Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti'de Bursa'nın da ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Tanıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete sert sözlerle yüklendi: CHP'nin halini görüyorsunuz. Herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Ne ülkenin hali ne şehirlerimizin durumu umurlarında değil.

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için 57 gün sonra sandık başına gidecek. Siyasi partilerde de seçim mesaisi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOFAŞ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programla Bursa'nın ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Buna göre 17 ilçenin 2'sinde MHP adayı yarışacak.

Tanıtım töreninde konuşan Erdoğan, "Açık konuşmak gerekirse konu eser ve hizmet olduğunda üstümüze hiç kimseyi tanımayız. Her kim bu hususta bizden daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa hodri meydan buyursun çıksın ortaya" dedi. 

Geçen mayısta gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından dağılan ittifaklara ve son zamanlarda muhalefet kanadındaki tartışmalara da atıfta bulunan Erdoğan, "CHP'nin halini görüyorsunuz. Herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Ne ülkenin hali ne şehirlerimizin durumu umurlarında değil. Kendi arkadaşlarına bu derece hoyratça davrananların o şehirlerde yaşayanlara şefkatle yaklaşması mümkün mü?" ifadelerini kaydetti.

AK Parti'nin Bursa ilçe adayları şöyle:

  • Büyükorhan- Kamil Turhan
  • Gemlik- Refik Yılmaz
  • Gürsu- Mustafa Işık
  • Harmancık- Yılmaz Ataş
  • İnegöl-  Alper Taban
  • İznik- Kağan Mehmet Usta
  • Karacabey- Ali Özkan
  • Keles- Ali Doğru
  • Kestel- Ferhat Erol
  • Mudanya- Gökhan Dinçer
  • Mustafakemalpaşa- Ahmet Beygirci (MHP)
  • Nilüfer- Celil Çolak
  • Orhaneli- Ali Osman Tayır
  • Orhangazi- Bekir Aydın
  • Osmangazi- Mustafa Dündar
  • Yenişehir- Davut Aydın (MHP)
  • Yıldırım- Oktay Yılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği en önemli münevverlerden, cumhurbaşkanlığı kültür sanat büyük ödülü sahibi, Alev Alatlı hocamız aramızda yaşamaya devam edecek.

Bugün Bursa'da Alinur Aktaş'la devam kararımızın ardından ilçelerimizde aday göstereceğimiz isimleri açıklamak için bir aradayız. Bursa ne bizim ne milletimizin... Burası müstesna bir şehirdir. Bir yanını Marmara'ya veren sırtını Uludağ'a yaslayan Bursa her şeyden önce kuruluşun şehridir. 

Bursa'nın manevi iklimi bugün de ruhumuzu aydınlatmayı sürdürüyor. Uzunca bir süre ihmal edilmişliğin sancılarıyla kıvranan Bursa'yı modern bir şehir haline dönüştürdük. Elbette hala eksikliklerimiz var. Biz bugüne kadar şehrimize kazandırdığımız eser ve hizmetleri asıl bundan sonra yapacaklarımızın bir girizgahı olarak kabul ediyoruz.

KONU ESER VE HİZMETSE...

Emin olun ki Bursa alt ve üst yapısıyla Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en iftihar verici şekliyle ilk sıralarda yer alıyor. Açık konuşmak gerekirse konu eser ve hizmet olduğunda üstümüze hiç kimseyi tanımayız. Her kim bu hususta bizden daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa hodri meydan buyursun çıksın ortaya. Ama şehri için hiçbir hayali, hiçbir hizmeti olmayan insanların yaptıkları cinlikleri de asla tasvip etmiyoruz.

Türkiye geçmişte inşa değil yıkım niyetiyle hareket edenlerin bedelini yeterince ödedi. Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken kendi yıldızlarını parlatmaktan başka niyeti olmayanlara milletimiz gereken cevabı verecek.

CHP'DE HERKES KÖŞE BAŞINA YAPIŞMANIN DERDİNDE

CHP'nin halini görüyorsunuz. Herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Ne ülkenin hali ne şehirlerimizin durumu umurlarında değil. Kendi arkadaşlarına bu derece hoyratça davrananların o şehirlerde yaşayanlara şefkatle yaklaşması mümkün mü? 

Önce yoldaş sonra yol. Bizim en büyük yoldaşımız erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla milletimizin bizatihi kendisidir. Hangi kökenden olursa olsun vatandaşlarımızın tamamı bu yoldaşlığın içindedir. Bir de siyasi mücadelemizde birlikte ter döktüğümüz yol arkadaşlıklarımız var.

31 MART'TA İSTİSMAR EDECEKLERİ SONUÇ İSTİYORLAR

Milletimiz nasıl bizi vesayetle mücadelede, terörle mücadelede, darbecilerle mücadelede, ekonomik tetikçilerle mücadelede yalnız bırakmadıysa Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzde de yalnız bırakmayacaktır.

Rüzgarın önünde savrulan kuru yapraklar misali kendi iradeleri dışında sürekli rota değiştirenlerin başına neler geldiğini görüyoruz. Birileri güven ve istikrar zeminini zehirleyerek Türkiye'yi de bu hala getirmek istiyor ama başaramadılar. Mayıs seçimlerinde bunun için çok uğraştılar. Şimdi 31 Mart'ta istismar edecekleri bir sonuç almayı umuyorlar."

MANİSA ADAYLARI DA BELLİ OLDU

Öte yandan AK Parti, yerel seçim kapsamında Manisa adaylarını da açıkladı. 11 ilçe adayının belli olduğu toplantı, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in katılımıyla Millet Çarşısı'nda yapıldı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...