Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Fener çok kral!

Fener çok kral!
Fotoğraf Başlığı Fener çok kral!

Sarı lacivertliler dişli çıkan rakibi karşısında King’in iki golüyle güldü, grupta liderliği ele geçirdi. İsmail Kartal’ın takımı 15. resmî maçını da kazandı.

Kaydet
a- | +A

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Üçüncü İsmail Kartal döneminde hem ligde hem de Avrupa’da yoluna doludizgin devam eden Fenerbahçe, Spartak Trnava deplasmanından da galibiyetle ayrıldı. Hoca’nın hafta sonunda oynanacak Kasımpaşa maçını düşünerek rotasyonlu bir kadro çıkardığı karşılaşmada maçın kahramanı; bu sezon Tadic’in gerisinde kalsa da son haftalarda yükselen formuyla göz dolduran Norveçli King oldu: 2-1.

KARTAL'DAN HAMLE

Maçın ilk yarısında topa rakibinden çok daha fazla sahip olan Fenerbahçe buna rağmen kapalı Trnava savunmasını aşmakta zorlandı. İsmail Kartal takımın oyundaki ritmini ve enerjisini yukarıya çekmek için 63’te Djiku, Szymanski ve Fred’i oyuna sürdü. Bu hamle kısa sürede sonuç verdi. Maçın 70. dakikasında Kent’in pasıyla ceza sahası yayında topla buluşan King tabelayı değiştirdi: 1-0.

İKİ GOL VAR'A TAKILDI

81’de bu kez soldan ceza sahasına sokulan Fred’in pasında topla buluşan King boş kaleye sadece dokundu ve Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı: 2-0. 88’de Oosterwolde’nin kaptırdığı topu iyi değerlendiren Ofori takımını umutlandırdı: 2-1. Kalan bölümde Szymanski ve Tadic’in gollere VAR kontrolüyle iptal edildi. Savunmasında açık vermeyen Fenerbahçe, tüm resmî maçları kazanma geleneğini sürdürdü.

HAMLEMİZ İŞE YARADI

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söylerken, “Rakibi açmakta zorlandık. Oyuncu değişikliklerinden sonra maçı değiştirdik. Rakibe fazla bir pozisyon vermedik. Daha farklı da kazanabilirdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum” derken, “Biz kendi işimize bakıyoruz. Bütün oyuncularıma güveniyorum. King her zaman hazır bir oyuncu. Her oynadığı maçta takıma katkı veriyor” sözlerini kullandı.

Bu arada F.Bahçe’nin bu sezonki müthiş performansı devam ediyor. İsmail Kartal’ın takımın başında çıktığı 15. maçı da kazanan sarı lacivertliler kelimenin tam anlamıyla parmak ısırtıyor. Spartak Trnava karşısına yedek ağırlıklı bir takımla çıkmasına rağmen üç puan almayı bilen Fener bu sezon Avrupa’da oynadığı sekizinci maçtan da galip ayrıldı. Kanarya Süper Lig’de de oynadığı yedi karşılaşmayı kazandı.

BAKMADAN GEÇME
Türkiye
HABER

Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi müjdesi! 3 takım gruplara katılabilir! Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a fırsat doğdu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.