BAŞA DÖN
Arama
Kapat
Ana Sayfa
Abonelik
E-Gazete
Bizim Sayfa
Turkiye Newspaper
ARAMA
VİDEO
FOTO
Türkiye Gazetesi
YAZARLAR
SON DAKİKA
GÜNDEM
POLİTİKA
EKONOMİ
DÜNYA
SPOR
OTOMOBİL
SAĞLIK
YAŞAM
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
Kültür-Sanat
Eğitim
Emlak
15 Temmuz Destanı
E-Gazete
Arşiv
Gazete Oku
DÜNYA
-
Mescid-i Aksa’da ilk teravih namazı kılındı
DÜNYA
-
RDIF, Hindistan’ın Sputnik V aşısını onayladığını duyurdu
YAŞAM
-
Karaman’daki uyuşturucu operasyonunda tutuklu sayısı 19'a yükseldi
GÜNDEM
-
Türkiye, Gürcistan'a askeri havaalanı için araç ve teçhizat hibe etti
GÜNDEM
-
İstanbul'da camiler Ramazan ayının başlangıcı ile birlikte mahyalarla süslendi
GÜNDEM
-
Bakan Koca açıkladı: Sinop’ta yoğun bakım doluluğu yüzde 80’i aştı
DÜNYA
-
Fransa'da Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 385 kişi hayatını kaybetti
GÜNDEM
-
Emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada Ergun Mengi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
POLİTİKA
-
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken'la görüştü
DÜNYA
-
ABD'de okula silahlı saldırıda çok sayıda kişi vuruldu
DÜNYA
-
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan ramazan mesajı
DÜNYA
-
Mescid-i Aksa’da ilk teravih namazı kılındı
DÜNYA
-
Almanya Başbakanı Merkel'den Türkçe Ramazan mesajı
GÜNDEM
-
Türkiye'de son 24 saatte 243 kişi hayatını kaybetti
DÜNYA
-
ABD, İran’daki nükleer tesise saldırı olayına karışmadığını açıkladı
YAŞAM
-
Annesinin ceset kokusunu bastırmak için parfüm sıkmış!
GÜNDEM
-
Bakan Çavuşoğlu, Libya ve Maltalı mevkidaşları ile bir araya geldi
DÜNYA
-
Katar Emiri, Körfez uzlaşısı sonrası ilk defa Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi telefonla aradı
YAŞAM
-
Samsun'da yaşlı kadın mantardan zehirlendi
YAŞAM
-
Kuzusunu kurtarmak için girdiği 13 metrelik kuyuda can verdi
SAĞLIK
ABD'de üretilen 'antikor kokteyli'nin koronaya karşı yüzde 81 koruyucu olduğu bildirildi
ABD'li ilaç firması Regeneron'un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği Regen-Cov adlı "antikor kokteylinin" enfeksiyona karşı yüzde 81 koruyuculuk sağladığı belirtildi.
2. doz Covid-19 aşısı olan kişilerin gerçek yaşam sonuçları
Uzmanlar tarafından koronavirüsle mücadele en önemli silah aşı olarak gösterilirken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya ise 2. doz Covid-19 aşısı olduktan sonra koronavirüse yakalanmış kişilerin klinik yansımalarını paylaştı. Kişilerin akciğerleri üzerinden örnek veren Prof. Dr. Özkaya, "Aşı yaptığımızda gerçekten antikor oluşturuyor ama bu antikor kişiyi koruyacak mı yaşlılarımızı koruyacak mı diye merakla beklediğimiz sorunun cevabını yeni almaya başladık" dedi.
Dikkat! Diş sıkmanızın sebebi uyku bozukluğu olabilir
Halk arasında diş sıkma ve gıcırdatma olarak da bilinen ''Bruksizm'' hakkında bilgilendirmelerde bulunan Dr. Büşra Doğan, gece boyunca sıkılan dişler, ağız ve diş sağlığını bozduğu gibi sebebinin de uyku bozukluğu olabileceğini söyledi.
Sinovac mutasyona karşı %74 etkili
Dünyada bir yandan yaygın aşılama sürerken, diğer yandan da mevcut aşıların ortaya çıkan farklı mutasyonlara karşı etkileri araştırılıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin 14 Ocak’ta uygulamaya başladığı Sinovac’ın Coronovac aşısı bir sınavı daha başarıyla geçti.
Sosyal medya kullanımı ve özçekim gençlerde estetik kaygıyı artırıyor
Son yıllarda artan sosyal medya kullanımı ve özçekim paylaşımlarının, özellikle ergen ve gençlerde beğenilme kaygısını artırırken buna bağlı olarak estetik yaptırmak isteyenlerin yaşının 25'lerden 15'lere düştüğü belirtildi.
Covid-19 ilk doz aşıyı olduktan sonra virüse yakalananlara sil baştan aşı uygulaması
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, koronavirüs aşısının ilk dozunu olduktan sonra tedbiri elden bırakarak virüs kapanlara kötü haber verdi. Hülür, böyle bir durumda kişiye ikinci dozun yapılmadığını, 180 gün sonra belirlenen aralıklarla tekrar iki doz aşı uygulandığını bildirdi.
Kalp ve damar hastalıklarından korunmak mümkün
Kalp ve damar hastalıklarından korunmak için neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Erkol, "Yaşam tarzı değişiklikleri, gereğinde ilaç tedavisi ve kontrolü ile bu hastalıkların önüne geçmek mümkündür" dedi.
Oruç tutmak isteyen anne adaylarının dikkat etmesi gerekenler
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya, ''Gebeliğin ilk üç ayında oruç tutmaya çalışmak beraberinde bazı problemleri doğurabilir. Bununla birlikte hamilelik döneminde anne adayının yeterli miktarda sıvı alması fazlasıyla önemlidir. Anne adayının yeterli sıvı almaması ve susuz kalması erken doğuma neden olabilmektedir'' dedi.
AstraZeneca aşısına bir darbe daha: Kılcal damarlarda sızıntı şüphesi
İngiltere’de Oxford Üniversitesi iş birliğiyle koronavirüse karşı AstraZeneca firması tarafından geliştirilen aşının, kan pıhtılaşmasından ölümlere yol açtığı gerekçesiyle Avrupa’nın birçok ülkesinde belli yaşın üstündekilere, İngiltere’de de 30 yaşından küçüklere yapılması yasaklanmıştı. Şimdi bir de aşının kılcal damarlarda sızıntıya yol açtığı ifade ediliyor.
Sağlık Bakanlığından Ramazan ayında beslenme önerileri
Sağlık Bakanlığı, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Ramazan ayında beslenmeye yönelik önerilerde bulundu.
''Parkinson hastalığında patlama yaşanacak''
Doç. Dr. Yeşim Güzey Aras, parkinson hastalığında patlama yaşanacağını vurgularken, Türkiye’de her yıl 10 bin kişinin parkinson olduğunu söyledi.
Aşı, yaşlıları kurtardı
“Şu an hastanelerde bir sıkıntı yok ama ay sonuna doğru iyice dolabilir. Aşının ardından yatan hasta sayısında yaş ortalaması 78’den 57’ye düştü”
Uykusuzluk Parkinson habercisi
Parkinson hastalığının iyi bilinen belirtisi ellerin titremesi ve hareketlerin yavaşlaması. Ancak uzmanlar, el titremesinden yıllar önce “öncül belirtiler”in ortaya çıktığını ve erken teşhis için bu belirtilere kulak verilmesi gerektiğini söylüyor.
Sahursuz oruç tutmayın
Pandemi döneminde güçlü bir bağışıklık sistemine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.
Meyve ve sebzeyi karbonatlı su ile yıkayın
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Negin Azarabadi, meyve sebzelerin karbonatlı su ile yıkanması gerektiğini söyledi.
Ramazanı çekirdek ailenizle geçirin
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, ramazan süresince Covid-19 bulaşısının önlenmesi için iftar ve sahurun çekirdek aileyle yapılması ve ev içi ziyaretlerden kaçınılması gerektiğini belirterek "Vatandaş kendisine kırmızı alarm vermeli, kendi tam kapanmasına başlamalıdır" dedi.
Sosyal medya kullanımı ve özçekim gençlerde estetik kaygıyı artırıyor
Son yıllarda artan sosyal medya kullanımı ve özçekim paylaşımlarının, özellikle ergen ve gençlerde beğenilme kaygısını artırırken buna bağlı olarak estetik yaptırmak isteyenlerin yaşının 25'lerden 15'lere düştüğü belirtildi.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
DSÖ Covid-19’un insanlara nasıl bulaştığını açıkladı
Dünya Sağlık Örgütü ile Çin’in koronavirüsün kökenleri üzerine yapılan ortak araştırma, virüsün yarasalardan insanlara başka bir hayvan yoluyla bulaşmanın en mümkün senaryo olduğunu ve koronavirüsün laboratuvardan sızmasının "son derece düşük" olduğunu açıkladı.
29.03.2021
'Uzamış Covid-19 Sendromu' bazı hastalıkları tetikleyebiliyor
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, Uzamış Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Sendromu'nun bazı hastalıkları tetiklediğini belirterek, "Sendromunuz varsa test sonucu negatife dönse de iş bitmiş değil. Mutlaka tedavi edilmesi, bağışıklık sisteminin düzenli olarak güçlü tutulması gerekiyor" dedi.
29.03.2021
60 yaş üzeri vatandaşlar ve eşleri için Covid-19 aşılaması başladı
Covid-19 ile mücadele kapsamında başlatılan aşılama programı, belirlenen gruplara sıra geldikçe peyderpey ilerliyor. Bu kapsamda 60 yaş üzeri vatandaşlar, onların eşleri ve bazı kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar için aşılama süreci başladı.
29.03.2021
Koronavirüs geçiren profesörde hafıza kaybı görüldü: Uzmanlardan uzamış korona sendromu uyarısı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, korona virüs geçirdikten sonra hafıza kaybı yaşayıp vücudunda hasarlar oluştu. Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve Korona Virüs Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, korona geçiren hastalarda hafıza kaybının 1 yıla kadar sürdüğünü ifade ederek, vatandaşlara bulmaca çözmeyi önerdi.
28.03.2021
Renkli maskelerde ölümcül tehdit!
Koronavirüsten korunmak için kullanılan renkli maskeler konusunda uyaran doktorlar, renkli ve desenli maskelerin alerjik reaksiyonlara yol açarak insanların günlük yaşantılarını olumsuz etkileyebileceğini, hatta alerjik şok durumunda ölüme kadar da götürme riski taşıdığını söyledi.
28.03.2021
Merdiven altı saç ekimine dikkat
Saç ekiminin cerrahî bir operasyon olduğunu ifade eden uzmanlar, işlemlerin plastik cerrah, dermatolog ya da genel cerrahî uzmanı tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Saç ekimindeki 4 altın kurala işaret eden Saç Ekim Sağlık Danışmanı Yüksel Umut Tetik, merdiven altı yapılan işlemlerde can sıkıcı sonuçların ortaya çıktığını ifade etti.
28.03.2021
Yüksek kolesterollü hastalara yeni umut: Kolesterol aşısı
Yüksek kolesterollü hastalara umut olan ve 2-4 haftada bir kez cilt altına enjeksiyonla uygulanan kolesterol aşısı ile ilgili Prof. Dr. Hamza Duygu aşının kötü huylu kolesterole yüzde 50 ila yüzde 60 oranında olumlu yönde etki sağladığını ifade etti.
27.03.2021
Anne olabilmek için her şeyi göze aldı
38 yaşındaki Meral Kara, 4 kez tüp bebek tedavisi gördü, her denemesi hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Finans müdürü olarak çalıştığı şirketten anne olmak umuduyla ayrıldı. Kariyerinden vazgeçip sonunda en büyük hayaline ulaşacağı tedavi yolunu tercih etti. Verdiği mücadelenin ve özverinin karşılığını alarak geçtiğimiz aylarda oğlu Mustafa Kuzey’i dünyaya getirdi.
27.03.2021
Yaşlılarda bağımlılık arttı
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INBC) 2020 Raporu’na göre pandemi süreci, 65 yaş üzeri kişilerin antidepresan, alkol ve uyuşturucu madde kullanımını artırdı.
27.03.2021
Ameliyattan korkan balonu tercih ediyor
Prof. Dr. Avşar “Endoskopi ile yerleştirilen balon midede altı ay kalıyor. Bazı hastalarda belirli aralıklarla tekrarlanabiliyor.”
27.03.2021
İnternetten psikolojik test yapmayın
Son yıllarda internet üzerinden yapılan psikolojik testler hemen hemen herkes üzerinde merak uyandırıyor.
27.03.2021
Aranan ilik TÜRKÖK’ten bulundu
Bir tür kan hastalığı olan Myelodisplastik Sendrom (MDS) hastalığına yakalanan Natalya Yavuz’un imdadına TÜRKÖK yetişti.
27.03.2021
Elektronik ortam epilepsi yapabilir
Çocukların aşırı cep telefonu, tablet gibi elektronik cihaz kullanımının bir zararı daha ortaya çıktı.
27.03.2021
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan: Yoğun bakımda yaş ortalaması düştü
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de korona vakaları yükselişe geçti.
26.03.2021
Covid-19 tedavisinde Zonguldak'tan umutlandıran gelişme
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Gerçek, koronavirüsü inthibeye yönelik yürüttüğü çalışmada 7 adet yeni bileşik sentezledi. Sentezlenen bileşikler Covid-19 tedavisine karşı geliştirilebilecek yeni bir ilaç aktif bileşiği olabileceği kanıtlandı.
25.03.2021
Mide koruyucu ilaçlar, kemik yoğunluğunda azalma ve kırıklara yol açabilir
Mide koruyucu olarak bilinen ilaçların çok sık, gereksiz ve uzun süreli kullanıldığını söyleyen Doç. Dr. Bülent Yaşar, "Genel olarak güvenli kabul edilseler de asit baskılayıcı ilaçlar bir yıldan daha uzun süre ve yüksek doz kullanımlarda kemik yoğunluğunda azalma ve kırıklara, bağırsak ve akciğer enfeksiyonlarına, magnezyum ve vitamin B12 eksikliklerine yol açabilir” dedi.
25.03.2021
Koronanın ilacını da buldular
Prof. Dr. Uğur Şahin’in firması ile Covid aşısı geliştiren Pfizer, şimdi de virüse karşı bir hap bulduklarını açıkladı. Hap, hastaların virüsten kurtulmasını sağlayacak.
25.03.2021
Az su içenin dişi kolay çürüyor
Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, az su içmenin dişler üzerindeki zararlarını anlattı.
25.03.2021
Kalın bağırsak polipleri kansere dönüşebilir
Amerikan Kanser Topluluğuna göre 55 yaşından genç kişilerde kolon kanserinden ölümler 2008 ve 2017 yılları arasında yüzde 1 oranında arttı. Ortalama 8-10 yıl içerisinde ortaya çıkan kolon kanserinden ölümleri azaltmanın yolu erken teşhis...
25.03.2021
Covid-19 veremle savaşı da vurdu
Türkiye’nin yıllar boyunca veremle savaşta başarılı bir mücadele verdiğini söyleyen Dr. Remzi Karşı, pandemi sürecinin tüberküloz kontrolünü olumsuz etkilediğini bildirdi.
25.03.2021
Yetersiz beslenme Covid-19 aşısının etkinliğini azaltıyor
Covid-19’la mücadelede en önemli silah olan aşıların etkinliği üzerinde yapılan araştırmalar sürüyor. Son dönemde yapılan bilimsel yayınlar özellikle yaşlılarda aşının etkinliğinin artırılması için yeterli beslenmenin önemini ortaya koyuyor.
25.03.2021
Koronavirüs gençlerde daha sık görülüyor
Aşının hastalığın seyri üzerindeki olumlu etkileri görülmeye başladı. Hastanelere başvuran Covid-19 pozitif hastalarda aşı olanların akciğer tutulumlarının, olmayanlara göre çok daha hafif şekilde ortaya çıktığı ya da hiç olmadığı bildirildi.
25.03.2021
BEÜ’den Covid-19 tedavisine umut ışığı
Küresel salgına dönüşen koronavirüs tüm dünyada ve ülke genelinde de kendini yoğun şekilde gösterirken, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde korona virüs tedavisine yönelik bilimsel çalışmalar devam ediyor.
24.03.2021
Bakan Koca: Salgın bile sağlık imkanlarını stratejik pazar ürünü olmaktan çıkaramadı
TÜSPE 2021 Sağlık Politikaları Zirvesi’nde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın bile sağlık imkanlarını stratejik pazar ürünü olmaktan çıkaramadı. Aşı konusunda bilgiyi ve ürünü insanlığın adil şekilde erişimine sunmak gibi bir anlayıştan fersah fersah uzak olduklarını gördük” dedi.
24.03.2021
Vaka oranı en çok artan ve azalan iller açıklandı
Koronavirüsle mücadelede 100 bin nüfusta vaka oranı en çok artan ve azalan iller açıklandı.
23.03.2021
Vaka sayısı 7 kat arttı, aşı var, aşı olan yok
Ülke genelinde koronavirüs (Covid-19) vakalarının son günlerde yeniden artmaya başlaması, salgında mutasyon virüsünün hızlı bir şekilde yayılması endişesini de beraberinde getirdi. Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında kullanılan aşı, vatandaşlara uygulanmaya devam ediyor. Siirt genelinde aşılama oranının düşük olması vaka sayılarının yüzde 2’den yüzde 14’e yükselmesine neden oldu.
23.03.2021
Mutant virüslü vaka sayısı artıyor
Kademeli normalleşme ve dünyayı etkisi altına alan mutant virüs nedeniyle vaka sayılarında artış yaşandığına vurgu yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, elde edilen verilere göre her 10 pozitif testten 7’sinin mutant virüs olduğunu ifade etti.
23.03.2021
Koronavirüs, genç nüfusa kayıyor
Aşının önemine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, biri korona aşısı olmuş, diğeri ise olmamış evli çiftin akciğerleri arasındaki inanılmaz farkı gözler önüne serdi. Prof. Dr. Özkaya, "Aşıdan dolayı yaşlılarda hastalık görülme oranı azaldı ve hastalık genç nüfusa kaydı" dedi.
23.03.2021
Aşı yerine hap
Dünyanın ilk hap gibi yutulabilen Covid-19 aşısının hayvan deneylerinden umut verici sonuçlar çıktı, yakında insanlar üzerinde denenecek.
23.03.2021
Beyinle ilgili doğru bilinen yanlışlar
Vücudumuzun amiral gemisi olan beynimiz, milyarlarca sinir hücresinden oluşan bir muamma hâlâ. Tıp ve genetik bilimindeki gelişmeler bir yandan beynimizin yetenekleri ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmasını sağlarken diğer taraftan da yanlış bilinenleri düzeltiyor...
23.03.2021
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
E-Gazete
Günlük olarak gazetemizi okuyabilir, sayfalar arasında gezebilirsiniz.
Piyasalar
Fark %
BIST 100
1376
% -1.22
USD
8.1421
% -0.29
EURO
9.6991
% -0.08
GBP
11.198
% 0
Altın
453.848
% -0.94
VİDEO HABER
FOTO HABER
Bakan Koca: Salgında en zor dönemi yaşıyoruz
Sakarya’da trajikomik olay
Özel Kuvvetler’den gece sızma atlayışı
Annesinin ceset kokusunu bastırmak için parfüm sıkmış!
Bu böcek dünyada ikinci, Türkiye’de ilk defa Elazığ’da görüldü
En güçlü ordular belli oldu! Listede Türkiye de var
?
Kapat
KAPAT