Göztepe - Altay maçında holigan rezaleti! Sahaya atladı, kaleciye saldırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Göztepe - Altay maçında holigan rezaleti! Sahaya atladı, kaleciye saldırdı

SPOR Haberleri

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında oynanan Göztepe - Altay maçında sahaya giren bir holigan, elindeki sopayla Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. Ozan yerde kalırken ambulansla hastaneye kaldırıldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti. Hakem ise maçı tatil etti. İzmir derbisinin 24. dakikasında yaşanan bu şiddet olayının ardından gözler TFF'ye çevrildi.

İzmir’de saat 19.00’da başlayan Göztepe-Altay derbisi çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Altay tribününden Göztepe tribününe fişek atılırken, sahaya giren bir Göztepe taraftarı Altay kalecisi Ozan’a korner diğeri ile saldırdı.

TRİBÜNLERDE FİŞEK SAVAŞI

Spor Toto 1. Lig’de ezeli rakipler Göztepe ve Altay’ın maçına taraftarlar büyük ilgi gösterirken, karşılaşmanın 19. dakikasında sonra olaylar çıktı. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar feci şekilde yaralandı.

KALECİ AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI

Bunun üzerine sahaya 2 ambulans girerken maç durdu. Bu sırada sahaya inen bir Göztepe taraftarı ise korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan’a saldırdı. Ozan'a direkle darbeler indiren taraftar yaka paça gözaltına alındı. Aldığı darbeler sonrasında yaralanan Ozan yerde kalırken ambulansla hastaneye kaldırıldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti.

Futbolular ve hakemler soyunma odasına girdi. (İHA)

https://twitter.com/cicibilgili/status/1596905014660067328?s=46&t=7wyfgknfJ_pnVvomXaT19w

Göztepe - Altay maçında holigan rezaleti! Sahaya atladı, kaleciye saldırdı

MAÇ TATİL EDİLDİ

Futbolular ve hakemler soyunma odasına girdi. Maç, hakem tarafından 22. dakikadan itibaren tatil edildi. Güvenlik güçleri tarafından Göztepe taraftarları stattan boşaltırken, Altay taraftarlarının stadı terk etmesine henüz izin verilmedi.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1596943077553631233

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, olaylı derbiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Çelik, süreci takip edeceklerini bildirdi.

"Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiseler hepimizi çok üzdü. Yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz. Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz. Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir."

Yaralanan taraftarlara ve saldırıya uğrayan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e geçmiş olsun. Bu saldırganlar Göztepe ve Altay’ı temsil edemez. Tüm vatandaşlarımız provokatörlere karşı dikkatli olmalıdır. Sporun ruhuna ve huzurumuza gölge düşürmeye çalışanlar gereken cezayı alacak."

Göztepe - Altay maçında holigan rezaleti! Sahaya atladı, kaleciye saldırdı

TFF'DEN KINAMA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay derbisinde yaşananlarla ilgili kınama mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "İzmir'de Göztepe ile Altay arasında oynanan TFF 1. Lig karşılaşmasında yaşanan olayları ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e yapılan alçakça saldırıyı kınıyoruz. İzmir'in rekabet içindeki iki güzide kulübünün futbol sahasındaki mücadelesinin bir şölene dönüşmesi beklenirken fair play ruhundan ve sporun birleştirici kültüründen nasibini almamış saldırganların, insan hayatını tehlikeye atan bu tip davranışları kesinlikle kabul edilemez." denildi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin olaydan hemen sonra iki kulübün başkanlarını arayarak bilgi aldığı ve Göztepe ile Altay camialarına geçmiş olsun dileklerini ilettiğinin aktarıldığı açıklamada, "Yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen karşılaşmada, bazı futbolseverlerin atılan işaret fişeği nedeniyle yaralanmış olmasının derin üzüntüsü içindeyiz. Yaralanan futbolseverlere acil şifalar dilerken, sahaya giren saldırganın şiddetine maruz kalan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e de geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Göztepe-Altay karşılaşmasıyla ilgili gerekli işlemler ve soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın adli sürecinin de takipçisi olacağız." ifadeleri kullanıldı.

 

Göztepe - Altay maçında holigan rezaleti! Sahaya atladı, kaleciye saldırdı

KASAPOĞLU DA KINADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay maçında yaşananları kınadı.

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Spor Toto 1. Lig'deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Göztepe - Altay maçında holigan rezaleti! Sahaya atladı, kaleciye saldırdı

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...