Brezilya kâbus gibi bir turnuva yaşadı

Brezilya kâbus gibi bir turnuva yaşadı

SPOR Haberleri

7-1'lik Almanya hezimetinden sonra Hollanda'ya da 3-0 kaybeden Brezilya büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Bugüne kadar tam 5 dünya şampiyonluğuna imza atan Brezilya, kendi evinde düzenlenen Dünya Kupası'nda büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Yarı finalde Almanya'ya 7-1 yenilerek tarihinin en ağır hezimetlerinden birini gören sambacılar, üçüncülük maçında da Hollanda'ya 3-0 mağlup olarak hatırlamak istemeyeceği bir kupa macerası yaşadı. Bu Dünya Kupası'na kadar Brezilya sadece 1 kez 3 golle kaybetmişti. Ama şimdi bu ve daha fazlası dört günde iki kez oldu. Brezilya'nın istatistik karnesini yıkan bir diğer detay da peş peşe gelen mağlubiyetler oldu. Sambacılar 1974'ten beri ilk kez Dünya Kupası'nda üst üste maç kaybetti. Böylelikle 2014 Dünya Kupası Brezilya için, kalesinde en fazla golü gördüğü turnuva oldu. Brezilya ayrıca 1986'dan sonra Dünya Kupası tarihinde 14 ve üzeri gol yiyen son takım oldu.
Tebrikler Brezilya!
Brezilya'nın kendi evinde düzenlenen bir turnuvada "rezil olduğunu" yazan ülke basını bunu büyük bir fiyasko olarak nitelendirdi. O Globo gazetesi, "Brezilya'nın kötü rekorlar kırdığı bir Dünya Kupası geçirdiğini" yazıp, 1974 yılından sonra ilk kez bir Dünya Kupası'nda arka arkaya iki yenilgi alındığı ve ilk yarıda 5 gol yeme rekorunu egale edildiği hatırlatıldı. "Melankolik bir son" başlığını atan Lance gazetesi de "Teknik Direktör Scolari'nin Almanya karşısında alınan 7-1'lik yenilgiyle açılan yarayı küçültme girişimlerinin işe yaramadığını, Hollanda karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyetle yaranın daha da açıldığını" yazdı. Bu arada Brezilya ile ezeli rekabet içinde olan Arjantin'in önemli gazetelerinden biri "Ole"nin "Tebrikler Brezilya" başlığıyla, alaylı bir ifadeyle çıkması dikkati çekti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...