Tırnak yemekten vazgeçin!

Tırnak yemekten vazgeçin!

SAĞLIK Haberleri

Pandemi sürecinde Covid-19 enfeksiyonundan korunmak için tırnakların kısa tutulması gerektiğini söyleyen dermatoloji uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, mikropların aslında kısa tırnaklarda da barınabildiğine dikkat çekerek “Bu sebeple elleri yıkarken tırnaklar da iyice ovalanmalı ve kurutulmalı” diyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Tırnakları çok da derinden kesmemek gerektiğini hatırlatan Dr. Kıdır “Tırnakların derin kesilmesi yüzünden tırnak yatağı açığa çıkıyor ve bu durum tırnak diplerinde enfeksiyona sebep olabiliyor. Öte yandan Virüsün bulaşmasında en önemli kaynak eller olduğu için tırnak yeme ve tırnak etlerini koparma gibi alışkanlıklarınız varsa bunlardan bir an önce kurtulmanız gerekiyor. Aksi hâlde elleriniz ve tırnaklarınızda taşıdığınız virüs ile bakterileri, ağız ve burun yoluyla alabilirsiniz” dedi. Dr. Kıdır koronavirüs döneminde mümkünse oje sürülmemesi, sürülüyorsa da çatlayan ojelerin hemen silinmesi gerektiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...