CHP'nin toplantı önerisi düştü
CHP'nin terör ve Suriye'deki olayları değerlendirmek üzere Meclis'in toplanması önerisi yeterli çoğunluk sağlanamadığı için düştü. Elektronik cihazla yapılan yoklama sonucu, toplantı için gerekli 184 milletvekiline ulaşılamadı. Meclis oturumu başlamadan önce partisinin Meclis grubunu toplayarak milletvekili ve vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü toplantı girişiminin sonuçsuz kalmasının ardından Meclis'te milletvekilleri ve il başkanlarıyla basına kapalı bir toplantı daha gerçekleştirdi.
CHP'nin artan terör olayları ve Suriye'deki gelişmeleri görüşmek üzere TBMM'nin olağanüstü toplanması çağrısı yeterli çoğunluk bulunamadığı için düştü.CHP'nin 121 milletvekilinin imzasıyla yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Genel Kurul'da yerini aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li milletvekilleri de salonda yerlerini aldı. CHP'nin çağrısına destek veren BDP'den de Genel Başkan Selahattin Demirtaş ile 8 BDP'li milletvekili ile bağımsız Milletvekili Esat Canan da salona geldi. AK Parti ve MHP ise daha önce açıkladığı şekilde olağanüstü toplantı çağrısına destek vermedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da tedbiren Meclis'e geldi. Ancak Elitaş, Genel Kurul Salonu'na girmeden kürsünün bulunduğu yerin arkasından gelişmeleri takip etti.
Otururumu açan Yakut, CHP'nin artan terör olayları ve Suriye'deki gelişmelerle ilgili genel görüşme yapmak üzere Meclis'in olağanüstü toplanması için başvuruda bulunduğunu belirterek, olağanüstü çağrı kapsamında görüşmelerin yapılabilmesi için yoklama yapacağını açıkladı. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce oturduğu yerden kalkarak, yoklamayla ilgili söz almak istediğini söyledi. Meclis Başkanvekili Yakut da, böyle bir usul olmadığını belirtti. Ancak İnce, Türkiye'nin önemli günlerden geçtiğini belirterek, böyle bir dönemde Meclis'in açık olması ve çalışması gerektiğini ifade etti. İnce, Meclis'in bir çok kez yoklama yapılmadan açıldığını belirterek, Yakut'a yoklama yapmasına gerek olmadığını söyledi. Ancak Yakut, "Ben yoklama hakkını İçtüzük ve Anayasa'dan alıyorum" diyerek yoklama işlemini başlattı. Konuşmasını sürdüren İnce'nin "Bugün toplanmayacaksınız da ne zaman toplanacaksınız, yuh olsun, yazıklar olsun" demesi üzerine Yakut, "Kem söz sahibine aittir" diye karşılık verdi. Yoklama için verilen 5 dakikalık sürenin dolmasının ardından oturumu yöneten Yakut, İçtüzük'te Meclis'in görüşmelere geçebilmesi için gerekli olan sayının bulunamadığını belirterek toplantı çağrısının düştüğünü açıkladı ve 1 Ekim tarihinde toplanmak üzere oturumu kapattı. Böylece CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplanmasıyla ilgili girişimi sonuçsuz kalmış oldu.
CHP'DEN BİR TOPLANTI DAHA
Meclis oturumu başlamadan önce partisinin Meclis grubunu toplayarak milletvekili ve vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü toplantı girişiminin sonuçsuz kalmasının ardından Meclis'te milletvekilleri ve il başkanlarıyla basına kapalı bir toplantı daha gerçekleştirdi.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
