İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Türkiye'de

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Gazze'de sürdürülebilir ateşkes çabaları kapsamında Türkiye'ye geldi. Cameron, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi. Görüşme saat 11.00'de başladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Bakanımız Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron'u İstinye’deki İstanbul Temsilciliğimizde ağırladı" ifadeleri yer aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Türkiye'de

NE OLMUŞTU?

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Gazze'de sürdürülebilir ateşkes çabaları kapsamında David Cameron'ın İsrail, Filistin, Katar ve Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirilmişti.

Cameron'ın bu hafta bölgedeki üst düzey liderlerle yürüteceği temaslarda Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması, esirlerin serbest kalması ve sürdürülebilir, kalıcı bir ateşkese ulaşılmasına odaklanacağı belirtilmişti.

Açıklamada, Cameron'ın Türkiye'de hükümet yetkilileriyle temaslarında Orta Doğu'da bölgesel güvenlik ve diğer meydan okumaları ele alacağı belirtilerek "İngiltere ve Türkiye yakın ortaklığa sahip ve NATO ve Ukrayna'ya desteğin takviyesi ve terörizm ve yasa dışı göçle mücadelede önemli çalışmamıza devam edeceğiz" mesajı verilmişti.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...