Rüzgâr gibi geçti, Erciyes'i ateşe attı
Beşiktaş Olimpiyat Stadında 14 dakikada bulduğu 3 golle Erciyes'i yenerek ateşe attı.
Trabzon deplasmanında 1 puanı son anda kurtararak ikinci yarıya başlayan Beşiktaş, temposuz orta sahasıyla başladı mücadeleye. Forvet arkasında Oğuzhan'ın yerine tekrar Fernandes'i alan Bilic'in takımı, Portekizli oyuncunun isteksiz oyunuyla pozisyon bulmakta güçlük çekti. Kayseri Erciyesspor'un üzerine kanatlardan gitmeye karar veren ancak Gökhan Töre'nin başarısız ortalarıyla Jorgacevic'i rahatsız edemeyen Beşiktaş, ilk tehlikeli pozisyonunu 18. dakikada Almeida'nın şutuyla üretti. 27. dakikada Fernandes net bir pozisyonu heba ederken, Beşiktaş, 1 dakika sonra Oğuzhan'ın şutuyla şansını denedi. Olcay'ın sazı eline almasıyla rakibini zor duruma sokana pozisyonlar üreten siyah-beyazlılar, 43. dakikada küskün futbolcusu Fernandes'le 1-0 öne geçti. Gökhan Töre sağdan aldığı topu ceza sahasında Portekizliye çıkardı, Fernandes gelişine vurarak kaleciyi mağlup ederek ilk yarının skorunu belirledi.İkinci yarıya Kerim-Vleminckx değişikliğiyle başlayan K.Erciyesspor, Pedro Franco'nun uzaklaştıramadığı topta Murat'ın sert şutuyla gole yaklaşsa da direği geçemedi. 53'te Atiba'nın ara pasını çizgi üstünde kapan Gökhan Töre, hızla ceza sahasına girerek skoru 2-0 yaptı. Golün ardından oyundan iyice kopan Erciyes, 4 dakika sonra kalesinde bir gol daha gördü. Siyah-beyazlıların genç yıldızı Oğuzhan, uzaktan bir şutla skoru 3-0 yaptı. Oyunu rölantiye alan Beşiktaş karşısında pozisyon aramaya devam eden Kayseri ekibi, 68'de oluşan karambolde Mangane'nin golüyle farkı 2'ye indirdi. Zaman zaman yakaladığı kontra ataklarla pozisyon üretmeye çalışan Erciyes son dakikada durumu 3-2 yaptı. Yasin'in ortaladığı topu uzaklaştıramayan Serdar'ın topunu Tolga son anda kurtardı. Vleminckx önünde kalan topu filelere göndererek skoru 3-2 yaptı. Uzatmalarda yaşanan heyecan fırtınasından gol sesi çıkmayınca karşılaşma 3-2 Beşiktaş'ın lehine sonuçlandı.İYİ VURMUŞUM FENA DEĞİL!
Uzaktan attığı nefis golle galibiyeti perçinleyen isim olan Beşiktaş'ın genç yıldızı Oğuzhan Özyakup, "Fena gol olmadı" dedi. Takım arkadaşlarının kendisini daha çok şut çekmesi yönünde cesaretlendirdiğini söyleyen Oğuzhan, "Vurmadan önce Gökhan arkadan bağırdı (vur) diye. Maçtan önce röportaj verecek üç isimden ikisi yazılmıştı. Necip, 'Gol attıktan sonra röportaj yapacak üçüncü isim sen olacaksın' demişti. Gol attığım için çok mutluyum" dedi.
SLAVEN BİLİC:
Genetik bir arıza var!
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, K.Erciyes maçının ardından yaptığı açıklamada oyuncularına mesajlar gönderdi. 3-0 öne geçtikleri bir maçı koparmaları gerektiğini söyleyen Bilic, "70 dakika iyi bir futbol oynadık. Sonra aniden durduk. Durmamızın nedeni rehavet ve profesyonel anlayıştan uzaklaşmamız oldu. Fiziksel performansla ilgisi yok. 3-0'dan sonra koparmamız gerekiyordu. Ama bunu başaramadık. Daha önce de benzer durumlar yaşanmış. Bunu genetik bir arıza olarak görüyorum. Kesinlikle değiştirmemiz gerekiyor. Skor ne olursa olsun Beşiktaş'ın sadece ismi maç kazandırmalı. Büyük bir ismimiz var. Oyun 3-0 durumdayken rakibin fişini çekecek deneyimde oyuncularımız var" diye konuştu. Bilic, Kasımpaşa yerine Olimpiyat Stadı'nda maç oynamalarıyla ilgili olarak da "Kasımpaşa ile kulübümüz arasında ilişkiler şu ara iyi değil. Malum maç nedeniyle problemler yaşanıyor. Zemin iyiydi ama orada oynasaydık daha kalabalık bir taraftar grubu olabilirdi" ifadelerini konuştu.
|
5 ay sonra yine Erciyes'e gol attılar!
Trabzonspor'la berabere kalarak şampiyonluk yolunda yara alan Beşiktaş'a K.Erciyes ilaç gibi geldi. Siyah-beyazlılar 3 puanı 3 golle alırken, karşılaşmada Beşiktaş'ın ilk iki golünü atan Fernandes ve Gökhan Töre uzun bir süre sonra ağları havalandırdı. Ligdeki son gollerini 2. haftada deplasmandaki K.Erciyesspor maçında kaydeden iki oyuncu 5 ay suskunluktan sonra aynı takıma karşı gol atmayı başardı. Fernandes bu sezon ikinci, Gökhan ise 3. golünü kaydetti.
TOP OYNANIRKEN KURAL DEĞİŞMEZ
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Futbol Federasyonu'nun kötü ve çirkin tezahüratı düzenleyen Futbol Disiplin Talimatı'nı değiştirmesine tepki gösterdi. "Küfre karşı 'sıfır tolerans' çok zor bir konudur, hatta imkânsızdır" diyen Orman, "Top oynanırken kural değişmez. Bu kuralın bir an önce yeniden görüşülmesi lazım" dedi. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın tepkisine destek veren Galatasaraylı yönetici Sedat Doğan da, "Kulüplerin sırtına böyle bir yük bindirmek olacak şey değil" ifadelerini kullandı.
Yeni rota Sakarya!
Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarlar ilgi göstermedi. Soğuk hava nedeniyle tribünler boş kalırken, yaklaşık 7 bin taraftar karşılaşmayı takip etti. Fenerbahçeli bir taraftarın tribünde Alex atkısı açması ise dikkat çekti. Olimpiyat Stadı'nda taraftarın ilgisizliği ve güvenliğin yetersizliği sebebiyle Bursaspor maçının Sakarya'da oynanması gündeme geldi. Beşiktaşlı yöneticilerin bunun için hazırlıklara başladığı öğrenildi.
Pedro Franco ilk defa 11'de
Teknik Direktör Slaven Bilic, K.Erciyesspor karşısında Pedro Franco'ya ilk 11'de şans tanıdı. Ligin ilk yarısındaki 17 maçta forma giyemeyen Pedro Franco, ilk defa geçen haftaki Trabzonspor karşılaşmasının 62. dakikasında oyuna girmişti. Kolombiyalı ilk defa 11'de forma giydi.
Sezer Öztürk'e af geliyor!
İbrahim Toraman'la yaptığı kavga sonrasında kadro dışı bırakılan Sezer Öztürk'e af geliyor. Başkan Fikret Orman'la kulüp binasında bir araya gelen Sezer'in menajeri Özkan Doğan, "Başkan anlayış gösterdi. Sezer de bundan sonra bu sevgiye layık olmaya çalışacak" dedi.
LESCOTT TRANSFERİ KAPANDI
Beşiktaş'ın uzun süredir temasta olduğu Manchester City'nin defans oyuncusu Joleon Lescott, kulübünde kaldı. Devre arasında istediği stoper transferini gerçekleştiremeyen Man.City'nin hocası Pellegrini'nin, Lescott'u bırakmaması üzerine Beşiktaş için bu transfer kapanmış oldu. Beşiktaş Yönetimi 3 Şubat akşamına kadar diğer seçenekleri değerlendirmeye çalışacak.
Seba unutulmadı
Beşiktaşlı taraftarlar, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir hastanede yatan kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'yı unutmadı. Seba için tribünlere "Geçmiş olsun efsane başkan Seba" yazılı pankart asıldı. Beşiktaşlı futbolcular da sahaya "Geçmiş olsun efsane başkanımız" yazılı pankartla çıktı.
Jones tribünden izledi
Beşiktaş'ın yeni transferi Jermaine Jones, takımının K.Erciyes ile oynadığı maçı tribünden izledi.Teknik Direktör Slaven Bilic maçtan önce, "Jones oyunun iki yönünü de oynayan bir isim. Takıma kalite katacak" değerlendirmesinde bulundu.
Tolga'ya göz değdi!
Beşiktaş'ın başarılı kalecisi Tolga Zengin, dün büyük bir fedakarlık göstererek maça çıktı. Gözünde çıkan arpacık sebebiyle görmekte bile zorluk yaşayan tecrübeli kaleci teknik heyete oynayacağını söyledi. Maçtan önce yapılan tedaviye rağmen Tolga'nın gözü sık sık sulanınca sağlık ekibi maç boyunca pansuman yapmak zorunda kaldı.
Akgün Beşiktaş'a karşı
Devre arasında Beşiktaş'tan K.Erciyes-spor'a transfer olan Mehmet Akgün, eski takımına karşı ilk 11'de forma giydi. Kayseri ekibinde yabancı futbolcular Björn Vleminckx, Randall Azofeifa ve Senijad İbricic yedek soyundu.
|
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
