CHP kayyum mu getiriyor? O mesaj yıllar sonra hatırlatıldı

- Güncelleme:
CHP kayyum mu getiriyor? O mesaj yıllar sonra hatırlatıldı

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın partisinin kalkınma planını açıklayacak. CHP liderinin ekonomi kadrosunda yer alacak isimler netleşmeye başladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kadrosunda yer alacak isimler yavaş yavaş belli olurken listede insan nüfusunun azaltılması gerektiğini söyleyen ABD’li yazar ve ekonomist Jeremy Rifkin ile Ermeni soykırımını savunan ekonomist Daron Acemoğlu’nun yer aldığı belirtildi. Tartışmalı isimler CHP Genel Sekreteri Faik Öztrak’ın dört yıl önce paylaştığı mesajını akıllara getirdi. Öztrak, o dönem Maliye Bakanlığı’nın McKinsey şirketinden danışmanlık hizmeti alacağı yönündeki haberlere “OVP’nin hedeflerini bir Amerikan şirketi denetleyecek? Bizim bürokratlarımızın neyi eksik de yabancı danışman tuttunuz? Bu şirketten bürokrasimizden yetişmiş kaç uzman var” diye tepki göstermişti. Öztrak “McKinsey, Türkiye Cumhuriyeti hazinesine kayyum olarak atanmıştır” demişti. Bakanlık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisi üzerine McKinsey’den vazgeçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...