Kanser ilacı yumurtlayan tavuk üretildi

Kanser ilacı yumurtlayan tavuk üretildi

SAĞLIK Haberleri

İskoç araştırmacılar, bazı kanser türleri ve eklem iltihaplanmalarıyla mücadelede kullanılabilecek ilaçlar yumurtlayabilen, genetiğiyle oynanmış tavuklar üretti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

BBC’nin haberine göre Edinburgh’taki Roslin Teknolojileri kurumundan Dr. Lissa Herron yönetimindeki ekip Edinburgh’taki Roslin Teknolojileri’den Dr. Lissa Herron yönetimindeki ekip normalde insanlarda proteini üreten insan genini, tavuğun DNA’sının yumurtasındaki beyazın üretiminde rol oynayan kısmına eklemeyi başardı. Çoğu hastalığın, vücudun tabii usullerle belirli bir kimyasalı ya da proteini üretmemesinden kaynaklandığını belirterek  “Araştırma ekibimiz, özellikle insanların bağışıklık sistemi için gerekli olan iki proteine odaklandı. Bunlardan biri IFNalpha2a ve bu proteinin önemli anti-viral ve kanserle mücadele özellikleri bulunuyor. Bir diğeri ise zarar görmüş dokuların kendilerini tamir etmesini sağlayan macrophage-CSF proteini” dedi. İlaçların tedavide kullanılabilmesi için 10 ila 20 yıl geçmesi gerektiği kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...