ülkeleri gençliği arasında dayanışma ve kardeşlik bağları güçlendirmesi, medeniyetlerarası diyaloglar kazandırması bakımından yaptığı faaliyetlerini takdir ettiklerini bildirdi.
Foruma verdikleri desteğin bundan sonra da süreceğini vurgulayan Davutoğlu, forumda ilan edilen "İstanbul Gençlik Deklarasyonu"nun, 10 yılda uluslararası camianın Müslüman gençliğine yönelik politikalar için önemli referans noktası olacağına inandığını aktardı.
Deklarasyonda alınan kararlar doğrultusunda İİT üye ülkelerinde gerçekleştirilecek faaliyetleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:
"İİT'ye bağlı kurumlarla yapılan işbirliklerin de en üst seviyede güçlendirileceğini teyit ederim. Ayrıca kültürel ve tarihi olarak İslam mirasını barındıran İstanbul'un, 2015-2016 İslam Dünyası Gençlik Başkenti ilan edilmesini takdirle karşılamaktayım. Bu çerçevede İstanbul'un özellikle İİT üye ülkelerinin gençlerine ev sahipliği yapacak olması, bir gençlik buluşmaları merkezi haline gelmesi şüphesiz İİT'nin kardeş ülkeleri ve halklarıyla olan bağlarımızı daha da güçlendirecektir."
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 11 Ekim, 2014 - 15:16
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu görevden uzaklaştırıldı
Bora Balcıoğlu görevden uzaklaştırıldı
Kaydet
İsrail mutabakatı tanımadı! Lübnan'a kanlı saldırı, ölü ve yaralılar var
Lübnan'a kanlı saldırı, ölü ve yaralılar var
Kaydet
Yapay zeka çağında yeni kriz kapıda! Goldman Sachs 'yeni altın' dedi, fiyat rekoru uyarısı geldi
Altını geride bırakabilir! Yapay zeka devrimi yeni değerli maddeyi ortaya çıkardı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası