Milliler Çekya'yı da devirdi! Bizi izlemeye devam edin

- Güncelleme:
Milliler Çekya'yı da devirdi! Bizi izlemeye devam edin

Spor Haberleri

EURO 2024 elemelerine hazırlanan ay yıldızlı ekibimiz hem aldığı skor hem de futboluyla umut saçtı. Enes Ünal’ın golüyle öne geçen takımımıza Cerny karşılık verdi. Kaptan Hakan Çalhanoğlu galibiyeti getirdi

UĞUR AKTAN'IN HABERİ

Diyarbakır’daki özel maçta İskoçya’yı deviren A Millî Takım’ımız, Gaziantep’te konuk ettiği Çekya karşısında da sahadan galibiyetle ayrıldı: 2-1. Dünya Kupası sebebiyle verilen arayı, mart ayında başlayacak EURO 2024 elemeleri öncesi hazırlık karşılaşmalarıyla değerlendiren ay yıldızlı takımımız futboluyla umut verdi. Galibiyeti getiren goller bu sezon La Liga’daki formuyla dikkat çeken Enes Ünal ve kariyerini Inter’de sürdüren Hakan Çalhanoğlu imzalıydı. 

ASİSTLER CENGİZ'DEN

Aktif hakemliği bırakıp TFF’de eğitimci olan Cüneyt Çakır’ın ilk beş dakikasında düdük çalarak jübilesini yaptığı karşılaşmada gol perdesi 31’de açıldı. Cengiz’in pasını iyi değerlendiren Enes düzgün bir vuruşla takımımızı öne geçirdi: 1-0. Maçta ilk yarı bu skorla sona ererken, 56’da sahneye çıkan Cerny çok uzaklardan çıkardığı şutta büyük bir hata yapan Doğan Alemdar’ı avladı ve mücadelede skora denge geldi: 1-1.

GAZİANTEP'TE KEYİF

Tribünlerin Arda Güler lehine yaptığı tezahüratların ardından genç yıldız adayı 68’de oyuna dahil olurken, 70’te Cengiz’in pasında topla buluşan Çalhanoğlu, çaprazdan çektiği sert şutla maçın skorunu belirledi: 2-1. Büyük çoğunluğu Gaziantepli olan futbolseverler millî takımımızın sergilediği oyundan ve gelen galibiyetten keyif alırken, Türkiye önümüzdeki zorlu karşılaşmalar öncesi geleceğe dair ışık verdi. 

BİR RAHAT BIRAKIN!

A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz karşılaşmayı değerlendirirken, “Taktiksel olarak hem defansif, hem ofansif yönden gerçekten iyi bir gelişme kaydettik. Arkada sağlam durduk. Tek şut kaleye geldi, o da gol oldu. İskoçya maçında da aynıydı” derken, “Dört oyuncu ilk defa A Millî Takım’da oynadı. Bu benim için çok önemli. Beni, ekibimi, takımımızı rahat bırakırlarsa biz bir aile olacağız, daha çabuk kaynaşacağız. Bize güvenmeleri gerekiyor. Sahada tecrübeliler ve gençler ile birlikte iyi bir denge kuruyoruz. Biraz daha süre tanırlarsa, daha iyi yerlere varacağız” şeklinde konuştu. Alman çalıştırıcı, Arda Güler için de, “Jorge Jesus, onu çok yavaş bir şekilde adapte etmemiz ve dikkatli olmamız gerektiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

ARDA TARİHE GEÇTİ

∂ G.Antep’te tribünler ikinci yarıda Arda Güler’in maça girmesi için tezahürat yaptı. 68. dakikada Stefan Kuntz tarafından sahaya sürülen 25 Şubat 2005 doğumlu Arda millî formayı en genç yaşta giyen dördüncü futbolcu olmanın gururunu yaşarken, “Benim için çok özel bir gündü. Her çocuğun hayalidir millî takımda oynamak. Çok şükür hayalim gerçek oldu” dedi.

MART AYINA HAZIR OLMALIYIZ

Kaptan Hakan Çalhanoğlu maçtan mutlu ayrıldıklarını söylerken, “Atmosfer çok güzeldi. En son maçtaki gibi oynadığımız performansı yansıtmak istedik. Ara sıra zorluklar yaşadık. Sonuna kadar skoru tuttuk. İyi mücadele ettik. İstekli, arzulu oynadık. Mart ayındaki maçlar bizim için çok önemli. Oraya hazırlanacağız” dedi.

EFSANEYE VEDA

Türk futbolunu üst seviyede temsil eden Cüneyt Çakır, hakemlik kariyerini noktaladı. Dünkü maçın ilk beş dakikasında düdük çalan, daha sonra oyunu durduran Çakır, alkışlarla kenara gelerek yerini William Collum’a bıraktı. Tribünlerden “Türkiye seninle gurur duyuyor” sesleri yükselirken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Çakır’a çiçek ve plaket verdi.  Çakır, “Gurur duyduğum bir gün oldu. Hakemlerimize güvensinler” dedi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...