Azra, 120 gramla hayata tutundu

Düzenleyen:
Azra, 120 gramla hayata tutundu

SAĞLIK Haberleri

Geçmeyen sarılık ve kaşıntı şikâyeti ile doktora götürülen Azra bebeğin doğuştan safra kanallarının olmadığı ortaya çıktı.

Safra kanalları olmadan dünyaya gelen 11 aylık Azra Çelik, amcasından nakledilen karaciğer dokusuyla hayata tutundu.  Ankara’da yaşayan Çelik çiftinin üçüncü çocukları Azra bebek, dünyaya geldikten hemen sonra birçok bebek gibi sarılık oldu. Konu komşu bunun tabii olduğunu söylediler. Ama aylar geçti Azra bebeğin sarılığı geçmedi. Üstüne üstlük sürekli kaşınıyor ve bu duygunun verdiği rahatsızlıkla sürekli ağlıyordu. Akranlarına göre çok daha zayıftı. Doktora götürdüklerinde, safra kanallarının olmadığı bu yüzden sarılık yaşadığı ortaya çıktı. Tek çare karaciğer nakliydi. Anne babanın kriterleri uygun olmayınca amcası Hasan Çelik verici olmak istedi.  Ancak Ankara’daki doktorlar 4 kilo 200 gram ağırlığındaki Azra’yı kilosu çok düşük olduğu için ameliyat edemeyeceklerini söylediler.  Bunun üzerine minik Azra’yı ameliyat yapacak merkez arayan Çelik ailesi çareyi Antalya’da buldu. Medical Park Antalya Hastaneler Kompleksi Organ Nakli Merkezi Karaciğer Nakli Sorumlusu Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu’nun gerçekleştirdiği operasyonla sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Aliosmanoğlu “Ameliyatın üzerinden bir hafta geçti ve Azra normale döndü” dedi.  

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...