Flamingo duruşu ölüm riskini belirliyor

Flamingo duruşu ölüm riskini belirliyor

SAĞLIK Haberleri

10 saniye boyunca tek ayak üzerinde durabilir misiniz? Brezilya'da yapılan bir araştırmaya göre 10 saniye boyunca tek ayak üzerinde duramayanların 10 yıl içinde ölme ihtimalleri yüzde 84 daha fazla.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Brezilya'da 50 ila 75 yaşları arasındaki 2 bin kişiyi değerlendiren araştırmacılar, 10 saniye boyunca tek ayak üzerinde duramayanların, egzersizi tamamlayanlara göre önümüzdeki on yıl içinde ölme ihtimalinin yüzde 84 daha fazla olduğunu buldu. Araştırmayı yapan bilim adamları, “60'lı yaşlarda bir flamingo gibi tek ayak üstünde dengeyi sağlayamıyorsanız, erken ölme riskiniz iki kat fazla” uyarısında bulundu. Ekip, 'flamingo testinin' yaş, cinsiyet ve altta yatan sağlık şartları hesaba katıldığında yaşlı yetişkinlerin ölüm riskleri hakkında 'faydalı bilgiler' sağlamak için rutin sağlık kontrollerinde kullanılabileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...