Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş, evinde Göztepe'yi devirdi (Beşiktaş 3-0 Göztepe)

Düzenleyen:
Beşiktaş, evinde Göztepe'yi devirdi (Beşiktaş 3-0 Göztepe)

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, evinde Göztepe'yi 3-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, evinde Göztepe'yi 3-0 mağlup etti.

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Serkan Çimen
Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Ruiz, Caner Erkin, Medel (Dk. 67 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup (Dk. 84 Muhayer Oktay), Boyd (Dk. 61 N'Koudou), Ljajic, Lens, Güven Yalçın
Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Sanneh, Leo, Poko, Borges (Dk. 75 Alpaslan Öztürk), Serdar Gürler, Deniz Kadah, Yasin Öztekin (Dk. 61 Andre Castro), Eren Derdiyok (Dk. 46 Halil Akbunar)
Goller: Dk. 45+2 Güven Yalçın, Dk. 54 Caner Erkin, Dk. 59 Ljajic (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 72 Poko (Göztepe), Dk. 73 Ruiz (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Oğuzhan’ın sağ kanattan ortasında penaltı noktası üzerinden Medel’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin sağından dışarıya gitti. 

6. dakikada Güven’in ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği şutta meşin yuvarlak üst direkten dışarıya çıktı. 

17. dakikada Adem Ljajic’in geriye pasında araya giren Serdar’ın ceza yayı üzerinde çektiği şutta meşin yuvarlak kaleci Karius’ta kaldı. 

42. dakikada defansın hatasında topu kapan Oğuzhan’ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top direkten ve kaleci Beto’da kaldı. 

45+2. dakikada Caner'in ceza sahası içi sol taraftan yerden ortasında altıpasta bulunan Güven Yalçın'ın boş kaleye dokunuşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0 

54. dakikada Beşiktaş ikinci golü buldu. Caner Erkin, ceza sahası dışı sol çaprazdan ceza sahasına ortasını yaptı. Vida'nın rakibiyle beraber müdahale etmek istediği top, kimseye temas etmeden arka direğe çarparak filelere gitti: 2-0.

59. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Lens'in pasında sol kanatta topla buluşan Adem Ljajic, Poko'yu geçtikten sonra ceza sahasına girdi. Ljajic'in kale sahası önünde sağ ayağıyla yerden sert şutunda, kaleci Beto'nun müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak direk dibinden ağlarla buluştu: 3-0.

79. dakikada Necip'in kendi yarı sahasından savunmanın arkasına gönderdiği uzun pasta topu kontrol eden Lens, kaleci Beto'nun önde olduğunu görüncü meşin yuvarlağı aşırtma vuruşla kaleye gönderdi. Ancak Beto güçlükle de olsa tokatlayarak topun ağlara gitmesine izin vermedi.

90+2. dakikada Halil Akbunar'ın pasında ceza sahasına giren Poko, topu Alpaslan Öztürk'e çıkardı. Bu oyuncunun kale sahasından yaptığı vuruşta kaleci Karius'a çarpan top direkten oyun alanına döndü.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş, evinde Göztepe'yi devirdi (Beşiktaş 3-0 Göztepe)

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, geçtiğimiz hafta Demir Grup Sivasspor'a kaybedilen karşılaşmanın ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti. Kalede sakatlığını atlatan Alman file bekçisi Karius'a görev veren Avcı, savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Vida, Ruiz ve Caner'den oluşturdu. Tecrübeli teknik adam sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek Dorukhan'ın yerine Oğuzhan'ı sahaya sürdü. Oğuzhan'ın orta sahadaki partneri ise Gary Medel oldu. Bu ikilinin hemen önünde Boyd, Ljajic ve Lens'e şans veren Avcı'nın gol yollarındaki tercihi ise Güven Yalçın oldu. 

Beşiktaş, evinde Göztepe'yi devirdi (Beşiktaş 3-0 Göztepe)

QUARESMA YEDEĞE

Abdullah Avcı, Göztepe karşısında Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'yı yedek kulübesine çekti. Geçtiğimiz hafta oynanan Demir Grup Sivasspor maçında gösterdiği performansla eleştiri oklarının hedefi olan Quaresma, 11'indeki yerini Jeremain Lens'e kaptırdı.

KARIUS KALEYİ DEVRALDI

Siyah-beyazlı ekibin Brescia ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Loris Karius, Panathinaikos ile oynan hazırlık maçı ve Demir Grup Sivasspor ile oynanan ligin ilk maçında formasından uzak kalmıştı. Hafta başından itibaren takımla çalışmalara başlayan Alman file bekçisi, Göztepe karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

Beşiktaş, evinde Göztepe'yi devirdi (Beşiktaş 3-0 Göztepe)

QUARESMA VE OĞUZHAN'A DESTEK

Vodafone Park'ta oynanan maçlardan önce bütün futbolcuları tribünlere davet eden siyah-beyazlı taraftarlar bu maç öncesinde de geleneği bozmadı. Karşılaşma öncesinde futbolcuları tribünlere çağıran taraftarlar, gösterdikleri performansla eleştiri oklarının hedefi olan Quaremsa ve Oğuzhan Özyakup'a destek çıktı. İki futbolcu coşkuyla tribünlere giderken Quaresma'nın Beşiktaş armasını öpmesi dikkatlerden kaçmadı.

ABDULLAH AVCI'NIN İLK İÇ SAHA MAÇI

Yeni sezon öncesinde siyah-beyazlı takımın başına geçen Abdullah Avcı, iç sahadaki ilk maçına Göztepe karşısında çıktı. Siyah-beyazlı ekibin başındaki ilk resmi maçında deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a mağlup olan Avcı, Göztepe karşısında ligdeki ilk galibiyetini arıyor.

Beşiktaş, evinde Göztepe'yi devirdi (Beşiktaş 3-0 Göztepe)

DORUKHAN KADROYA DAHİL EDİLMEDİ

Göztepe karşısında görev alamayan bir isim de Dorukhan Toköz oldu. Dün akşam saatlerinde yapılan antrenmanda bir sakatlık yaşayan 23 yaşındaki orta saha Göztepe maçının kadrosuna dahil edilmedi. Siyah-beyazlı kulüpten Dorukhan ile ilgili yapılan açıklamada, "Oyuncumuz Dorukhan Toköz dün akşam gerçekleştirilen antrenmanın son bölümünde aldığı darbe sonrası sol üst ön baldır adalesi (quadriceps) meydana gelen ödem nedeniyle maç kadrosunda yer almamıştır" denildi.

YENİ TRANSFERLER KULÜBEDE

Beşiktaş'ın geçtiğimiz günlerde Premier Lig ekibi Tottenham Hotspur'dan kadrosuna kattığı Kevin N'koudou, Göztepe maçının kadrosuna dahil edildi. Çarşamba gecesi Türkiye'ye gelen Fransız futbolcu, lisans işlemlerinin halledilmesinin ardından maç kadrosuna alındı. Öte yandan transfer döneminde kadroya dahil edilen Douglas ve Rebocho'da mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

ŞENOL GÜNEŞ BU KEZ TRİBÜNDE

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş de karşılaşmayı takip etti. Siyah-beyazlı ekipte 4 sene görev alan ve 2 şampiyonluk yaşayan Güneş, eski takımını bu kez tribünden takip etti. Şenol Güneş'e A Milli Takım Sorumlusu Selim Soydan da eşlik etti.

Beşiktaş, evinde Göztepe'yi devirdi (Beşiktaş 3-0 Göztepe)

EMİNE BULUT TEPKİSİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut için bu haftaki maçları 1 dakika geç başlatma kararı almıştı. Bu hafta Süper Lig, TFF 1'inci ve 2'nci ligde oynanacak diğer maçlarda olacağı gibi Beşiktaş - Göztepe karşılaşması da 1 dakika geç başladı. Ayrıca iki takım futbolcuları olaya tepki göstermek adına sahaya siyah-pankartla çıktı. 

Yaşanan olaya tribünlerdeki taraftarlarda kayıtsız kalmadı. Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte stadyumda 1 dakika boyunca tezahürat yapılmadı. 1 dakikanın ardından ardından Beşiktaş ve Göztepe taraftarları 'kadına kalkan eller kırılsın' şeklinde tempo tuttu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...