Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zeytin yaprağında diyabete ilaç umudu

Zeytin yaprağında diyabete ilaç umudu

SAĞLIK Haberleri

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit, yaptığı bilimsel çalışmayla zeytin yaprağı özütünün antioksidan özelliğini ve Tip 2 Diyabetli hastaları tedavi etme potansiyelini ortaya koydu.

Prof. Dr. Koçyiğit, araştırmaları sonucunda bitkinin yapısal olarak antioksidan özelliği bulunduğunu, demleme yönteminden ziyade özütünün çıkarılarak kullanılmasının Tip 2 Diyabet hastalarında kan şekerini düşürmede etkili olduğunu ortaya koydu. Henüz klinik öncesi hücre kültürü aşaması tamamlanan ve ileri çalışmaları süren zeytin yaprağı ekstresinin, gelecekte Tip 2 Diyabetin tedavisi için ilaç olarak kullanılabileceği öngörülüyor.

UYGUN DOZU BULMAK ÖNEMLİ
Prof. Dr. Koçyiğit “Zeytin yaprağının Tip 2 Diyabette etkili bir ilaç olma potansiyeli var ama doz çok önemlidir. Optimum doz dediğimiz dozu yakalamazsak fayda yerine zarar verebilir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...