Kalbe Covid ve grip tehdidi

- Güncelleme:
Kalbe Covid ve grip tehdidi

Sağlık Haberleri

Covid-19 vakaları azalsa da başta kapalı alanlar olmak üzere bulaş riski sürerken, üst solunum yolları enfeksiyonları da kış aylarında artıyor. Bu hastalıklardan korunmanın çok daha önemli hâle geldiğini vurgulayan kalp ve damar cerrahi uzmanı Doç. Dr. Serkan Durdu, viral enfeksiyonlara bağlı kalp yetmezliğinin pandemide büyük artış yaşadığını söyledi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Doç. Dr. Serkan Durdu “Üst solunum yolu enfeksiyonlarının kalp yetmezliğine sebep olmasını daha önce çok az görüyorduk. Son dönemde kalp yetmezliği olan hastaların sadece yüzde 5 ila 10’unda bu tür hastalıklar görülürken, pandeminin yoğunlaştığı dönemlerde kalp kası iltihabı ataklarını sık gördük. Gerek koronaya gerek mevsimsel gribe bağlı gelişen kalp yetmezliği, akut dönemde ölümcül seyredebiliyor” dedi. Covid-19’un kalp üzerinde ciddi sıkıntılara yol açtığını belirten Durdu, şunları kaydetti: Kalp zarının iltihabı, Covid ve mevsimsel gripte çok sık görülüyor. Covid’in akut döneminde akciğere ve beyne pıhtı atma durumuyla da karşılaştık. Covid ve viral enfeksiyonlara bağlı hastalıklarla kalp yetmezliği yaşı 15 ila 20’li yaşlara geriledi. Her yaş grubu grip aşısı olmalı ve hijyen kurallarına uymalı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...