BAŞA DÖN
Arama
Kapat
Ana Sayfa
Abonelik
E-Gazete
Bizim Sayfa
Turkiye Newspaper
ARAMA
VİDEO
FOTO
Türkiye Gazetesi
YAZARLAR
SON DAKİKA
GÜNDEM
POLİTİKA
EKONOMİ
DÜNYA
SPOR
OTOMOBİL
SAĞLIK
YAŞAM
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
Kültür-Sanat
Eğitim
Emlak
15 Temmuz Destanı
E-Gazete
Arşiv
Gazete Oku
YAŞAM
-
Motor şanzımanına uyuşturucu yerleştirip, kendilerine kargoyla yolladılar
YAŞAM
-
Çekmeköy'de kanlı tuzak: 3 otomobil ile cipin önünü kesip silah ve bıçakla saldırdılar
MAGAZİN
-
Oyuncu Burak Sergen yoğun bakıma alındı
DÜNYA
-
Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19'a bağlı can kayıpları artıyor
YAŞAM
-
Yeğeninin kaybolduğu gerekçesiyle site güvenliğini böyle dövdü
DÜNYA
-
Kanada'nın SİHA rahatsızlığı! Karabağ zaferini hazmedemedi
SPOR
-
İrfan Can'ın yarım kalan sevincini Mert Hakan tamamladı
YAŞAM
-
Her sabah papağanın söylediği 'Ölürüm Türkiye’m' parçasıyla kalkıyorlar
EKONOMİ
-
Türkiye, rüzgar yatırımlarında Avrupa'da ilk beşte
DÜNYA
-
Fransa: Lübnan'ın çıkarları yerine kişisel çıkarlarını tercih edenlere karşı eyleme geçmekten çekinmeyiz
YAŞAM
-
İzmir’de film gibi olay: Kaçırdığı taksi ile yayaya çarpan kadın yakalandı
YAŞAM
-
İstanbul trafiğinde Ramazan etkisi
YAŞAM
-
Fatih'te iki katlı metruk binada yangın
EKONOMİ
-
Mitsubishi 3 fabrikasında üretimi düşürecek
YAŞAM
-
Üst geçidin ayağına çarpan otomobil sürücüsü ağır yaralandı
DÜNYA
-
Çin'e ait iki gemi Doğu Çin Denizi'nde Japonya kara sularına girdi
DÜNYA
-
Kolombiya'ya 551 bin 70 doz Kovid-19 aşısı getirildi
DÜNYA
-
En uzun İzlanda, en kısa Arjantin oruç tutacak
SPOR
-
Belözoğlu: Büyük oynadık
SPOR
-
Sergen Yalçın eleştirilere sahada cevap verdi
SAĞLIK
Çocuk virüsü evden alıyor
Araştırmalar, çocukların virüsü yüzde 73 oranında bir yetişkinden alarak hastalandığını gösteriyor. Başka bir çocuktan alma oranı ise yüzde 5 kadar düşük. Çocukların evde kaynak vaka olması da yüzde 8 civarında...
İyi kolesterolün içeriği de önemli
Hollanda'daki Karolinska Enstitüsü ve Groningen Üniversitesindeki araştırmacılar, halk arasında iyi kolesterol olarak bilinen HDL kolesterolün iltihap baskılayıcı etkisinin düşük olmasının kardiyovasküler riski artırdığını gösterdi.
Randevuya gitmeyenin aşısı çöpe gidiyor
Bir flakon aşı altı kişiye bölüştürülüyor. Eksi 20 derecede saklanan aşı, randevu alan kişilerin sayısına göre sulandırılıyor. Altı kişiden biri randevuya gitmezse aşı zayi oluyor.
ABD'de üretilen 'antikor kokteyli'nin koronaya karşı yüzde 81 koruyucu olduğu bildirildi
ABD'li ilaç firması Regeneron'un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği Regen-Cov adlı "antikor kokteylinin" enfeksiyona karşı yüzde 81 koruyuculuk sağladığı belirtildi.
2. doz Covid-19 aşısı olan kişilerin gerçek yaşam sonuçları
Uzmanlar tarafından koronavirüsle mücadele en önemli silah aşı olarak gösterilirken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya ise 2. doz Covid-19 aşısı olduktan sonra koronavirüse yakalanmış kişilerin klinik yansımalarını paylaştı. Kişilerin akciğerleri üzerinden örnek veren Prof. Dr. Özkaya, "Aşı yaptığımızda gerçekten antikor oluşturuyor ama bu antikor kişiyi koruyacak mı yaşlılarımızı koruyacak mı diye merakla beklediğimiz sorunun cevabını yeni almaya başladık" dedi.
Dikkat! Diş sıkmanızın sebebi uyku bozukluğu olabilir
Halk arasında diş sıkma ve gıcırdatma olarak da bilinen ''Bruksizm'' hakkında bilgilendirmelerde bulunan Dr. Büşra Doğan, gece boyunca sıkılan dişler, ağız ve diş sağlığını bozduğu gibi sebebinin de uyku bozukluğu olabileceğini söyledi.
Sinovac mutasyona karşı %74 etkili
Dünyada bir yandan yaygın aşılama sürerken, diğer yandan da mevcut aşıların ortaya çıkan farklı mutasyonlara karşı etkileri araştırılıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin 14 Ocak’ta uygulamaya başladığı Sinovac’ın Coronovac aşısı bir sınavı daha başarıyla geçti.
Sosyal medya kullanımı ve özçekim gençlerde estetik kaygıyı artırıyor
Son yıllarda artan sosyal medya kullanımı ve özçekim paylaşımlarının, özellikle ergen ve gençlerde beğenilme kaygısını artırırken buna bağlı olarak estetik yaptırmak isteyenlerin yaşının 25'lerden 15'lere düştüğü belirtildi.
Covid-19 ilk doz aşıyı olduktan sonra virüse yakalananlara sil baştan aşı uygulaması
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, koronavirüs aşısının ilk dozunu olduktan sonra tedbiri elden bırakarak virüs kapanlara kötü haber verdi. Hülür, böyle bir durumda kişiye ikinci dozun yapılmadığını, 180 gün sonra belirlenen aralıklarla tekrar iki doz aşı uygulandığını bildirdi.
Kalp ve damar hastalıklarından korunmak mümkün
Kalp ve damar hastalıklarından korunmak için neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Erkol, "Yaşam tarzı değişiklikleri, gereğinde ilaç tedavisi ve kontrolü ile bu hastalıkların önüne geçmek mümkündür" dedi.
Oruç tutmak isteyen anne adaylarının dikkat etmesi gerekenler
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya, ''Gebeliğin ilk üç ayında oruç tutmaya çalışmak beraberinde bazı problemleri doğurabilir. Bununla birlikte hamilelik döneminde anne adayının yeterli miktarda sıvı alması fazlasıyla önemlidir. Anne adayının yeterli sıvı almaması ve susuz kalması erken doğuma neden olabilmektedir'' dedi.
AstraZeneca aşısına bir darbe daha: Kılcal damarlarda sızıntı şüphesi
İngiltere’de Oxford Üniversitesi iş birliğiyle koronavirüse karşı AstraZeneca firması tarafından geliştirilen aşının, kan pıhtılaşmasından ölümlere yol açtığı gerekçesiyle Avrupa’nın birçok ülkesinde belli yaşın üstündekilere, İngiltere’de de 30 yaşından küçüklere yapılması yasaklanmıştı. Şimdi bir de aşının kılcal damarlarda sızıntıya yol açtığı ifade ediliyor.
Sağlık Bakanlığından Ramazan ayında beslenme önerileri
Sağlık Bakanlığı, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Ramazan ayında beslenmeye yönelik önerilerde bulundu.
''Parkinson hastalığında patlama yaşanacak''
Doç. Dr. Yeşim Güzey Aras, parkinson hastalığında patlama yaşanacağını vurgularken, Türkiye’de her yıl 10 bin kişinin parkinson olduğunu söyledi.
Aşı, yaşlıları kurtardı
“Şu an hastanelerde bir sıkıntı yok ama ay sonuna doğru iyice dolabilir. Aşının ardından yatan hasta sayısında yaş ortalaması 78’den 57’ye düştü”
Uykusuzluk Parkinson habercisi
Parkinson hastalığının iyi bilinen belirtisi ellerin titremesi ve hareketlerin yavaşlaması. Ancak uzmanlar, el titremesinden yıllar önce “öncül belirtiler”in ortaya çıktığını ve erken teşhis için bu belirtilere kulak verilmesi gerektiğini söylüyor.
2. doz Covid-19 aşısı olan kişilerin gerçek yaşam sonuçları
Uzmanlar tarafından koronavirüsle mücadele en önemli silah aşı olarak gösterilirken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya ise 2. doz Covid-19 aşısı olduktan sonra koronavirüse yakalanmış kişilerin klinik yansımalarını paylaştı. Kişilerin akciğerleri üzerinden örnek veren Prof. Dr. Özkaya, "Aşı yaptığımızda gerçekten antikor oluşturuyor ama bu antikor kişiyi koruyacak mı yaşlılarımızı koruyacak mı diye merakla beklediğimiz sorunun cevabını yeni almaya başladık" dedi.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Bakan Koca: Aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelendi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Pekin'deki Kovid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen Kovid-19 vakası sebebiyle aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir." ifadelerini kullandı.
27.12.2020
Prof. Dr. Özkan: "280 kişinin katıldığı Covid-19 aşısında ciddi bir yan etki olmadı"
Çin'de üretilen Covid-19 aşısının gönüllü olarak testlerine katılan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Hastanemizde çalışmaya katılan 280 kişide mutlulukla söyleyebilirim ki ciddi bir yan etki olmadı. Etkilerini bir iki hafta içinde daha net göreceğiz. Aşıdan ümitliyim, öngörüm aşının işe yaradığı ile ilgilidir" dedi.
27.12.2020
Prof. Dr. Şanlıdağ: Koronavirüs yapısı itibarıyla binlerce kez mutasyona uğrayabilir
Koronavirüsün başta İngiltere olmak üzere Avrupa'da mutasyona uğradığı haberi tüm dünyada endişeye neden oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Koronavirüs yapısı itibarıyla binlerce kez mutasyona uğrayabilir” dedi.
27.12.2020
Başhekim koronavirüse yenik düştü
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde özel bir hastanede başhekimlik yapan Dr. Lütfi Çetinkaya, 1 aydır süren tedavisinde koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.
27.12.2020
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz aşıların tüm detaylarını anlattı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Erken kullanım izni için gerekli mevzuat düzenlemesini aşı ülkemize gelir gelmez insanlara vurulmaya başlanacak şeklinde yorumlamamak lazım” dedi.
27.12.2020
Dünya standartlarındaki merkezde enfeksiyon hastalıkları araştırılacak
Türkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi iş birliğiyle, toplum sağlığı alanında ülkemizin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan 'Enfeksiyon Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, Covid-19’un yanı sıra kırım kongo kanamalı ateşi ve tüberküloz gibi ülkemizde önemli olan enfeksiyonlarla ilgili de çalışmalar gerçekleştirilecek.
27.12.2020
CoronaVac aşısının güvenilirlik ve etkililiği Türkiye'nin Faz-3 ön raporuyla ortaya kondu
Covid-19 ile mücadele için SinoVac firmasının geliştirdiği CoronaVac aşısının Türkiye'de sürdürülen Faz-3 çalışmalarına ilişkin ön rapor, aşının güvenilir ve etkili olduğunu gösterdi.
26.12.2020
Onlar virüs ile mücadelenin duymayan kulakları, konuşamayan ağızları
Covid-19 ile mücadelede en ön saflarda yer alan, virüsün iz sürücüleri filyasyon ekipleri, işitme engelliler için işaret dili öğrendi. Türkiye'de ilk kez bu şekilde hizmet veren ekip, iletişim kurmakta güçlük çeken hastalarla işaret dili ile kolayca iletişim kurabiliyor.
26.12.2020
Dikkat! Uyku apnesini hafife almayın
Günlük aktiviteler sırasında harcanan enerjiyi geri kazanmak için uykunun önemli olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Burgazlıoğlu, konuşma, hafıza ve esnek düşünmeyle ilgili değerlerin normal ölçülerde seyretmesi için uykuya ihtiyaç olduğunu ifade etti.
26.12.2020
Lens yerine gözlük kullanın
Koronavirüsün gözden de bulaştığını hatırlatan göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Cüneyt Ocak, pandemi döneminde göz hijyenine dikkat etmek gerektiğini belirterek “Göz sağlığımızı korumak için çok basit iki adımı takip etmemiz önemli.
26.12.2020
Bebekler için güvenli röntgen standı geliştirdi
İnegöl Devlet Hastanesinde görevli Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi hemşiresi Hatice Akbulut, bebeklerin röntgen çekimini kolaylaştırmak ve hareket sebebiyle tekrarı istenen çekimlerin önüne geçmek için güvenli çekim standı geliştirdi.
26.12.2020
Yoğun trafik sağırlığa sebep oluyor
Özellikle büyükşehirlerde adeta günlük hayatın bir parçası olan trafik yoğunluğu, insanlarda stres gibi psikolojik etkilerin yanı sıra fiziki rahatsızlıklara da sebep olabiliyor.
26.12.2020
Covid-19'a set çeken molekül
Glutatyon, vücut tarafından üretilen ve bağışıklık sisteminin çalışmasını sağlayan bir madde. Vücutta glutatyon depolarının boşalması, başta virüs enfeksiyonları olmak üzere pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar Covid-19’a yakalanmamak için glutatyon üretimini artıracak yiyecekleri tüketmeyi tavsiye ediyor.
26.12.2020
Sağlık Bakanı Koca, 4 ilin valisi ve sağlık müdürleriyle görüştü: Kısıtlamaların neticelerini alıyoruz
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa, Ankara, Hatay ve Adana'nın vali, il sağlık müdürü ve halk sağlığı başkanlarıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyrini değerlendirdiklerini bildirdi.
26.12.2020
Sokağa çıkma kısıtlamalarında ruh sağlına dikkat
Sokağa çıkma kısıtlamalarında vatandaşların evde neler yapabileceğine yönelik tavsiyelerde bulunan Uzman Psikolog Nedim Yüksel Çakır, “Öncelikle bu sokağa çıkma kısıtlamalarını kafamızda yeniden anlamlandırmamız gerekiyor” dedi.
25.12.2020
ABD’de araştırma: Günde sadece 1 sigara içenler de nikotin bağımlısı
ABD’de uzmanlar, sigara bağımlısı olduğu değerlendirilen 6.700 kişi üzerinde araştırma yaptı.
25.12.2020
Sağlık Bakanlığına 16 bin yeni sözleşmeli personel alınacak
Sağlık Bakanlığına 2021 yılında 16 bin yeni sözleşmeli personel kadrosu tahsis edildi.
25.12.2020
İlaç almayan hastanın nefesi kesiliyor
Bir hafta ilaç kullanmayan 55 yaşındaki hastanın akciğerlerindeki inanılmaz değişimi, tomografi sonuçları ortaya koydu.
25.12.2020
İlaç kullanan korona hastaları ile kullanmayanlar arasındaki inanılmaz fark
İlaç kullanan korona hastaları ile kullanmayanların akciğer tomografi sonuçları arasındaki inanılmaz fark gözler önüne serildi.
24.12.2020
Covid kalp krizini gölgelemesin
"Kalp krizi ve felç ciddi sakatlığa yol açabiliyor, daha da kötüsü ölümcül olabiliyor. Dolayısıyla bu hastalıklar Covid-19 enfeksiyonundan hâlâ daha tehlikeliler"
24.12.2020
Prof. Dr. İsmail Balık: Aşı öncesinde teste gerek yok
Prof. Dr. İsmail Balık, "Aşı öncesinde teste gerek yok" dedi.
24.12.2020
Koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendiren vitaminler
Vitamin ve minerallerin Covid-19 enfeksiyonu üzerindeki etkilerini araştıran çalışmalar artıyor. Bu çalışmalarda C ve D vitaminleri ile çinkonun bağışıklığı desteklediği ve hastalığın seyrini olumlu etkilediği gösterilmiş. Peki koronavirüsle savaşan diğer vitamin ve mineraller hangileri?
24.12.2020
Uzmanlardan korona virüse karşı D vitamini önerisi
Yapılan araştırmalara göre D vitamininin korona virüsten korunmada önemli rolü olduğu ortaya çıktı. Bağışıklık sistemini güçlendiren, Covid-19’a karşı koruyucu kalkan olan D vitamini aynı zamanda korona virüse yakalananların hastalığı daha hafif atlatmalarını sağlıyor.
23.12.2020
Prof. Dr. Kaygusuz: Mutant virüs fobisine kapılmadan hızla aşılanmak durumundayız
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve İl Pandemi Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, mutant virüs fobisine kapılmadan hızla aşılanmak gerektiğini söyledi.
23.12.2020
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan'dan yılbaşı uyarısı
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Eğer yılbaşını tatil gibi görüp bir araya gelmekten çekinmezsek, yılbaşının hemen ertesinde 10 güne kadar hasta ve vaka sayımızda artış, sonrasında ağır hastada artış ve sonrasında yine vefat sayısında artış ile karşılaşabiliriz” dedi.
23.12.2020
Hayat kurtarma yarışı
50 milyon insanın ölümüne sebep olan İspanyol Gribi için 25 yılda aşı geliştirildi. Fakat gelişen teknoloji Covid-19'da süreci kısalttı.
23.12.2020
MikroÇip var mı yok mu?
Uzmanlar, Covid-19’dan önceki hayatımıza dönmek için aşılanmamız gerektiğini ve yanlış bilinen iddiaların aşıya güveni sarstığını söyledi.
23.12.2020
Bakan Koca’dan ev içi bulaşmalara karşı tedbir uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ev içi bulaşma oranları yüzde 85'e kadar yükseldi. Tedbir, tehdit neredeyse oraya odaklanmalı. Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım” dedi.
22.12.2020
Çocuğunuzun W oturmasını hafife almayın
Çocukların W oturma şeklinin hafife alınmaması gerektiğini ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, bu oturma şeklinin gelişimini ve vücut yapısını etkilediğini söyledi.
22.12.2020
Bakan Koca'dan mutasyon açıklaması
Sağlık Bakanı Koca, "Eylül ayından beri ülkemizde görülen suşların incelenmesi kısa sürede neticelenecektir." ifadelerini kullandı.
22.12.2020
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
E-Gazete
Günlük olarak gazetemizi okuyabilir, sayfalar arasında gezebilirsiniz.
Piyasalar
Fark %
BIST 100
1376
% 0
USD
8.1604
% 0.21
EURO
9.7071
% 0.05
GBP
11.2255
% 0.13
Altın
452.842
% -0.36
VİDEO HABER
FOTO HABER
Yeğeninin kaybolduğu gerekçesiyle site güvenliğini böyle dövdü
İzmir’de film gibi olay: Kaçırdığı taksi ile yayaya çarpan kadın yakalandı
Bakan Koca: Salgında en zor dönemi yaşıyoruz
Annesinin ceset kokusunu bastırmak için parfüm sıkmış!
Bu böcek dünyada ikinci, Türkiye’de ilk defa Elazığ’da görüldü
En güçlü ordular belli oldu! Listede Türkiye de var
?
Kapat
KAPAT