Seçim takvimi işliyor: Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına bugün başlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Seçim takvimi işliyor: Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına bugün başlanıyor

Politika Haberleri  / Ajanslar

İletişim Başkanlığı, seçmen kaydı sorgulama işlemleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Buna göre, seçmen kaydı sorgulaması YSK'nın internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Öte yandan bugün başlanacak seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı ise 24 Mart'a kadar sürecek. 

Yerel seçimlere adım adım gidilen süreçte Türkiye 31 Mart'ta sandık başında olacak. 36 siyasi parti adayının kıyasıya yarışı sürerken işleyen seçim takvimi için İletişim Başkanlığı, seçmenleri kayıt sorgulama işlemleri için bilgilendirdi. 

Buna göre isteyen vatandaşlar Yüksek Seçim Kurulunun internet sitesi üzerinden oy kullanacağı okul ve sandığı öğrenebilecek. Ayrıca e-Devlet kapısı ve Yüksek Seçim Kurulunun Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması üzerinden de bu hizmet sağlanacak.

TELEFONDA DA YAPILABİLECEK

Bu süreçte Yüksek Seçim Kurulunun Çağrı Merkezi hizmet verecek. Vatandaşlar 444 9 975 numarasını arayarak da oy kullanacakları yeri öğrenebilecek.

Seçim takvimi işliyor: Seçmen kaydı sorgulaması YSK ve e-Devlet üzerinden takip edilecek - 1. Resim

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin sadece belirtilen bu kanallar aracılığıyla yapılması gerektiği de hatırlatıldı. "Bunlar dışında gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemeli" uyarısı yapıldı.

SEÇMEN BİLGİ KAĞITLARI DAĞITILMAYA BAŞLADI

Bugün başlanacak seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart'a kadar sürecek. Seçmenler, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise sadece o sandıkta oy kullanabilecek.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...