Deprem bölgesinde hangi parti önde? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP milletvekilliği oy oranları...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Deprem bölgesinde hangi parti önde? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP milletvekilliği oy oranları...

Seçim 2023 Haberleri

64 milyon seçmen bugün itibarıyla sandığa gitti. Vatandaşların yeni Cumhurbaşkanı ile parlamentoda illerini temsil edecek milletvekillerini seçtiği oy pusulaları sandıklara atıldı ve sandıklar kapandı? Peki deprem bölgesinde durum ne? Hangi parti vekillik yarışında önde? İşte AK Parti, CHP, MHP, HDP, İYİ Parti oy oranları...

Türkiye, sandığa giderek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için oyunu kullandı. 64 milyonu aşkın seçmen arasından geçtiğimiz genel seçimlerde olduğu gibi yine yoğun bir katılım oranının olduğu görüldü.

Seçim gününün arka planda kalmayan önemli bir konusu vardı. Deprem bölgelerinde seçim. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremler sonrasında birçok il ve Kahramanmaraş'ta büyük bir yıkım meydana gelmişti. 

Aradan geçen 3 aylık sürede yaralar sarılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda deprem bölgesinde seçimin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin YSK tarafından yapılan açıklamada eğer deprem bölgesinde ikamet edenler farklı şehirlerde bulunuyorlarsa illerde ayrıca kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecekleri ifade edilmişti. 

Deprem bölgesinde hangi parti önde? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP milletvekilliği oy oranları...

DEPREM BÖLGESİNDE CHP, HDP, AK PARTİ, MHP, İYİ PARTİ HANGİ PARTİ ÖNDE?

Bugün ise seçmenler sandığa giderek oylarını kullandı ve artık sandıkların kapanmasının ardından "Deprem bölgesindeki illerde hangi parti kaç vekil çıkardı?", "Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa hangi parti kaç milletvekili çıkardı?", "Hangi parti önde?" sorularının yanıtı aranıyor. 

Türkiye Gazetesi Seçim 2023 ekranından kullanıcılar anlık olarak hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliğinde il il, dakika dakika sonuçlara erişebiliyor. Haberin devamında da deprem bölgesinde hangi ilden hangi partinin kaç vekil çıkardığına ilişkin detaylara ulaşabilirsiniz. 

KAHRAMANMARAŞ, ADANA, ADIYAMAN, HATAY, MALATYA HANGİ PARTİ KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

Depremin etkilediği şehirlerde sandıkların kapanması sonrasında veriler de gelmeye başladı. Yasakların kalkmasının ardından güncel sonuçlara anlık olarak hem bu sayfa üzerinden hem de Seçim 2023 sayfası üzerinden ulaşabileceksiniz.

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...