Kimler zatürre aşısı yaptırmalı?

- Güncelleme:
Kimler zatürre aşısı yaptırmalı?

SAĞLIK Haberleri

Diyabetin kalp, damar ve sinir sisteminin yanında bağışıklık sistemini de olumsuz etkilediğini söyleyen Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hasan İlkova, diyabetlilerin mutlaka zatürre aşılarını yaptırması gerektiğini söyledi.  

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Son 35 yılda dünyada diyabetli sayısının 4 kat arttığını belirten Prof. Dr. İlkova, zatürre aşısı için risk grubunu şöyle tanımladı: “Tüm 65 yaş üstü kişiler, kronik akciğer, kalp, karaciğer, böbrek, kanser hastaları, diyabetliler, beyin omurilik sıvısı kaçağı olanlar, kulak sinirine bağlı duyma aracı yerleştirilenler, dalağı olmayan ya da alınmış hastalar, HIV pozitifler, alkol bağımlıları, kan hemoglobin yapım kusuru olanlar, organ nakli olacaklar, uzun süre kortizon kullananlar zatürre aşısı olmalıdır. Bu kişilerin dışında da savunma sistemini zayıflatan durumu olduğu düşünülen kişiler de hekimin onayıyla zatürre aşısı olabilirler.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...