Paris'te hedef 4 madalya

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Paris'te hedef 4 madalya

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

“Atletizmde eğitimden lisanslı sporcu sayısına, gelişen derece ve kazanılan madalyalara dek büyük bir devrim gerçekleştirdik. Paris’e hazırız. Dereceler çok iyi, umudumuz dağ gibi ve gönlümüz rahat.”

HASAN SARIÇİÇEK'İN HABERİ - Haydi hep birlikte Paris’e koşuyoruz! Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve MHK Başkanı Mustafa Akyavaş gazetemizi ziyaret ederek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. İşte, “Paris’te tarih yazmaksak dönmem, atletlerimize o kadar çok inanıyor ve güveniyorum” diyen Başkan Çintimar’ın o iddialı açıklamalarından öne çıkanlar…
Her alanda devrim yaptık

> Siz bu denli iddialı konuşturan şey ne?
“Atletizmde eğitimden lisanslı sporcu sayısına, uluslararası temsilden organizasyonlara, gelişen derece ve kazanılan madalyalara dek büyük bir devrim gerçekleştirdik. Dereceler çok iyi, umudumuz dağ gibi ve gönlümüz rahat. Paris 2024 için sabırsızlanıyoruz. Oyunlar yarın yapılsa Paris’te 20 atletle ülkemizi sporcu ile temsil edeceğiz. İnanın hiç olmadığımız kadar iddialıyız. Paris 2024’te 4 altın ve ötesini hedefliyoruz. Güzel olan şu ki; 2012 Londra ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarından daha iyiyiz. Çünkü dereceleri karşılaştırdığımızda 4 madalyanın matematiksel olarak mümkün olduğu görüyoruz.” 

HER ŞEY KONTROL ALTINDA

> Peki nasıl bir hazırlık planı yaptınız?
“TAF madalya potansiyeli olan sporcularımızı 2024 Paris Podyum Hedefli Sporcu Grubu olarak belirledik, hiçbir şeyi tesadüfe bırakmadık. Olimpik Performans Direktörlüğü adında bir birim kurduk, elit gurubun hazırlık süreçlerini bilimsel temellerde yönetip takip etmekteyiz. Özellikle 2024 Paris hedefli sporcu grubumuzun antrenörleriyle antropometrik ölçümleri, performans testleri ve sakatlık risk analizleri yapıldı.”

BİR YILDA 90 AYRI REKOR

> 2023’te kırılan Türkiye rekorları ve kime ait?
“Sporcularımız 2023 yaz sezonunda şu ana kadar Türkiye rekorlarının gelişimine katkı anlamında 30 açık saha, 30 salon olmak üzere 60 ve toplamda 90 rekor kırdı. Salon sezonunun son yarışması 23-24 Aralık tarihinde Bursa’da yapılacak. Hâliyle Rekor Deneme Yarışmalarında yeni rekorlarla 2023 sezonunu sonlandıracağız.”

HEDEF 4 ALTIN VE ÖTESİ

> Paris Olimpiyatları ile ilgili beklentiniz nedir?
“Atletlerimize olan inancımız tam; 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar, üç adım atlamada Necati Er, sırıkla atlamada Ersu Şaşma, cirit atmada Eda Tuğsuz, 20 km yürüyüş branşında Salih Korkmaz, üç adım atlamada Avrupa Salon şampiyonumuz Tuğba Danışmaz’ı madalya hedefi olan sporcularımızın listesinde ilk sıralarda gösterebiliriz. Paris’i iple çekiyoruz. Tabi ki Dünya Şampiyonumuz Ramil Guliyev, genç yeteneklerimiz 400 metre engelli branşında İsmail Nezir ve Berke Akçam’dan final bekliyoruz. Belki de tarihimizde bir ilki daha yaşayacak ve 400 metre engelli branşında üç sporcumuzu final yarışmasında izleyeceğiz.”

ORGANİZASYONDA ÖNDEYİZ

> Ev sahipliği yaptığımız uluslararası organizasyonlar neler?
“2023 sezonu deprem felaketi nedeniyle çok zor geçti. Felaketin bir ay sonrasında Avrupa Atletizm Birliğinin en önemli organizasyonlarından olan Avrupa Salon Şampiyonasına ev sahipliği ederek zor günlerde dahi organizasyonları başarı ile yapabileceğimizi dünyaya gösterdik. Balkan Şampiyonaları ile sezonu uluslararası faaliyetlerle sonlandırdık. Ayrıca 2024’te de ilkleri yaparak, Olimpiyat Oyunları için kota yarışması olan Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonasını 21 Nisan tarihinde, Avrupa Kros Şampiyonasını ise 8 Aralık tarihlerinde Antalya’da organize edeceğiz.”

TESİS HAMLESİ ÖNEMLİ

> Kazandırılan tesisler ve özellikleri neler?
“Atletizm Federasyonu için en önemli kazanımlardan biri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan İzmir’deki TAF Turkcell Yüksek Performans Kamp Merkezimizdir. Avrupa Salon Şampiyonası öncesinde Ataköy Atletizm Salonunda yapılan revize ve yenileme çalışmaları ile tesisimiz WA Category V seviyesinde yükselerek sadece ülkemizin değil Avrupa’nın da önemli bir tesisi olarak birçok organizasyona ev sahipliği yapar hâle gelmiştir.” 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...