Hollanda'nın bu kupadaki yıldızı Cody Gakpo! Katar'a da attı, 3'te 3 yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hollanda'nın bu kupadaki yıldızı Cody Gakpo! Katar'a da attı, 3'te 3 yaptı

SPOR Haberleri

2022 Dünya Kupası'nda A Grubu'nu Hollanda lider tamamladı. 3. maçta Katar'ı 2-0'la geçen Portakallar, 7 puanla grubu lider bitirdi. Her turnuvada bir yıldız çıkarmayı başaran Hollanda'da bu kez Cody Gakpo adından söz ettiriyor. PSV'nin 23 yaşındaki kanat forveti gruptaki 3 maçta da gol atmayı başardı.

2022 Dünya Kupası A Grubu’nda son maçlar oynandı. Hollanda, ev sahibi Katar ile Al Bayt Stadyumu’nda karşılaşırken, müsabakada Gambiyalı hakem Bakary Gassama düdük çaldı.

GAKPO TARİHE GEÇTİ

26. dakikada Klaassen’in pasıyla ceza sahasına giren Gakpo, Hollanda’yı 1-0 öne geçiren golü attı. 23 yaşındaki futbolcu 2022 Dünya Kupası’nda 3 grup maçında da gol atan ilk futbolcu oldu.

Portakallar, ikinci yarıya da golle başladı. Depay’ın şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Frenkie de Jong farkı 2’ye çıkaran golü kaydetti. Skor avantajını eline alan Hollanda, rakibine de gol izni vermedi ve mücadeleyi 2-0 kazanarak puanını 7’ye yükseltti.

Beşiktaşlı Wout Weghorst, 83. dakikada Gakpo’nun yerine oyuna dahil oldu. Katar ise 3 maçta puan alamayarak şampiyonaya veda etti. Hollanda'nın ikinci golünden sonra oyunda tempo iyice düştü. Avrupa ekibinin 90+2. dakikada Berghuis ile bir şutu da direkten döndü.

Hollanda'nın bu kupadaki yıldızı Cody Gakpo! Katar'a da attı, 3'te 3 yaptı

https://twitter.com/OnsOranje/status/1597638176516239360

Stat: Al Bayt

Hakemler: Bakary Gassama (Gambiya), Elvis Noupue (Kamerun), Mahmoud Abouelregal (Mısır)

Hollanda: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, De Roon (Dk. 83 Koopmeiners), De Jong (Dk. 86 Taylor), Dumfries, Blind, Gakpo (Dk 83 Weghorst), Klaassen (Dk. 66 Berghuis), Depay (Dk. 66 Janssen)

Katar: Barsham, Miguel, Khoukhi, Hassan, Mohammad (Dk. 85 Khidir), Ahmed, Madibo (Dk. 64 Boudiaf), Alhaydos (Dk. 64 Assadalla), Hatem (Dk. 85 Alaaeldin), Ali (Dk. 64 Muntari), Afif

Goller: Dk. 26 Gakpo, Dk. 49 De Jong (Hollanda)

Sarı kart: Dk. 52 Ake (Hollanda)

Hollanda'nın bu kupadaki yıldızı Cody Gakpo! Katar'a da attı, 3'te 3 yaptı

HER MAÇ GOL ATTI

Hollanda'da Cody Gakpo gollerine Katar karşısında da devam etti. Ekvador ve Senegal maçlarında birer gol atan Gakpo, Katar maçını da boş geçmedi.

Hollanda'nın 23 yaşındaki oyuncusu, turnuvadaki üçüncü maçında üçüncü golünü attı. Gakpo, gol krallığı yarışında da Enner Valencia ve Kylian Mbappe'yi yakaladı.

Al Bayt Stadı'ndaki mücadeleyi 66 bin 784 kişinin izlediği açıklandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...