Dokuz dakikada kanserini anlattı

Dokuz dakikada kanserini anlattı

SAĞLIK Haberleri

Malatya’da iki sene evvel meme kanseri teşhisi konan Özlem Önal Erkurt, tedavi sürecinde yaşadıklarını çektiği kısa filme anlattı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği ve Lösemili Hastalar Derneğinin (LÖSEMA) katkılarıyla hazırlanan “Kiraz Çiçeği” adlı kısa filmin bu hastalığı yaşamış birinin gözünden hastaların psikolojisini anlattığını söyleyen Özlem Önal Erkurt “Hastalığım sırasında yakınlarımdan gizli gizli yaşadıklarımı ve hissettiklerimi yazdım. Hastanın çevresindeki insanlar belki kötü niyetli değiller ama yardımcı olmaya çalışırken moral bozuyorlar ve insanın motivasyonunu düşürüyorlar. Ben bunu çok yaşadım. Her seferinde nasıl cevap vereceğimi, ne diyeceğimi şaşırdım. Hastalığa yakalananlar kimseye aldırış etmesinler, tedaviye odaklansınlar, hayattaki güzel şeyleri düşünsünler. Hasta değillermiş gibi davransınlar. Ben bu şekilde hastalıkla mücadele ettim” dedi. Dokuz dakikalık film, Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneğinin internet sitesinde izlenebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...