Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Başörtülü vekiller Meclis'te - CANLI
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Başörtülü vekiller Meclis'te - CANLI

Son Güncelleme: 31 Ekim, 2013 - 14:03
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Başörtülü vekiller Meclis'te - CANLI
Fotoğraf Başlığı Basörtülü vekiller Meclis'te - CANLI

AK Partili kadın vekiller Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gönül Bekin Şahkulubey başörtüsüyle Genel Kurul'a girdi.

Kaydet
a- | +A
Meclis'te tarihi bir an yaşanıyor. AK Partili kadın vekiller Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gönül Bekin Şahkulubey başörtüsüyle Genel Kurul'a girdi. Meclis Genel Kurulu'na başörtüsü takarak gelen AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, içeri girerken "Bugün güzel bir gün bugünü yaşadığımız için çok mutluyum" dedi.


TARİHİ OTURUMA 15 DAKİKA ARA


TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Genel Kurul'u açar açmaz, Chp Grup Başkanvekili Muharrem İnce söz aldı. İnce, partilerin grup başkan vekillerine ve Chp Milletvekili Şafak Pavey'e söz verilmesini istedi. Bunun üzerine Akşener, oturuma 15 dakika ara vererek, grup başkanvekillerini görüşmeye çağırdı.


Tarihi oturum başladı, ilk sözü Chp Grupbaşkan vekili Muharrem İnce Aldı.


MUHARREM İNCE'NİN AÇIKLAMALARI:


Camileri satarak belediyenin borcunu ödeyen siz değil misiniz. Siz madem dinin emrini yerine getiriyorsunuz. Soruyorum: Miras'ta kız çocuklarına 2 pay erkek çocuklarına 1 pay verecek misiniz Soruyorum. İslam anlayışını hiç bilmeyen bir açıklamadır bu.


Burada "Sataşın, Chp'yi mağdur edin" diyenlere inşallah cevap verirsiniz.


Sizler seçim yaklaşırken sizin üzerinden mağdur edebiyatı yapılmasına izin verecek misiniz? İktidar olmak için papaz elbisesi bile giyerim diyene ya olduğun gibi görün ya da göründüğü gibi ol diyebilecek misin? Türkiye'de kamu ihale kanununu nasıl örteceksiniz?


Siz dinin emirlerinden bahsediyorsunuz. Şans topunu kim buldu. İdda'yı kim buldu? O mucit kim? Atları gece bilen koşturan kim?


Meydanlarda "benim başörtülü bacım" başörtüsüz senin bacın değil mi? Başörtülü de bizim başörtüsüz de...


Benim 1 tane bacım var, o da kapalı. Sizin gibi açık değil. Yani benim kız kardeşim 12 yaşından beri resetlenmiş. Başörtülü bacım dediğim zaman o benim ağzıma yakışır. Ben bunu oy için, rant için kullanmam.


BDP - PERVİN BULDAN'IN AÇIKLAMALARI:


Bugün Türkiye'nin en önemli meselelerinden olan başörtüsü meselesinin çözülmüş olmasından memnuniyet duyuyoruz. 2. bir Merve kavakçı olayı yaşanmadığı için bütün grupları kutluyorum. 4 kadın milletvekilinin Meclis'e gelebilmesi kadınların yıllardır meydanlarda verdiği mücadelenin sonucudur. Tüm kadınları kutluyorum. Çünkü AK pARTİ 11 yıldır bu sorunu çözememiştir.


Özgürlükler sadece başörtüsüyle sınırlı olmamalıdır. Bir bütün olarak Türkiye'de artık yasaklar olmamalıdır. Her insanın kendini özgürce ifade ettiği bir Türkiye kurulmalıdır.


Erkeklere çağrım şudur: Kadın meselesinde lütfen erkekler konuşmasın. Kadınların ne giyeceğine, ne söyleyeceğine lütfen karışmasınlar.


Ne hakkı vardır, ne de haddidir. Biz kadınlar erkeklerden hiçbir şekilde ne bir öneri ne de bir müdahale istemiyoruz. Düşünecek beynimiz var.


Sınırda açlık orucuna başlayan kadın belediye başkanımız hakkında da konuşmamız gerekiyor.


Bu anlamda kadınları birlik ve beraberliğe, birlikte mücadele etmeye davet ediyorum.


MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ RUHSAR DEMİRER'İN AÇIKLAMALARI:


Özellikle erkeklere sesleniyorum. Empati yapınız. Hanımlarınız, kızlarınız var nasıl giyindikleri kimi ilgilendirir? Nasıl giyindikleri kimsenin haddi değil.


Bugün TBMM'de 4 kadın üzerinden mobbing yapılıyor, bize de onlar üzerinden yapılıyor. Bu hareketleri tüm dünyadaki kadınlar üzerinden MHP'li kadınlar olarak reddediyoruz. 2008 yılında yasa teklifi verdik ve o gün iktidarda olanlar halen iktidardalar. Hayatın olağan akışı içindeki bu sorun çözülsün YÖK'ün ilgili 17'nci maddesi kaldırılsın dedik. O gün kalkmayan parmaklar, bugün kalkıyor. Bu parmaklar bugün bunun hesabını versin. Referandum, seçimler olduğu zaman kadınlar üzerinde siyaset yapmayın. Bizimle siyaset yapın. Tüm hanımefendiler bizim için değerlidir. Size gelen oylar, size gelen destek, başı açık kapalı kadınlardan geliyor.


"BİZ BURADA AKLIMIZLA VARIZ"


Bugün 90 bin çocuk anne var bu ülkede. Bizler bu ülkenin ayrıcalıklı insanlarıyız. Biz burada memleketin sorunlarını çözmek için toplanıyoruz, ama bir sorunun parçası oluyoruz. Bunlar hakkımız değildir, millet sorunları çözelim diye bizi yolluyor. Düşünelim, akıl süzgecinden geçirelim ve konuşalım. Rabbim bize kavga edin deseydi bize pençe verirdi. Bizler burada konuşmak ve aklımızla varız. Burada kadın olarak sizler kadın aklımız ve vicdanımızla görev yapmak ve hizmet vermek için duruyoruz.


İNANÇLAR YÜZÜNDEN YARGILANAMAYIZ


2008'de MHP'nin verdiği teklifi reddedenler, 2011'de tekrar görmezden gelenler ve bugün aynısını yapanlar, hala özgürlük yok diyorlarsa vicdanlarına bir baksınlar. MHP, toplumdaki tansiyonun düşmesi açısından, kadınların giyimi konusu da dahil olarak her zaman çağrı yaptı. İnsanları inançları yüzünden yargılayamayız. Kadınların hayatlarını mikroskop altında incelermiş gibi, akvaryumda bakarmış gibi inceleyemezsiniz. Bunu yapamazsınız.


"MAHREMİMİZE GİRMEYİN"


Beyefendilere sesleniyorum: Biz hanımlar üzerinden siyaset yapmayın lütfen. Kapıları çalan, her kapıdan içeri giren, bizleri buraya taşıyan kadınların omuzlarıdır. Mahremimize girmenizden rahatsızız. Bizim mahrem alanımızdan çıkınız. Bizim olduğumuz kadar ailelerimizin de mahremi. Herkes inancının getirdiği özgürlükleri kullansın."


AK PARTİ - MİHRİMAH BELMA SATIR'IN AÇIKLAMALARI:


Türkiye'nin beklediği ortam bu. Bugün inşallah sıkıntılı bir ortamı bitiriyoruz. Kendi istekleriyle hac dönüşü başlarını kapatan arkadaşlarımız Meclis'teler. Kendilerin hoş geldiniz diyorum. Kamuda görev alan arkadaşlarımız Meclis'te bizlerle siyaset yapmaya devam edecekler.


Kadınlar bugüne kadar olayların öznesi olmadılar. Kadınların giydikleri, yaşamları, hareketleri hep gündem maddesi oldu. İnşallah bugünden sonra bu sıkıntılar bitecek.


Kadınların siyasette var olması, Türkiye'nin daha ileri gitmesi için bir sebep olacaktır.


HDP - SEBAHAT TUNCEL'İN AÇIKLAMALARI:


Gerçekten Türkiye demokrasisi adına tartışma konusu olan bir sorunu bugün çözüyoruz. Başörtülü kadınlarımızla, başörtülü kadınlarımıza destek veren başı açık kadınlarımızla bu sorun çözülüyor. Başı açık kadınların da, özellikle Alevi kadınlar, çok önemli sorunları olduğunu biliyoruz. İnanlar kadar inanmayanlar da ciddi sorunlar yaşıyorlar.


Hep birilerinin bacısı oluyoruz. Biz kimsenin bacısı değiliz. Biz burada erkeklerle birlikte parlamentoda siyaset yapan bireyleriz. Kadınları mutfakta gören zihniyet, kadınları birilerinin bacısı gören zihniyet bugün bu sorunun temelidir. HDP adına bugün Meclis geç de olsa bir hak ihlalini ortadan kaldırmıştır.


Parlamento Alevilerin de sorununu çözmek zorundadır. Eğer çözülmezse burada inanç özgürlüğünden söz etmek mümkün olmayacaktır.


Keşke kadın vekillerimiz daha önce Meclis'e başörtüsüyle gelselerdi. Kadınların sorunları daha önce çözülebilirdi.


BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI:


Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sayın İnce'nin bugünkü konunun dışında partimizi eleştirmesini kabul etmiyor ve kendisine iade ediyorum. Pavey'in de sözlerini tartışmaya açıyorum. Sayın Buldan hatırlattığı için söylüyorum. Bundan 14 yıl önce Merve Kavakçı Meclis'e girdiğinde yakışıksız tartışmalar oldu. Ben şahsen çok rahatsız oldum.


Düşünün bir arkadaşımız aday oluyor, ben başörtüsüyle katılacağım diyor ve oy alıp seçiliyor. Bir seçim kurulu mazbatasını veriyor. Buraya ant içmeye geldiğinde, heyecan içinde bunu takip ediyorduk ve "dışarı, dışarı" sesleri yankılandı. Bugün geldiğimiz noktaya bakarak bunun tekrar yaşanmamasının ne kadar iyi olduğunu düşünüyorum.


İŞTE O GÖRÜNTÜLER-VİDEO İZLE

FOTO GALERİ-TIKLAYINIZ


Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 31 Ekim, 2013 - 14:03
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Eşref Tek öldü! Dizi hayranlarından dikkat çeken veda
Eşref Tek öldü! Dizi hayranlarından dikkat çeken veda
Kaydet
Edirne’de feci kaza! Yolcu minibüsü tıra çarptı, 16 kişi yaralandı
Edirne’de feci kaza! 16 kişi yaralandı
Kaydet
TOKİ 20 bin konut ne zaman teslim edilecek? TOKİ açık satış başvuruları devam ediyor
TOKİ 20 bin konut ne zaman teslim edilecek?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası