Nadir hastalık keşfetti: 'Demirhan Sendromu'nu buldu

Düzenleyen:
Nadir hastalık keşfetti: 'Demirhan Sendromu'nu buldu

SAĞLIK Haberleri

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Osman Demirhan, gende bulunan bir mutasyonun, iskelet sistemi hasarlarına ile hormon düzensizliklerine neden olduğunu keşfederek literatüre girdi.

Ziyneti KOCABIYIK

Genetik ve kanser hastalıklarına karşı yaptığı bilimsel makaleler ve buluşlarla tanınan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirhan, genetik alanında nadir görülen hastalıklar kapsamında önemli bir hastalığı bularak tıp bilimine ve literatürüne kendi soyadı ile Demirhan Sendromu’nu kazandırdı.

Prof. Dr. Demirhan, kemik morfogenetik protein reseptörü 1B’yi kodlayan (BMPR1B) gende bulunan yeni bir homozigot mutasyon sonucu oluşan iskelet sistemi hasarları ile hormon düzensizliklerinin eşlik ettiği yeni bir hastalığı tanımladı. Hastalık tıp literatürüne Demirhan Sendromu olarak geçti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...