Koronavirüs ile ilgili yeni iddia: Salgını yarasa yiyen sokak köpekleri başlattı!

Düzenleyen:
Koronavirüs ile ilgili yeni iddia: Salgını yarasa yiyen sokak köpekleri başlattı!

SAĞLIK Haberleri

İngiliz Independent gazetesi, Kanada'da yapılan bir bilimsel çalışmaya göre koronavirüs salgınını yarasa yiyen sokak köpekleri başlatmış olabileceğini yazdı. Bulguları reddeden diğer araştırmacılarsa köpek sahiplerinin endişelenmesine gerek olmadığını belirtiyor.

Bilim adamları, Covid-19'a neden olan koronavirüsün, yarasalardan kaynaklandığını ve başka bir hayvan aracılığıyla insanlara bulaştığına inanıyor.

Yılanlar ve pangolinlerin aracılık yaptığı iddia edilen virüsün, insanlara Çin’in Wuhan kentindeki canlı hayvan pazarında bulaştığı sıkça dile getirilen iddialar arasında.

Konu ile ilgili yeni bir iddia geldi. İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, yarasa yiyen sokak köpekleri koronavirüs salgınını başlattı.

Kanada’nın Ottova Üniversitesi'nin biyoloji bölümünde öğretim üyeliği yapan Xuhua Xia’nın araştırmasına göre yılanlarda ve pangolinlerde tecrit edilen virüs tuşlarıyla SARS-CoV-2 arasındaki ayrışmanın çok fazla olması, bu hayvanların hastalığın yarasalardan insanlara geçişindeki kayıp halka olamayacağı anlamına geliyor.

Xuhua Xia’ya göre bugün on binlerce insanın hayatına mal olan koronavirüsün yarasaları yiyen sokak köpeklerinin bağırsaklarında hızla evrilmiş olabileceğini ileri sürdü.

Bulguları reddeden diğer araştırmacılarsa köpek sahiplerinin endişelenmesine gerek olmadığını belirtiyor. (NTV)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...