Hamza Yerlikaya, 'Hedef 2016 ve 2020'

/ Kaynak: CHA
Hamza Yerlikaya, 'Hedef 2016 ve 2020'

SPOR Haberleri  / CHA

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Güreş Milli takım kadrolarını daha da gençleştireceklerini belirtti.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de dün başlayan Büyükler Dünya şampiyonası müsabakalarını takip eden Hamza Yerlikaya, kendi başkanlığı döneminde ilk defa dünya şampiyonası mutluluğunu yaşıyor. Dünya şampiyonası kendileri için bereketle başladığını belirten Yerlikaya, takımlardan başarı beklediklerini kaydetti. Asıl hedeflerinin 2016 ve 2020 olimpiyatları olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Olimpiyatlarda daha genç, daha dinamik bir kadro oluşturacağız. Nasıl ki buradaki arkadaşlarımız mücadele ediyorlarsa 2016 dada aynı mücadeleyi gösterecekler. Gençlerimiz tecrübeli arkadaşlarımızın tecrübeleriyle, enerjilerini birleştirerek İnşallah 2016 da o beklenen özlenen ve son iki olimpiyatlarda alamadığımız altın madalyayı alacaklar."


Federasyon Başkanı Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dün itibari ile Bismillah dedik ve sporcu kardeşlerimiz mücadeleye başladılar. İlk madalyamız Sezer'den geldi. Tabi diğer arkadaşlardan da madalya bekliyorduk ama olmadı. Spor içerisinde bu tür şeyler olabiliyor. İlk dünya şampiyonasının ilk gününde madalya ile başlamak güzel. İnşallah bu avantajı bugünde yarışacak arkadaşlarda madalya kazanarak serisine devam ederiz. Her günü bir madalya ile geçirebilirsek ne mutlu bize diye.''


Yerlikaya, sözlerine şu şekilde tamamladı:
"Büyükler kategorisinde ilk dünya şampiyonası bereketle başladı. Bu milletin duası ve sevgisi bizimle birlikte. İnsanlarımızın beklentisi var. Bu beklentilere cevap vermek sporcularımızın elinde. Biz sporcularımıza devletimizin bize verdiği tüm imkanları seferber ettik. Çalışma az mı ve kararlılıkta var sporcularımızda bizi de milletimizi de mutlu edecekler."


Serbest Milli takımda Dünya şampiyonalarında madalya alan tek sporcu Sezer Akgül ise '' Bir yıldan beri şampiyonaya hazırlanıyorduk. Buraya altın madalya için geldik. 2005 yılında en son Başkanımız Hamza Yerlikaya dünya şampiyonu olmuştu. Bende onun gibi altın madalya için geldim ama bronzda kaldım. Allaha şükür bronz kazandık ve Türkiye'ye bronz madalya ile döneceğim. Diğer arkadaşlarım inşallah altın madalya alacak. Bu benim için ikinci dünya madalyası oldu. Bugün inşallah benim hatamı diğer arkadaşlar telafı edecek. Onlar altın madalya kazanacak buna inanıyoruz. 'Her şey bu vatan bu millet için'
Gönül burada altın gümüş isterdi ama yarı finalde kaybettim ve bronz madalyada kaldım. İnşallah benim yaptığım hatayı arkadaşlarım telafi edecek ve altın madalyayı kazanırlar" diye konuştu.
SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...