BAŞA DÖN
Arama
Kapat
Ana Sayfa
Abonelik
E-Gazete
Bizim Sayfa
Turkiye Newspaper
ARAMA
VİDEO
FOTO
Türkiye Gazetesi
YAZARLAR
SON DAKİKA
GÜNDEM
POLİTİKA
EKONOMİ
DÜNYA
SPOR
OTOMOBİL
SAĞLIK
YAŞAM
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
Kültür-Sanat
Eğitim
Emlak
15 Temmuz Destanı
E-Gazete
Arşiv
Gazete Oku
DÜNYA
-
Portekiz'de Kovid-19 salgınında vaka ve ölü sayısı en yüksek düzeye ulaştı
SPOR
-
Szalai transferi KKTC’de tartışma çıkardı
DÜNYA
-
Avusturya’da binlerce gösterici Kovid-19 önlemlerini protesto etti
YAŞAM
-
İstanbul'da kar sonrası oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
DÜNYA
-
Biden, Obama döneminde görev yapmış isimleri Dışişleri Bakanlığına getirmeye devam ediyor
SPOR
-
Trabzonspor, deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı
YAŞAM
-
İstanbul’da karın tadını çocuklar çıkardı
YAŞAM
-
Otomobildeki cinayetin sebebi ortaya çıktı!
DÜNYA
-
KKTC'de kısmi sokağa çıkma yasağı yürürlüğe giriyor
GÜNDEM
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kar altında yürürken fotoğraf paylaşımı
SPOR
-
Okan Buruk, maçın hakemi Alper Ulusoy'a tepki gösterdi
DÜNYA
-
Danimarka’da 2 ayda 256 mutasyona uğramış Covid-19 vakası tespit edildi
DÜNYA
-
Dünya genelinde tedavisi süren Kovid-19 hasta sayısı 25 milyonu aştı
GÜNDEM
-
Ülkü Ocakları: Şuşa’da okul yapmak Türk coğrafyasına ve ecdadımıza karşı asli sorumluluğumuzdur
YAŞAM
-
Karı koca birbirini bıçaklayıp öldü!
GÜNDEM
-
28 Şubat mağdurlarından öğretmen Zekiye Yağmurcu vefat etti
YAŞAM
-
Bir anda ortaya çıktı! Vatandaş tedirgin
GÜNDEM
-
Günlük koronavirüs verileri açıklandı
SPOR
-
Mesut Özil'den Fenerbahçe paylaşımı
EKONOMİ
-
Dikkat! SGK'dan önemli uyarı: Son gün 1 Şubat
SAĞLIK
'Uyku alışkanlığınız duruşunuzu bozmasın'
Yatış pozisyonunun postürü etkilediğini belirten Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın, yumuşak yataklardan kaçınılmalı, çok sayıda ve sert yastıklar tercih edilmemeli. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır” dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Gündüz: Aşıda tedirginliğe ve tereddüde gerek yok
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, CoronaVac aşısının Türkiye'deki çalışmasında herhangi ciddi bir yan etki görülmediğini belirterek aşı yapılmasında tedirginliğe ve tereddüde yer olmadığını söyledi.
Covid'in şifreleri elinizin altında
Platformda, "hastalığı atlatanların aşılanmasına gerek var mı"dan "koronavirüs bilim dünyasında henüz adını duyurmuşken nasıl bu kadar kolay aşısı bulundu"ya kadar pek çok konu aydınlatılıyor.
'İki farklı aşı vurulmaya gerek yok'
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde aşılar vurulmaya başladı.
'Covid-19, obez hastalarda daha ağır seyrediyor'
Obezitenin birçok yan hastalığa davet çıkardığını belirten Doç. Dr. Uğur Ekici, “Covid-19 hastalığı ile obezite arasındaki olumsuz birlikteliğin sebepleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak obez hastalarda hastalığın daha ağır seyrettiği bilinmektedir. Covid-19 açısından astım, kronik akciğer hastalığı, diyabet, kalp ve kronik böbrek hastalığı olan bireyler daha yüksek risk altındadır" dedi.
Önemli gelişme! Kanseri 12 ay durduran ilaca onay çıktı
Yumurtalık kanseri tedavisinde niraparib isimli ilaç kullanılmasına İngiltere’de onay çıktı.
Kovid-19 aşısı yaptıran Akşener'e Bakan Koca'dan teşekkür
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kovid-19 aşısı yaptırdığını bildirdi. Sağlık Bakanı Koca ise "Meral Akşener Hanımefendi’ye aşı davetimizi kabul ederek aşı olmaları vesilesi ile çok teşekkür ediyorum. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız." açıklamasında bulundu.
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: 2 farklı aşı vurulmaya gerek yok
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, ‘CoronaVac’ aşısı olan bir kişinin tekrardan başka bir aşı yaptırmasına şu aşamada gerek olmadığını ve vücuda 2 farklı antijen verilmesinin ne gibi sonuçlar doğuracağını bilmediklerini, araştırmaların yapıldığını söyledi.
Prof. Dr. Kaygusuz'dan 'CoronaVac' açıklaması: "Ümitliyiz"
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, CoronaVac aşısının etkisinden bahsederek, "Beklentimiz, iki aşı olduktan 3 hafta sonra istediğimiz antikor seviyesine ulaşmaktır. Bu aşıyla yapılan faz iki çalışmaları ve faz üç ara sonuçlarında aşı olanların yüzde 95’ine yakınında oluşumunu görmekteyiz. Dolayısıyla bizim de bu aşıyla bu rakamlara ulaşacağımızdan ümitliyiz" dedi.
Salgında aşırı D vitamini kullanımına dikkat
Uzm. Dr. Aysun Özbek, salgın sürecinde bağışıklığı güçlü tutmak adına vitaminlerin, özellikle D vitamini ile gıda takviyelerinin kontrolsüzce kullanılmasının olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
Uzman isim açıkladı: Salgın hastalığın yok edilebilmesi için 3 yol var
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Levent Doğancı, etkili ve özgül bir antiviral tedavisi olmayan bu salgın hastalığın yok edilebilmesi için 3 yol olduğunu belirerek detayları açıkladı.
Yetişkinler günde 2-2.5 litre su içmeli
Çocukların günde 8 bardak (1,5 litre), yetişkinlerin ise kadınların 2, erkeklerin 2,5 litre su içmesi gerekiyor.
Ağız kanserlerinde bu detaylar önem taşıyor!
Bilindiği üzere kanser vücudun hemen her bölgesinde oluşabilen ciddi hastalıklardandır. Bunlardan biri de 'Ağız Kanserleri'dir.
Yürüteç ve örümcek kullanımına dikkat
Yürüteç ve örümceklerin çocuğun gelişimine katkı sağladığını belirten Çocuk Gelişim Uzmanı Nur Kevser Abdioğlu, ev kazalarının önüne geçilmesi için yürüteç kullanan çocukların sürekli ebeveyn gözetiminde olmaları gerektiğini söyledi. Fizyoterapist İrem Nur Komaz ise yürüteçlerin günde yarım saati aşmayacak şekilde kullanılması gerektiği uyarısında bulunarak, çocuğun güvenli ve sağlıklı gelişimi için klasik örümcek yürüteçlerin yerine, ilk adım araba kullanımının daha uygun olduğunu belirtti.
Koca: Aşı olan sağlık çalışanı sayısı 100 bini geçti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birinci doz CoronaVac aşısını olan sağlık çalışanı sayısının 100 bini geçtiğini açıkladı.
Aşıda öncelikli meslek grupları belli oldu
Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı olacak grupların detaylarını yayımladı.
'Covid-19, obez hastalarda daha ağır seyrediyor'
Obezitenin birçok yan hastalığa davet çıkardığını belirten Doç. Dr. Uğur Ekici, “Covid-19 hastalığı ile obezite arasındaki olumsuz birlikteliğin sebepleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak obez hastalarda hastalığın daha ağır seyrettiği bilinmektedir. Covid-19 açısından astım, kronik akciğer hastalığı, diyabet, kalp ve kronik böbrek hastalığı olan bireyler daha yüksek risk altındadır" dedi.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Sokağa çıkma kısıtlamaları sonuç verdi, Kırşehir'de vaka sayıları 4'te 1 oranında düştü
Türkiye genelinde pandemi nedeniyle hafta içi ve hafta sonu uygulanan yasaklar Kırşehir'de sonuç verdi.
28.12.2020
Dikkat! Bu belirtiler demir eksikliğini işaret ediyor
Demir mineralinin vücut tarafından üretilmediğini ve dışarıdan alınması gerektiğini belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Vücudumuzda yeterli demirin bulunmamasından kaynaklı demir eksikliği anemisi en sık görülen kansızlık nedenidir. Demir eksikliği anemisinin en sık görülen belirtileri; halsizlik, yorgunluk, enerji azlığı, konsantrasyon bozukluğu, nefes darlığı, çarpıntıdır" dedi.
28.12.2020
İthal aşı gelir gelmez laboratuvara gidecek
Toplumsal bağışıklık için satın alınan ilk parti Covid aşıları ülkeye giriş yaptıktan sonra Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü uzmanlarınca 2 hafta boyunca incelenecek.
28.12.2020
Bakan Koca: Aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelendi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Pekin'deki Kovid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen Kovid-19 vakası sebebiyle aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir." ifadelerini kullandı.
27.12.2020
Prof. Dr. Özkan: "280 kişinin katıldığı Covid-19 aşısında ciddi bir yan etki olmadı"
Çin'de üretilen Covid-19 aşısının gönüllü olarak testlerine katılan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Hastanemizde çalışmaya katılan 280 kişide mutlulukla söyleyebilirim ki ciddi bir yan etki olmadı. Etkilerini bir iki hafta içinde daha net göreceğiz. Aşıdan ümitliyim, öngörüm aşının işe yaradığı ile ilgilidir" dedi.
27.12.2020
Prof. Dr. Şanlıdağ: Koronavirüs yapısı itibarıyla binlerce kez mutasyona uğrayabilir
Koronavirüsün başta İngiltere olmak üzere Avrupa'da mutasyona uğradığı haberi tüm dünyada endişeye neden oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Koronavirüs yapısı itibarıyla binlerce kez mutasyona uğrayabilir” dedi.
27.12.2020
Başhekim koronavirüse yenik düştü
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde özel bir hastanede başhekimlik yapan Dr. Lütfi Çetinkaya, 1 aydır süren tedavisinde koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.
27.12.2020
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz aşıların tüm detaylarını anlattı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Erken kullanım izni için gerekli mevzuat düzenlemesini aşı ülkemize gelir gelmez insanlara vurulmaya başlanacak şeklinde yorumlamamak lazım” dedi.
27.12.2020
Dünya standartlarındaki merkezde enfeksiyon hastalıkları araştırılacak
Türkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi iş birliğiyle, toplum sağlığı alanında ülkemizin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan 'Enfeksiyon Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, Covid-19’un yanı sıra kırım kongo kanamalı ateşi ve tüberküloz gibi ülkemizde önemli olan enfeksiyonlarla ilgili de çalışmalar gerçekleştirilecek.
27.12.2020
CoronaVac aşısının güvenilirlik ve etkililiği Türkiye'nin Faz-3 ön raporuyla ortaya kondu
Covid-19 ile mücadele için SinoVac firmasının geliştirdiği CoronaVac aşısının Türkiye'de sürdürülen Faz-3 çalışmalarına ilişkin ön rapor, aşının güvenilir ve etkili olduğunu gösterdi.
26.12.2020
Dikkat! Uyku apnesini hafife almayın
Günlük aktiviteler sırasında harcanan enerjiyi geri kazanmak için uykunun önemli olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Burgazlıoğlu, konuşma, hafıza ve esnek düşünmeyle ilgili değerlerin normal ölçülerde seyretmesi için uykuya ihtiyaç olduğunu ifade etti.
26.12.2020
Onlar virüs ile mücadelenin duymayan kulakları, konuşamayan ağızları
Covid-19 ile mücadelede en ön saflarda yer alan, virüsün iz sürücüleri filyasyon ekipleri, işitme engelliler için işaret dili öğrendi. Türkiye'de ilk kez bu şekilde hizmet veren ekip, iletişim kurmakta güçlük çeken hastalarla işaret dili ile kolayca iletişim kurabiliyor.
26.12.2020
Lens yerine gözlük kullanın
Koronavirüsün gözden de bulaştığını hatırlatan göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Cüneyt Ocak, pandemi döneminde göz hijyenine dikkat etmek gerektiğini belirterek “Göz sağlığımızı korumak için çok basit iki adımı takip etmemiz önemli.
26.12.2020
Bebekler için güvenli röntgen standı geliştirdi
İnegöl Devlet Hastanesinde görevli Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi hemşiresi Hatice Akbulut, bebeklerin röntgen çekimini kolaylaştırmak ve hareket sebebiyle tekrarı istenen çekimlerin önüne geçmek için güvenli çekim standı geliştirdi.
26.12.2020
Yoğun trafik sağırlığa sebep oluyor
Özellikle büyükşehirlerde adeta günlük hayatın bir parçası olan trafik yoğunluğu, insanlarda stres gibi psikolojik etkilerin yanı sıra fiziki rahatsızlıklara da sebep olabiliyor.
26.12.2020
Covid-19'a set çeken molekül
Glutatyon, vücut tarafından üretilen ve bağışıklık sisteminin çalışmasını sağlayan bir madde. Vücutta glutatyon depolarının boşalması, başta virüs enfeksiyonları olmak üzere pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar Covid-19’a yakalanmamak için glutatyon üretimini artıracak yiyecekleri tüketmeyi tavsiye ediyor.
26.12.2020
Sağlık Bakanı Koca, 4 ilin valisi ve sağlık müdürleriyle görüştü: Kısıtlamaların neticelerini alıyoruz
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa, Ankara, Hatay ve Adana'nın vali, il sağlık müdürü ve halk sağlığı başkanlarıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyrini değerlendirdiklerini bildirdi.
26.12.2020
Sokağa çıkma kısıtlamalarında ruh sağlına dikkat
Sokağa çıkma kısıtlamalarında vatandaşların evde neler yapabileceğine yönelik tavsiyelerde bulunan Uzman Psikolog Nedim Yüksel Çakır, “Öncelikle bu sokağa çıkma kısıtlamalarını kafamızda yeniden anlamlandırmamız gerekiyor” dedi.
25.12.2020
ABD’de araştırma: Günde sadece 1 sigara içenler de nikotin bağımlısı
ABD’de uzmanlar, sigara bağımlısı olduğu değerlendirilen 6.700 kişi üzerinde araştırma yaptı.
25.12.2020
Sağlık Bakanlığına 16 bin yeni sözleşmeli personel alınacak
Sağlık Bakanlığına 2021 yılında 16 bin yeni sözleşmeli personel kadrosu tahsis edildi.
25.12.2020
İlaç almayan hastanın nefesi kesiliyor
Bir hafta ilaç kullanmayan 55 yaşındaki hastanın akciğerlerindeki inanılmaz değişimi, tomografi sonuçları ortaya koydu.
25.12.2020
İlaç kullanan korona hastaları ile kullanmayanlar arasındaki inanılmaz fark
İlaç kullanan korona hastaları ile kullanmayanların akciğer tomografi sonuçları arasındaki inanılmaz fark gözler önüne serildi.
24.12.2020
Covid kalp krizini gölgelemesin
"Kalp krizi ve felç ciddi sakatlığa yol açabiliyor, daha da kötüsü ölümcül olabiliyor. Dolayısıyla bu hastalıklar Covid-19 enfeksiyonundan hâlâ daha tehlikeliler"
24.12.2020
Prof. Dr. İsmail Balık: Aşı öncesinde teste gerek yok
Prof. Dr. İsmail Balık, "Aşı öncesinde teste gerek yok" dedi.
24.12.2020
Koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendiren vitaminler
Vitamin ve minerallerin Covid-19 enfeksiyonu üzerindeki etkilerini araştıran çalışmalar artıyor. Bu çalışmalarda C ve D vitaminleri ile çinkonun bağışıklığı desteklediği ve hastalığın seyrini olumlu etkilediği gösterilmiş. Peki koronavirüsle savaşan diğer vitamin ve mineraller hangileri?
24.12.2020
Uzmanlardan korona virüse karşı D vitamini önerisi
Yapılan araştırmalara göre D vitamininin korona virüsten korunmada önemli rolü olduğu ortaya çıktı. Bağışıklık sistemini güçlendiren, Covid-19’a karşı koruyucu kalkan olan D vitamini aynı zamanda korona virüse yakalananların hastalığı daha hafif atlatmalarını sağlıyor.
23.12.2020
Prof. Dr. Kaygusuz: Mutant virüs fobisine kapılmadan hızla aşılanmak durumundayız
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve İl Pandemi Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, mutant virüs fobisine kapılmadan hızla aşılanmak gerektiğini söyledi.
23.12.2020
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan'dan yılbaşı uyarısı
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Eğer yılbaşını tatil gibi görüp bir araya gelmekten çekinmezsek, yılbaşının hemen ertesinde 10 güne kadar hasta ve vaka sayımızda artış, sonrasında ağır hastada artış ve sonrasında yine vefat sayısında artış ile karşılaşabiliriz” dedi.
23.12.2020
Hayat kurtarma yarışı
50 milyon insanın ölümüne sebep olan İspanyol Gribi için 25 yılda aşı geliştirildi. Fakat gelişen teknoloji Covid-19'da süreci kısalttı.
23.12.2020
MikroÇip var mı yok mu?
Uzmanlar, Covid-19’dan önceki hayatımıza dönmek için aşılanmamız gerektiğini ve yanlış bilinen iddiaların aşıya güveni sarstığını söyledi.
23.12.2020
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
E-Gazete
Günlük olarak gazetemizi okuyabilir, sayfalar arasında gezebilirsiniz.
Piyasalar
Fark %
BIST 100
1524
% -1.49
USD
7.4703
% 1.46
EURO
9.0318
% 0.92
GBP
10.1498
% 0.7
Altın
440.306
% 0.71
VİDEO HABER
FOTO HABER
İstanbul’da karın tadını çocuklar çıkardı
İstanbul’da PKK/YPG'li 8 şüphelinin yakalandığı operasyon kamerada
Kar altında, su deposu üstünde online ders
Otomobil sahipleri dikkat! 1 Şubat'ta sona eriyor
Dilekçeyle uğraşma derdine son! e-Devlet'ten yeni bir hizmet daha
Gökten başına servet yağdı
?
Kapat
KAPAT