Bakan Osman Aşkın Bak: Olimpiyat rüyamız mutlaka gerçekleşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Osman Aşkın Bak: Olimpiyat rüyamız mutlaka gerçekleşecek

Spor Haberleri

Bakan Bak; “Spora devrim niteliğinde yatırımlar yaptık. Çıtayı öyle bir yükselttik ki, artık karar vericiler bile Türkiye’nin oyunlar için hazır olduğu fikrindeler” dedi.

HASAN SARIÇİÇEK'İN HABERİ - Esenler Belediyesi Yaz Spor Okulları kapanış töreninde ‘Spor Basını Buluşması’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Olimpiyatlar milyarlarca dolarlık dev bir organizasyon ama İstanbul’un olimpiyat rüyası mutlaka gerçekleşecek. Şimdi uygun zamanı bekliyoruz" dedi. İşte Bakan Bak’ın açıklamaları:

O GÜÇ BİZDE MEVCUT

"Türkiye uluslararası olimpiyatlara ve her spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak bilgi, birikim, güç ve beceriye sahiptir. Bu konuda 2000’den beri ülke olarak 2004, 2008, 2016 ve 2020 oyunlarına aday olarak çok önemli tecrübeler yaşadık. Şampiyonlar Ligi finali, UEFA Kupası finali gibi organizasyonları başarı ile gerçekleştirdik. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için önemli bir çalışma içindeyiz. O tecrübelerin ışığında spora devrim neiteliğinde çok ciddi yatırımlar yaptık. Çıtayı öyle bir yükselttik ki, artık  Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri bile Türkiye’nin oyunlar için hazır olduğu fikrindeler. Bu bile bize yeni ve büyük sorumluluklar yüklüyor. Niye? Olimpiyat oyunları spor organizasyonları içerisinde en saygın, en değerli ve en pahalı olanıdır. Ülke ekonomilerine ve sosyal gelişime etkisi, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük.

ÜLKEYİ TESİSLERLE DONATTIK

Türkiye olarak son 20 yılda adeta spor devrimi yaşanıyor. Mimarı da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Gençleri çok iyi anlayan bir lider, biz de yanında yetiştik, direktifiyle ülkeyi spor tesisleriyle donattık, 36 bin tesisi hizmete açtık. Sporu bir hayat tarzı hâline getirdik. Spor kültürünün güçlenmesi anlamında çok projeleri hayata geçirdik. Beş milyon gencin yetenek taramasını yaptık, 21 milyon gencimiz lisanslı spor yapıyor. Bu sayı daha da artacak. Her branşta madalya patlaması yaşanıyor. 480 gençlik merkezinde 250 bine yakın gencimiz kamp yapıyor, bölgedeki müzeleri geziyorlar"

GÖKSU: SPOR HAYATTIR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ‘’Her bir çocuğumuzun sporun bir dalı ile ilgilenmesini istiyoruz. Çünkü spor insanı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırır’’ dedi.

Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan’ın da katıldığı etkinlikte Göksu, “Esenler İstanbul’un en genç nüfusa sahip ilçesi. En önemli toplumsal dayanışma alanımız spor. Biz spor alanları ürettikçe, Esenler’de sosyal hayatın farklılaştığını görüyoruz. Esenler 2009’da göreve başladığımda suç ve suç işleme oranında ilk 3’teydi, öndeydi. Şimdi ise en az suç işlenen son ilçeler arasında” dedi.

Açıklamaların ardından yaz spor okullarına katılan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...